dinsdag 31 januari 2012

Het laatste huis van januari en enorm leuke sokken!

De sokken breicursus is nu klaar, de dames hebben 3 weken achter elkaar op de dinsdagavond in den Dolder hard bewerkt aan de sok in wording EN daarnaast nog netjes hun huiswerk gemaakt, maar het resultaat mag er dan ook wezen. Deze groep was erg ijverig, want naast het huiswerk had bijna iedereen nog een nieuwe sok gemaakt ... Een van de dames had vanavond zelfs 3 sokken klaar tot de teen, want die werd vanavond gemaakt. En omdat ze 2 bollen van hetzelfde garen had gekocht, heeft zij nu warme voeten, want zelfs een PAAR sokken af!
Dames, petje af, want jullie hebben echt hard gewerkt!!
Het resultaat mag er zijn, de draadjes moeten nu alleen nog worden afgehecht:


De eerste sokken die klaar zijn, kijk ze eens trots zijn, de linkerdame heeft nu dus echt een PAAR klaar, de heeft deze week echt geen koude voeten meer .... Beide sokken zijn van 6-draads garen met een leuk inbrei-effect! Je breit alleen tricotsteek, maar krijgt wel vanzelf een jacquard randje in je sok! 6-draads sokkenwol brei je met naalden 3, je bent dus sneller klaar en je hebt een iets dikkere sok! Leuk: Wilma, de rechterdame maakte met haar sokkenwol een kerstbal volgens de methode van Anne en Carlos, gewoon met deze wol en het was echt een heel leuk effect, jammer genoeg heb ik daar vorige week geen foto van gemaakt, maar misschien komt die nog eens. Een leuk idee met je restjes sokkenwol, brei er kerstballen of paaseieren van!En wat dacht je van deze sok met garen dat heet BLINDE VENUS, naar een werk van Hundertwasser (de kleuren van het werk werden in de wol gebruikt). Ook hier zit zo nu en dan een jacquard effect in, maar dit is 4-draads sokkenwol, dus op breinaalden 2,5 gemaakt. Ik vind deze kleuren combi zo mooi dat ik er zelf misschien ook nog een paar van brei, alhoewel er vandaag weer nieuw garen in 8 verschillende kleuren combinaties is binnengekomen, dus het wordt weer moeilijk ....kiezen uit al die kleuren is altijd moeilijk!


Een ijverige breister die rustig blijft breien op de les en thuis een andere sok was begonnen en ja dan heb je aan het einde van les 3 toch 2 sokken klaar, ze zijn natuurlijk niet hetzelfde, maar allebei heerlijk warm! Allebei 4-draads sokenwol, dus op pen 2,5 en heel erg netjes gemaakt! Net als Pippi Langkous dus 2 verschillende sokken, maar ik weet zeker dat allebei de sokken heel snel een broertje of zusje krijgen, want alle dames zijn volgens mij, net als ik, verslaafd geworden aan het sokken breien!

En dan nog mijn laatste huis van januari:


een echt huisje van een quiltster! De klosjes garen zie je liggen door het raam!
MORGEN 1 FEBRUARI EN DUS WEER TIJD VOOR EEN NIEUWE GIVE AWAY!!! VERGEET MORGEN DUS NIET OP MIJN BLOG TE KIJKEN!

Groetjes
Marina.

maandag 30 januari 2012

Een witte maandag en huis 30 alweer!

Een maandag zonder workshop dat gebeurt niet vaak. Na zo'n lange en inspannende zondag (vooral voor mijn hoofd, ik heb verder bijna de hele dag stil gezeten, dat is ook niet normaal voor mij) kwam een rustige maandag. Heb wat klusjes kunnen doen op de zaak en de Belastingdienst weer blij kunnen maken met de BTW afdracht van het vierde kwartaal van 2011 en nu ben ik bezig met mijn laatste Dolly quiltje, een vrije hand snij- en naaiwerk quiltje, niet echt een favoriet van mij, maar wel leuk om het eens te doen en dan met zo'n miniquiltje.
En tussendoor mijn eerste toverbal roze sok afgemaakt, waar ik de wol vorig jaar met mijn verjaardag kreeg, aangezien ik al bijna weer jarig ben, wordt het wel tijd om die sokken te breien. De tweede sok moet maar even wachten tot ik de lichtroze sokken voor nichtje Sharissa klaar heb. Morgenavond de laatste les alweer van de sokkencursus en iedereen gaat morgen met een sok naar huis! Ik maak zeker foto's van de sokken, want ik ben reuze trots op dit groepje, ze werken hard en het is ook enorm gezellig als ze er zijn, dus zeker geen straf om ervoor 's avonds naar den Dolder te gaan.
Voordat ik zometeen mijn freehand huisje ga naaien, mijn huis nummer 30:


een extra vrolijk huisje, want met die sneeuw en die kou buiten heb ik zo'n opkikkertje zelf wel nodig, ik voel me een beetje lui en zonder puf met dit soort dagen en kan dan ook slecht uit mijn bed komen 's ochtends. Brrrr ik hoop dat het snel weer voorjaar of desnoods najaar wordt (ben niet zo'n zomer fan!).
groetjes
Marina.

P.S. Dat kleine witte randje links valt strakjes in de naadtoeslag hoor, dit blok zit nog niet vast aan het blok links ervan.

zondag 29 januari 2012

Huisje 29 en een lange dag ...

Vanochtend ging de wekker al heel vroeg voor de zondag, nl. om half 7! Gisteravond was het niet vroeg, want mijn zwager en nichtje vierden hun verjaardag, dus het was een kort nachtje. Na een ontbijtje zat ik dus heel vroeg in de auto naar de winkel van Claudia Pfeil in Krefeld, Duitland. Bijna 180 km volgens de ANWB en de TomTom, had de ANWB voor de zekerheid ook maar uitgeprint, voor het geval de TomTom niet wou meewerken, maar gelukkig was dat niet het geval zodat ik na krap 2 uurtjes netjes op tijd bij de winkel kon parkeren. Gelukkig had ik net voor de grens een kopje DE capuchino gescoord, want blijkbaar is het in Duitsland geen gewoonte om mensen die een hele tijd in de auto hebben gezeten een kopje koffie aan te bieden ;) die kregen we pas om 11 uur bij de coffeebreak! Niet dat ik zo'n koffieleut ben hoor, maar om half 7 naast je bed en dan 2 uur in grotendeels donker rijden geeft toch wel een duf gevoel in je hoofd!
Maar goed, Mike van APQS was heel erg interessant om naar te luisteren en ik heb veel opgestoken over hoe ik mijn longarm moet onderhouden en evt dingen vervangen ( sommige dingen mag je hopen om nooit te hoeven vervangen, maar tenslotte heeft mijn machine deze zomer ook al nieuwe printplaten gekregen en dat had ik ook nooit verwacht ... Gelukkig heb ik de computer generatie thuis en die kijken daar niet van op en draaien de hand er ook niet voor om, joh ma doe niet zo moeilijk dat DOE je toch GEWOON eventjes?).

Om vier uur was de cursusdag ten einde en kon ik weer huiswaarts, helaas kon ik toen niet zo lekker doorrijden op de Autobahn, maar om 6 uur was ik wel thuis. En om 7 uur was ik vertrokken op de bank, zodat zoonlief me om 8 uur of zo even wakker maakte, want er moest toch ook nog even gegeten worden. Gelukkig had ik de rollade gisteren al gebraden en hij had het ding ook al van touwtjes ontdaan en de frituur al aangezet, dus daar waren we snel mee klaar!

Morgen kan ik dus mijn machine gedeeltelijk uit elkaar halen en een GROTE BEURT geven ( en ik durf het ook nog!) en nog weer wat rommelen met de spanning, want die stond vorige week nog niet helemaal OK, maar wat fijn als je het een expert even kan voorleggen wat ik nu verder moet doen.
We zullen zien hoe het gaat, ik heb nog wel een quilttopje liggen die ik als proef kan gebruiken voordat ik op de quiltjes van klanten verder ga. Ik was een beetje bang dat ik TE precies keek naar mijn steekjes, maar volgens Mark mag ik dat ook doen en was ik al heel ver op weg naar de perfecte steken en met zijn tips komt het vast wel goed, ik heb er nu tenminste meer vertrouwen in dan hiervoor dat het goed komt.
Ook was het leuk om andere dames te spreken, ik was niet de enige NL daar, ook Drente was vertegenwoordigd en ik heb ook Jeannette Kasbergen ontmoet die NL is, maar net over de grens woont in Belgie.

Mijn huisje van vandaag:


Ik vind deze wel toepasselijk na de hele dag gekeken en geluisterd te hebben naar het uit elkaar halen van een machine en ook voor de eigenaresse van die machine gelukkig ook weer in elkaar zetten!
Ik ga nog een stukje sok breien met een half oog op de tv, dan blijf ik wel wakker tot bedtijd! Heb gisteren een verzoek gekregen voor roze sokken maat 34-35, zo klein heb ik ze nog niet gemaakt, maar mijn bijna 19 jarige nichtje Sharissa heeft niet zulke grote voeten als ik:))
Groetjes
Marina.

zaterdag 28 januari 2012

Huis 28 en lekker ruilen!


Het was vandaag heel erg gezellig in den Dolder, Cuny was er al vroeg met Margrith als gewillige sjouwhulp ;) Cuny heeft uifgelegd aan diverse mensen hoe dat paper piecen nu gaat en Jolanda heeft lekker zitten tekenen op het speciale teken matje uit Australie. Zij heeft weer aardig wat klaar voor haar 'in de trein' trommelje en kan dus weer lekker naaien onderweg!Hier is Cuny aan het naaien van weer een huisje, ik hoorde dat ze er inmiddels al 100 klaar had!


Jolanda aan het tekenen, zij werkt met de hand en ook die lieve kleine huisjes van 7,5 cm!


Emmy is druk aan het zoeken in de lapjesbak van Mieke. Je kunt weer vooruit Em, de volgende bee heb je er vast weer een aantal af!


Kijk als die huisjes toch meekomen naar den Dolder, willen we ze wel even zien hoor! Lekker vrolijk is deze verzameling!


Mijn huisje van vandaag, mijn eerste 4 rijtjes zijn nu klaar, kijk maar:


Het dorp in aanbouw .... Nu besluiten wat ik aan de achterkant wil van dit stuk en dan kan ik gaan quilten!

Ook een huizenbouwer? We hebben een plan om op 25 februari weer een ruildag te organiseren, maar dan voor onze raampjes, veelgehoord vandaag was dat men iets leuks wil voor de raampjes en dan graag veel verschillende!
Het is leuk om de huisjes van anderen te zien en soms herken je een huis van internet! Zo herkende ik een huisje van de blog van 'Guusje Creatief' en kwam erachter dat we van hetzelfde bouwjaar zijn en dus allebei 50 worden dit jaar, ik zag trouwens in je profiel dat je van U2 en Coldplay houdt, nog een overeenkomst dus! En ik begreep dat er nu verder gewerkt kan worden aan je huisjes, leuk om je gekregen lapjes zo te gaan gebruiken.

En nu ga ik mijn glas leegmaken, me klaarmaken voor familie bezoek, mijn zwager wordt morgen al 50 en viert dat vandaag. Morgen moet ik naar Krefeld in Duitsland voor een APQS cursus daar, dus ook weer een leuke maar drukke dag!
Groetjes
Marina.

vrijdag 27 januari 2012

Huisje 27 en morgen lapjes ruilen!

Het is vandaag 27 januari en dat wil zeggen huisje 27! Nu is het nog gemakkelijk met de datum en het nummer van het huisje, maar volgende week als het februari is zal het meer nadenken worden ;)
Mijn huisje:


zoals je ziet wordt er hier druk genaaid, zodat ik morgen een echt dorpje kan laten zien aan jullie als je tenminste op de lapjes ruilochtend komt in den Dolder. Deze muis staat op een nieuw stofje met naaigerei en muizen die we in de winkel kregen eind december vorig jaar( wat klinkt dat...), ook de hamster komt uit deze serie.

Mijn ruillapjes liggen klaar en Jolanda zal voor mij ruilen als ik het zelf te druk heb! Zij zal ook aan haar huisjes werken met de hand en Cuny zal demonstreren op de naaimachine met de paper piecing methode! Neem vooral je huisjes mee, zodat we allemaal kunnen genieten van wat er is gebouwd in Quiltland. En mocht je niet willen ruilen en toch wat nieuwe lapjes willen hebben, wij hebben een grote bak vol met lapjes van 10x10 cm en ook van 13x13 cm, zodat je geen tekort aan bouwmaterialen hoeft te hebben. En natuurlijk hebben we ook nog 4500 stoffen aan de rol, waar we morgen als uitzondering ook 10 cm stroken van snijden, alleen morgen dus!

De koffie wordt gezet en staat klaar in het leslokaal met iets lekkers erbij, het wordt vast reuze gezellig en ik heb er reuze zin in!
Tot morgen,
Marina.

donderdag 26 januari 2012

Huis 26 en nog een avondje aan de administratie.

De BTW aangifte is klaar, de accountant was heel snel en vanmiddag kreeg ik al doorgemaild hoeveel de belastingdienst dit keer wil ontvangen. Altijd veel te veel dat is zeker, maar goed, vanavond ga ik verder met orde scheppen in de adminstratieve rompslomp en ook januari verder inboeken, zodat ik tenminste aan het begin van het jaar bij ben;)
Vanmiddag nog met de longarm bezig geweest, maar eigenlijk is het een beetje te koud achter in de winkel voor de machine op het moment, tenminste dat denk ik. Zondag ga ik naar Duitsland voor een cursus Maintenance (onderhoud dus) van deze machine. Mark van APQS is speciaal uit de USA voor ons gevlogen, om deze cursus te geven bij Claudia Pfeill. Dus zondag wordt weer een drukke dag en zaterdagavond viert mijn zwager het feit dat hij 50 wordt en ook mijn nichtje viert alvast haar verjaardag.
Maaf eerst hebben we a.s. Zaterdag de ruilochtend voor alle huizenbouwers, niet alleen ruilen hoor, Cuny zal ook laten zien hoe je handig werkt met de machine en de foundation methode en zo hele mooie kleine huisjes bouwt! Haar huisjes zijn 7,5 cm en heel klein naast die van mij die 10 cm zijn, het lijken wel reuzen mijn huisjes..maar alleen naast die kleine huisjes hoor!
Mijn huis voor vandaag:


met weer een beertje uit mijn moeder's verzameling, de schoorsteentjes, dak en nog een aantal stofjes zijn oudjes, er zit 1 nieuwer lapje in en dat is de oudroze!
Ik ga nog even verder werken,
Groetjes
Marina

woensdag 25 januari 2012

Huis 25 en nog heel veel administratie!

De leuke kanten van een patchwork winkel die kan iedereen wel bedenken, maar er zijn natuurlijk ook heel veel dingen aan een winkel die minder leuk zijn, bijvoorbeeld altijd maar weer die administratie! Niet dat ik er een hekel aan heb, maar het kost zoveel tijd die ik liever zou gebruiken om bijv. huisjes te naaien of mijn sokken af te breien, of .... een nieuwe quilt maken ... of .....
Maar goed, ik loop een beetje achter met het administratieve werk, dus MOET vanavond aan de slag om het vierde kwartaal van 2011 op papier af te sluiten, want de Belastingdienst wacht geen dag langer op de BTW afdracht dan 31 januari, dan moet de aangifte binnen zijn en betaald!
Dus wat moet ik vanavond doen? Jullie raden het al, mijn administratie afmaken zodat ik morgen naar mijn accountant kan gaan voor de BTW aangifte. En hopenlijk kan ik daarna lekker gaan quilten op mijn longarm machine, hoop dat die een beetje wil meewerken, dan kan ik weer een quiltje afleveren.
Mijn huisje van vandaag:


een haan voor het raam en dit keer wat rustigere stofjes dan tot nu toe. Ik ben bezig met de derde rij van 7 huizen aan de eerste 2 rijen te naaien en dan kan de rij van deze week eraan vast. Dan hoop ik na het weekeinde te beginnen met dit stuk te gaan quilten, weet nog niet zeker of ik dit met de hand wil doen of met de gewone naaimachine, we zullen het zien, maar dat de quilt op de quilt-as-you-go manier gemaakt gaat worden, dat is zeker! In het weekeinde heb ik geen tijd, want ik moet naar een cursus in Duitsland voor mijn longarm machine.

De vlag is opgehaald, helaas geen foto om te laten zien, maar wel vandaag een prachtige zeshoekjes quilt binnen gekregen die gequilt mag worden door mij op de long arm! Die zullen we wel op de foto proberen te zetten, maar gezien de maat van de quilt heb ik er een paar mensen bij nodig om dat te doen!
Ik ga aan het administratieve werk,
Groetjes
Marina.

dinsdag 24 januari 2012

Huisje 24

Vanavond de tweede les van het sokkenbreien, de dames krijgen her druk, want ze moeten de grote en kleine hiel maken op les, dus dat wordt doorbreien vanavond!
Ik zal dus wel niet vroeg thuis zijn, vandaar mijn huisje voor vandaag nu maar eventjes:


dit keer zit er een lief hondje voor het raam, het doet me denken aan het hondje van mijn moeder die op de stoelleuning zit te wachten tot ze thuis komt en op dat plekje alles goed in de gaten kan houden! Je moet wat als je een klein hondje bent (Cindy is een Yorkshire terrier, dus niet als dit hondje, maar wel net zo groot).
De vlag die ik gisteren in elkaar aan het zetten was is klaar, al met al heeft het me 5 uur gekost om alle vierkanten aan elkaar te zetten, ik zal morgen vragen of ik er een foto van mag plaatsen op mijn blog, zometeen even proberen om het op een foto te zetten, zal niet meevallen denk ik.
Het is weer tijd, ik moet terug naar den Dolder!
Groetjes en tot morgen,
Marina.

maandag 23 januari 2012

Huis 23 en een vlag naaien

Vandaag ben ik met een opdracht bezig: het naaien van een vlag van allerlei versierde stukken stof, de vlag moet mee naar een congres. De stukken stof zijn versierd met allerlei dingen o.a. papier wat er is opgeniet. Het is dus geen doorsnee werkje, maar goed aan alles komt een eind nietwaar?
Mijn huisje van vandaag:


achter het raam een beertje uit mijn oudste patchwork verleden :) Mijn eerste log cabin kussen gemaakt op beginnerscursus bij Ineke Vaillant had deze beertjesstof als achterkant. Mijn jongens vonden de achterkant duidelijk mooier dan de voorkant waar ik zo hard op had gewerkt met de hand! Het kussen stond bijna altijd achterste voren op de bank!
Ik ga weer verder met die vlag, want de deadline is erg krap!!
Groetjes
Marina

zondag 22 januari 2012

Zondag, lapjes ruilen a.s. zaterdag

Het is zondag vandaag en ik voel me nog steeds niet fit, beetje rustig aan doen dus. Ik heb gisteravond vooral stofjes gesneden voor nog meer scrapzakjes voor a.s. zaterdag als we een huisjes bijeenkomst hebben, waar ook lapjes van 15x15 cm kunnen worden geruild! Ik wil natuurlijk ook wel ruilen, dus ik heb alvast het een en ander gesneden ook vandaag, niet alleen voor de scrapzakjes, maar ook als ruilmateriaal!
Mijn huisje van vandaag:


wat is nou een dorp zonder politie? Dit is onze dorpsagent, is het geen schatje? Het is het eerste huis van de vierde rij, als deze week aan de rest vast zit, dan ga ik het quilten. Ik maak mijn quilt op de quilt-as-you-go manier, weet nog niet helemaal hoe groot de quilt gaat worden (dus hoeveel bomen er komen), maar dat de quilt in delen gequilt gaat worden, dat is zeker.
Afgelopen week kreeg ik een tip om mijn bomen als een soort bos te maken, een soort Central Park zoals in New York dus. Dat lijkt me wel iets, ik moet het maar eens met de computer uittekenen, dan zie ik vanzelf wel hoe het wordt.
Over New York gesproken, manlief heeft vanmiddag de vluchten voor de vakantie geregeld, van en naar New York dus. Van de zomer gaan we samen de Noordoost kant van de USA verkennen, wie mij kent weet dat het ook een heleboel quiltwinkels betekent. Het leuke is dat ik nu weet hoe ik foto's op mijn weblog kan zetten met mijn IPad, ik schrijf al mijn weblogs met de IPad, meestal op de bank hier thuis. Dat betekent dus dat jullie dan ook kunnen meegenieten van wat ik dan zie. Handig he die techniek?
Groetjes
Marina.

zaterdag 21 januari 2012

Nu echt huisje 21!

Het is weer weekeinde en dat ik daar aan toe was, dat bleek gisteren al. Ik weet niet of iemand het had gezien, maar ik noemde mijn huisje gisteren al 21, maar het was toch echt no. 20 gisteren ;) Inmiddels heb ik het verandert en zie je het niet meer, maar vandaag dus echt no. 21!En wat voor eentje, er zit een uil achter het raam. Ik spaar al jaren uilen, dus val ook geregeld voor stofjes met een uil erop! Er zullen er vast ook wel heel wat in deze quilt komen denk ik, als ze tenminste klein genoeg zijn voor mijn raampje.
Ik stond vanochtend al op met keelpijn, hoop dat het niet erger wordt, want ik praat nu eenmaal graag en veel :)
Het was gezellig vandaag met de eerste workshop van Cuny, de ragtime. Er werd druk gewerkt door 2 dames en aan het einde van de dag werden de gesneden blokken al uitgelegd, zodat ze thuis zo verder kunnen, het vervelende snijwerk is gedaan, dus als ze er nu voor gaan zitten, dan gaat het snel met de quilt in wording.
Cuny heeft nog foto's gemaakt en als die binnen zijn, zal ik ze nog op mijn blog zetten. Moet wel met de computer, want dat krijg ik niet voor elkaar met mijn IPad.

En ik heb nu de enige echte houten bak voor mijn huisjes stukjes! Jolanda super bedankt dat je naar de Action bent geweest voor me, daar kom ik zelf eigenlijk niet aan toe. Nu tussenschotjes maken en dan kan alles van mijn te kleine plastic bak naar deze echte huisjesbak! Home Sweet Home staat er ook nog op, wil je het nog toepasselijker hebben? Wat een verrassing vanmiddag.

Ik ga lekker aan mijn sok breien, is bijna af, maar ik moet nog even mijn huiswerk maken voor a.s. dinsdag voor de 2e les van het sokken breien.

Tot morgen,
Marina.

vrijdag 20 januari 2012

Huis 20

Tjonge, wat een weertje was het vandaag, toch was het lekker druk in de winkel. Het blijkt dat quiltsters zich niet zo gemakkelijk door het weer tegen laten houden, als je lapjes nodig hebt, dan ga je!
Morgen is alweer de eerste workshop van Cuny, ze gaan lekker een ragtime quilt maken, een leuk en snel werkje met als resultaat een lekkere warme leefquilt. Als ik tijd heb tussendoor dan zal ik foto's maken voor jullie.
Vadaag zijn er met hulp heel wat restant stukken gestreken en tot fat quarters versneden of stroken van 10, 13 of 15 cm die dan weer hier thuis verder verwerkt kunnen worden in leuke pakketjes. Wat hou ik dan weer over van al dat snijden? Tja..... restjes die weer in een huisje terecht gaan komen, elke dag gaan er wel rollen leeg in de winkel en meestal blijft daar wel een stuk van over en daar moet je dan weer wat mee he, zo blijf je aan de gang en zal ik me ook nooit vervelen!
Mijn huis van vandaag:


het meisje is uit hetzelfde lapje als de piloot, er komen nog heel wat andere kinderen uit dit lapje in mijn huisjes, het dak is echt uit mijn allereerste quilt die ik maakte voor Randy, voor op zijn grote bed. Als je nagaat dat hij deze zomer alweer 25 wordt en als het mee zit op zichzelf gaat wonen (meezit als in zijn hypotheek rondkrijgen, want het huis heeft hij al gevonden). Dan weet je ook hoelang dit stofje al in mijn kast lag....
Het is hier in huis dus een spannende tijd wat huizen betreft, ik maak ze van stof en zoonlief is met een echt huis bezig.
Ga vanavond eerst even wat nieuwe lapjes voor de huisjes tekenen en snijden, dan kan ik vanavond tijdens de Voice of Holland er weer tegenaan!
Lekker vooruitzicht dus,
Groetjes
Marina.

donderdag 19 januari 2012

Huisje 19

Het is vandaag 19 januari, de trouwdag van mijn ouders, ze zijn alweer 51 jaar getrouwd. Vanmiddag even bij ze langs geweest en ze allebei iets lekkers gebracht.


Mijn huis voor vandaag is een vrolijk huisje!
Gisteravond druk bezig geweest met nieuwe scrapzakjes maken, vanavond lekker bij de tv verder breien aan mijn sokken van deze maand, heb mijzelf voorgenomen om 1 paar sokken per maand te gaan breien, anders kom ik nooit door mijn prive voorraadje sokkenwol toe die hierboven staat. Gekocht bij collega's, op vakantie, gekregen voor verjaardag of kerstmis, maar breien kost tijd en gaat niet zo snel als het kopen over het algemeen ;)
Nu lekker naar de Mentalist kijken en strakjes naar Castle! Heerlijke avond in het verschiet.
Tot morgen,
Marina.

woensdag 18 januari 2012

Huisje 18, huisjes lapjes ruilen?

Volgende week zaterdag, 28 januari dus, is er gelegenheid in den Dolder om met andere huizenbouwers lapjes te ruilen van 15x15 cm! We houden een gezellige ochtend vanaf 10 uur tot ongeveer 12 uur (of langer als het heel gezellig is!) om elkaar de gemaakte huisjes te laten zien en lapjes te ruilen om meer keuze te hebben bij het bouwen!
Dus ... duik in je kast/lapjesbak en je resten en snij lapjes van 15x15 cm om te ruilen! Alleen goede kwaliteit quiltstoffen graag, geen markt of rommel lapjes.

Wij zijn ook weer druk om onze voorraad zakjes lapjes van 10x10 cm, 13x13 cm (5 inch) en zakjes van 15x25 cm aan te vullen, want op de open dag is er heel veel uit verkocht! Maar volgende week zaterdag hebben wij weer nieuwe verse voorraad hoor, ik ben druk bezig en vanavond ga ik ook weer verder met snijden en vouwen/verpakken.
Ik heb vandaag hele leuke zakjes 10x10 en 13x13 cm gemaakt met antieke roze en paarse lapjes ( Jeanneke ze zijn onderweg naar je) van mijn USA trip van vorig jaar zomer. Toen was ik in een winkel met alleen civil war stofjes en heb toen wat roze en paarse stofjes ingeslagen. Die zijn nu versneden tot pakketjes. Ook de enge steekmuggen en andere enge beestjes van die trip worden verwerkt tot lapjes de leuk zijn achter de ramen van de huisjes.

Vanochtend hadden we voor de tweede keer de brei/haak inloopochtend, een bee voor de haaksters en breisters. Het was heel erg gezellig en ik heb zelf een col gemaakt met 1 bol Bravo Big, waar je een col mee maakt op pennen 10 en maar €4,95 kost. Leuk om even tussendoor te breien met een luie wijven steek en leuk als cadeautje, lekker nu het wat kouder is! Deze bee is elke woensdag van 10 tot 12 uur in de winkel, kost € 2,50 per keer en is vrijblijvend, dus je komt wanneer je zin hebt.

Mijn huisje van vandaag:


hier woont een muis, de stofjes zijn o.a. van Debbie Mumm en de schoorsteentjes zijn echt van het begin van mijn patchwork loopbaan ;)
Groetjes
Marina.

dinsdag 17 januari 2012

Huisje 17 en zometeen les 1 van de sokken breilessen!

Zometeen moet ik weer terug naar den Dolder voor les 1 van de cursus sokkenbreien, een leuke cursus om te geven en meestal gewoon 3 leuke en gezellige avonden! Dus voordat ik wegga huisje 17:Een romantisch huisje, deze mensen zijn blijkbaar niet thuis, want ze hebben het gordijn dicht! Het dakje en de voorkant van het huisje komen bij mijn moeder vandaan en zijn vast aardig op jaren, mijn moeder patcht al jaren niet meer vanwege haar ogen, ze kan het gewoon niet meer zien. Jammer, want vaste klanten weten nog wel dat ze in Zeist iedere dag in de winkel te vinden was en heel wat prachtige zeshoekjes quilts heeft gemaakt, lang voordat de zeshoekjes IN waren! De meeste quilts heb ik in de winkel en die worden regelmatig opgehangen, want ze blijven mooi. Misschien dat ik ze nog eens op de foto zet en ze laat zien op mijn blog.
Maar nu op naar den Dolder om de beginselen van het sokken breien uit te gaan leggen, geloof dat ik voor mijzelf maar eens wanten ga breien, want het was vanochtend best koud met ijskrabben!
Groetjes
Marina.

maandag 16 januari 2012

Bee en heel erg veel huisjes!

Vanavond kwam weer onze bee bij elkaar, het was dus een hele gezellige avond! En wat waren er een stapel huisjes gemaakt zeg, ik mag even pronken met andermans veren ;)
De huisjes van Marianne:


De vorige keer had ze er geen eentje af en nu 34! En ... Met sashings er al aan, ze heeft dus enorm hard gewerkt, met de machine en met de foundation methode, maat huisjes 7,5 cm. Nog even dichtbij:


De volgende huisjes zijn van Marga, de vorige keer 1 huisje van 15 cm af en nu ook nog een aantal kleinere huisjes, allemaal met de hand! Ook een paar nieuwe erbij gemaakt van 15 cm, want ze zijn toch wel heel erg leuk die grotere huizen en ja als je in Huizen woont, moet je toch ook een huisjesquilt maken? Nu dus 5 grote en 5 kleine huisjes (10 cm).


De volgende huisjes zijn van Mieke zij komt alleen op de 2e bee van de maand, dus zij was er vorige keer niet bij, haar huisjes worden met de hand gemaakt, met malletjes en zijn 7,5 cm!


Ze vindt het moeilijk om erg scrappy te werken, dus maakt ze haar huisjes uit 1 stofje op het dak, raam, deur en lucht na. Maar ook zo zijn de huisjes schattig en het levert ook een scrappy geheel op toch? Nog even van dichtbij, haar huisjes zijn ook 7,5 cm.


Joke had ook haar eerste huis gemaakt, er volgen er vast ook nog meer, want ze is enthousiast genoeg! Haar huis:


Alie was vandaag voor het eerst en gaat ook meedoen met die huisjes gekte in de winkel, zij wil liever een paar kleine quiltjes maken met elke keer een ander thema, zij geeft haar quiltjes vaak weg of maakt ze voor een goed doel. Het eerste quiltje wordt zwart/wit, ik noem deze de Ying Yang quilt :) want ze maakt elke keer 2 huisjes van dezelfde zwarte en witte print stof! Je moet maar op het idee komen, ik vind het enorm leuk worden. Haar eerste 2 huisjes :


Jolanda maakt haar huisjes 7,5 cm en met de hand, sinds de vorige bee is ook haar dorp gegroeid:


Lief toch die kleine huisjes? En wat een leuke raampjes ook:


Judith maakt haar huisjes met de machine, foundation methode, 7,5 cm groot of liever gezegd klein ......


De sashings worden er gelijk aan genaaid en dan ziet het er gelijk ook weer heel anders uit. Ze liggen niet helemaal goed op de foto, want nu hebben we hier en daar dubbele sashings, maar zo wordt het natuurlijk niet.
Van dichtbij:


En hebben jullie dat leuke huisjes blik gezien waar ze haar spulletjes in meeneemt? En nog 1 van haar huisjes van dichtbij, leuk he?


Emmy vroeg ons op de bee of we voor haar een huisje willen maken voor het tehuis waar haar broer woont, graag een huisje van 10 cm, dus heb ik er tijdens de bee gelijk maar eentje voor haar gemaakt met Noach achter het raam:


Ik heb haar het huisje gelijk meegegeven, ik zie wel dat ik haar eigen blokjes vergeten ben te fotograferen, sorry Emmy, ik zal om het goed te maken nog een huisje voor je maken ;))

Jannie was op de bee met haar eerste huis bezig, foundation methode met de hand. Die zien jullie binnenkort hier, als ze weer komt zet ik haar werk op de foto!

Dit was een heel huizen verslag, bijna iedereen was met haar huizen bezig op de bee en er werd heel wat bouw overleg gepleegd!
Tot morgen,
Marina.

Huisje 16

Voordat ik naar den Dolder ga voor de laatste les van de basiscursus even mijn huisje 16:


Het ziet er misschien een beetje scheef uit, maar dat komt omdat ik het al aan de rest had genaaid voor de foto en dan is het moeilijker om het netjes in beeld te krijgen.
Vanavond bee, dus misschien dan nog meer huisjeste showen, ook al zijn die dan niet van mij!
Groetjes
Marina

zondag 15 januari 2012

Huisje 15 en de eerste 2 weken zitten aan elkaar!

Vandaag is het alweer 15 januari, de eerste 2 huisjes weken zijn achter de rug en ik heb ze aan elkaar gezet. De 3e week huisjes zijn op de foto gezet ( nadat ik ze aan elkaar had genaaid, niet zo handig met fotograferen kwam ik achter ...) en ik heb een lekkere rustige zondagmiddag achter de rug.
Mijn eerste 2 weken aan elkaar:


dat wordt al een heel buurtje zo toch?
Vandaag ook weer een huisje te showen:


met gewoon een mooi plaatje in het raam, kwam het lapje tegen tussen mijn lapjes, geen idee hoe ik er aan kom of waar het vandaan komt. Het is in ieder geval een kleurig huisje geworden toch?
Morgenmiddag de laatste les van de basiscursus en morgenavond de bee! Ben zo benieuwd wie er huisjes hebben gemaakt en hoe ze eruit zien!
Tot morgen,
Marina.

zaterdag 14 januari 2012

Open dag en een nieuw huisje!

Vandaag was het de open dag in de winkel, Ineke en Cuny hadden weer prachtige voorbeelden meegenomen en het was heerlijk druk. Volgens mij heeft iedereen het wel naar de zin gehad en hebben ze ook nog 1 keer kunnen genieten van de extra leuke aanbiedingen die we hadden. Als ik mijn rug nu voel, dan heb ik inderdaad heel veel stoffen gesneden. Het leuke van zo'n dag is dat je heel veel mensen weer even ziet, helaas had ik niet altijd even tijd voor een praatje, maar ik denk dat iedereen dat wel snapt met zoveel mensen in de winkel. Gelukkig had ik heel veel hulp van een aantal lieve dames en zoon Lennart had de kassa onder zijn hoede, dus dat zit ook wel goed!
Ria en Marga van de stichting Verdanda hadden de weg naar den Dolder ook weer gevonden en hadden om de kas van de stichting wat te spekken hele leuke pakketjes voor een pop gemaakt om te verkopen. Nu ben ik niet zo'n poppenmaakster, maar die pakketjes waren ook heel erg geschikt voor mijn huisjes! Zei ik vanochtend nog tegen Helma dat ik eigenlijk niet zoveel blauw in mijn huisjes had tot nu toe, met het blauwe pakketje van Verdanda kan ik wel even vooruit en het bloemetjes pakketje kon ik ook niet weerstaan!
Kijk maar eens hoe mooi:


En zo prachtig verpakt..... Super dames! Daar is veel tijd en aandacht aan besteed.
Ik ga vanavond een paar huisjes tekenen en beginnen met naaien met deze leuke stofjes en maak daar dan een paar huisjes mee als aandenken aan vandaag!
Mijn huisje voor vandaag heeft een ballon voor het raam, omdat een open dag altijd een beetje feest is!Het ballonnen stofje is een van de eerste stofjes die ik had in mijn winkel, het was een 10x10 cm lapje die ik weer ergens vond in een van mijn vele bakken, het is dus echt een oudje uit mijn verzameling.
Ik ga nu uitrusten, de nieuwe Quiltmania naast me op de bank en strakjes weer even spelen met mijn nieuwe lapjes en huisjes.
Leuk dat een aantal dames hun huisjes trouwens hadden meegenomen, er wordt aardig doorgebouwd in NL en zo leuk om van iedereen te zien hoe zij hun huisjes maken, ik geniet er van, net als iedere keer een rondje internet om 'huizen' te kijken!
Tot morgen,
Marina.

vrijdag 13 januari 2012

Vrijdag de 13e, huis 13!

Vandaag is het de beruchte vrijdag de 13 e, een beetje stil in de winkel, maar daardoor een heleboel kunnen doen. Morgen is de OPEN DAG in de winkel, Ineke Vaillant en Cuny van Collenburg zullen er zijn als onze lesgeefsters en de dames van Verdanda komen ook. Het wordt vast heel gezellig en lekker druk in de winkel.
Willy zal in de lesruimte de koffie verzorgen met iets lekkers erbij en Janny zal daar demonstreren hoe de nieuwste sjaaltjes garens werken. Alice en Carla zullen demo's geven voor in de winkel en gelukkig heb ik ook hulp in de winkel en ook het afrekenen wordt verzorgd!
Ik kijk er al naar uit!

Mijn huisje van vandaag:


De sneeuwman kijkt of hij al naar buiten mag, maar nee blijf jij maar lekker binnen. Vorig jaar om deze tijd hadden we wel sneeuw en kou, ik moet zeggen dat ik het niet mis!
Morgen het laatste huisje van deze week, niet te geloven dat het dan alweer 2 weken geleden is dat het jaar begon, tijd gaat altijd zo snel, zo denk je aan de vakantie en dan is het alweer voorbij en voordat je het weet is het alweer Kerstmis en een jaar voorbij!
Laten we er maar van genieten en vanavond ga ik lekker genieten van de Voice of Holland, de meeste van mijn favorieten zitten er nog in, maar er moeten er weer 4 uit en volgende week is de finale alweer! Mooi tijd dus vanavond voor een paar nieuwe huisjes en een stukje sok!
Tot morgen,
Marina.

donderdag 12 januari 2012

Planning in de war, huisje 12

Dan kan je dingen zo mooi plannen en dan loopt het weer anders. Vandaag loopt alles anders als ik wil, vanmiddag zou ik gaan quilten, maar nee dus er kwam iets heel anders tussen. Het huisje van vandaag had ik er zefs op aangepast, met een quiltpatroontje in het raam. De planning was goed, maar de uitvoering dus niet. Sorry M.M. dat je quilt nog niet klaar is, hoop zondag het wel te kunnen doen!
Huis nummer 12:


wat overigens het echte eerste huisje was dat ik maakte. Sindsdien heb ik een aantal trucjes bedacht om het strijken een stuk handiger te maken en naai ik ook gelijk de zijkant en bovenkant eraan vast en dat geeft later een stuk minder werk, nu was het niet zo heel veel werk om week 1 en week 2 aan elkaar te naaien en dit weekeinde gaat ook vast week 3 weer op de foto en eraan vast.
Tot morgen!
Marina.

woensdag 11 januari 2012

Huisje 11

Ja ja, huisje 11 alweer, hier woont een piloot en omdat ik van vliegen hou, heb ik hem een huisje met kleine hartjes gegeven!


Het blijft leuk die huisjes maken, vanavond eerst nieuwe scrapzakjes maken, een aantal kleuren zijn op of bijna op. Dus het wordt versnijden en vouwen, maar daarna zal ik nog wat lapjes aftekenen. En waarschijnlijk weer een huisje bouwen, maar moet ook eens een paar boompjes maken voor mijn dorp, want er komen ook nog een aantal bomen in mijn dorp. De vraag is nu: met paperpiecing of niet? Tja.... de tijd zal het leren wat het gaat worden.
Deze piloot komt uit een stofje die ik vond in mijn kast en er staan allerlei kinderen op in allerlei beroepen, heb er zoveel mogelijk verschillende uit gehaald, heb dus een heel stapeltje liggen en ook al een aantal verwerkt in reserve huisjes. Die heb ik wel nodig, want volgende week heb ik op maandag bee, dinsdag- en woensdagavond ook nog cursussen, dus dan komt er van huisjes maken niet veel ( behalve op de maandagavond bee dan komt er vast wel weer eentje bij!).
Morgen voorbereidingen voor de open dag a.s. zaterdag en de laatste bestellingen wegbrengen, want vandaag kreeg ik het niet op tijd klaar voor de post, o.a. door de gezellige brei/haakochtend die vandaag voor het eerst in de winkel was. Janny is al een sjaal begonnen voor de winkel met de nieuwste garens, zodra ik die in de winkel terug heb, dan maak ik een foto!
Tot morgen,
Marina.

dinsdag 10 januari 2012

Huisje nummer 10

De tijd gaat wel snel vind ik, a.s. zaterdag hebben we alweer de start van het nieuwe seizoen met de OPEN DAG in de winkel. Ik doe mijn best om tussendoor leuke scrapzakjes te maken en elke dag komt er een huisje bij mijn dorp in aanbouw in het leslokaal. Ze zijn even mee naar huis geweest om aan elkaar te zetten en a.s. zaterdag doe ik het gewoon weer, mee naar huis en aan elkaar. Wat heb ik vandaag voor huis?
Deze:


Hij lijkt een beetje scheef, maar dat ligt aan mijn fotografie! Het steentjes stofje hebben we in de winkel ( dit was een restje van de scrapzakjes maken) en het haasje wat zo lief om de hoek kijkt is ook een restje van pakketjes die ik eens maakte voor de winkel. Een paar ruillapjes van jaren terug en je hebt weer een nieuw huis.
Vandaag weer nieuwe sjaaltjes wol binnen gekregen, 3 soorten in allerlei klleuren. Ik laat ze deze week zien als ik een voorbeeldje klaar heb. En weer leuke zwart/witte stofjes en nieuwe donkerblauwen voor de voorraad in de winkel.
Tot morgen,
Marina.

maandag 9 januari 2012

Huisje 9

Net terug uit het ziekenhuis en gelukkig was de specialist tevreden over mijn bloeddruk veranderingen, nu zien dat het zo blijft, heb weer een stapeltje pillen mee dus ik kan vooruit en hoop dat het blijft helpen.
Huisje 10:


een poes kijkt om de hoek van het raam, waarschijnlijk naar die vette hamster van nummer 8, wie weet! Het is wel een lief huisje geworden mef die rozenranken rondom de voordeur. Heb de eerste 2 rijen van 7 huisjes aan elkaar en ben er dik tevreden over hoe ze eruit zien. Ga lekker door met naaien en knippen van alle restjes, dat is een tijdrovende klus, maar die huisjes gaan wel lekker vlot in elkaar en voorlopig heb ik keuze genoeg in mijn bouwmaterialen!
De foto's waren gisteren weg van mijn blog, gelukkig zijn ze vandaag weer terug, mijn hamsterhuis kreeg ik toch op internet via een andere App, want deze berichtjes maak ik op mij IPad op de bank, handig maar je kan wel minder dan als je het op internet doet.
Aanstaande zaterdag is het OPEN DAG in de winkel, ben benieuwd of ik dan nog huisjes te zien krijg, als je komt neem je ze dan mee?
Groetjes en een fijne dag,
Marina.

zondag 8 januari 2012

Zondag, het begin van de tweede week alweer!

Tjonge wat gaat de tijd hard, mijn nieuwe sokken schieten niet zo heel erg op met al die huisjes ;) maar goed, dat geeft niet.
Vandaag staat de administratie op het programma, loop een beetje achter, dat moet ik zo snel mogelijk weer in zien te halen.
Jullie hebben mijn 8e huis nog niet gezien, er zit een hamster (?) voor het raam, ik krijg de neiging om te roepen: HAMSTEREN !!!!!!!
Weer een combi van nieuw en oud, het bloemetjes stofje komt nog bij mijn moeder uit de lade, is zeker 20 jaar oud!
Om de een of andere reden wil de foto niet op het internet, misschien morgen beter, het hamsterhuis houden jullie nog tegoed!
Groetjes en een fijne dag,
Marina.

zaterdag 7 januari 2012

Huisje 7, het jaar is alweer een week oud!

Niet te geloven het jaar 2012 is alweer een week oud! Gelukkig hebben we niet zulk slecht weer als vorig jaar, deze herfst bevalt me stukken beter. Vandaag een hele gezellige dag gehad in de winkel met Ineke en haar Eureka groep, er was weer heel hard gewerkt door de dames, maar ik had zelf geen tijd om foto's te maken, Ineke heeft dit wel gedaan en die krijg ik nog doorgestuurd. Die komen dus later volgende week op mijn blog te staan. De voorbeeld quilts voor de OPEN DAG druppelen binnen, de een nog mooier dan de ander. Er is weer veel moois te maken in de lessen dit voorjaar.
Ik heb mijn dorp in aanbouw weer even mee naar huis genomen, dan kan ik de blokken aan elkaar zetten en weer fotograferen om aan jullie te showen!
Ik geniet elke dag van alle huisjes op de diverse blogs... wat worden er toch leuke, gezellige, lieve en romantische huisjes gemaakt.
Mijn huisje nummer 7:


met een kat tussen de bloemen op de vensterbank. Weer een combi van oud en nieuw, het dak is in ieder geval echt een oud lapje uit mijn kast, de rest is iets minder oud, maar zeker niet nieuw!
Het gaat lekker met het bouwen, loop een heel eindje voor, maar ik heb ook nog maar 1 avond in de winkel doorgebracht voor een bee, er komen nog heel wat avondjes cursussen en bee's en dan kan ik niet altijd een huisje bouwen. En er zijn heel wat stapels administratie mee naar huis genomen vandaag, dus vervelen hoef ik me vanavond en morgen zeker niet!
Mijn eerste straatje is een feit, dit zijn maar 3 huizen aan elkaar maar in het echt zitten huis 1-7 aan elkaar genaaid, mijn tweede straat zet ik dit weekeinde wel aan elkaar en dan aan de eerste straat, ben zo benieuwd hoe dat staat! Maar daar moeten jullie nog een weekje op wachten (tenzij je in de winkel komt, dan kan je om het hoekje van het leslokaal kijken naar mijn dorpje!).


Prettig weekeinde,
Marina.

vrijdag 6 januari 2012

Huisje 6, het gaat lekker!

Vandaag huisje 6 om te showen, in de winkel hangt al een heel buurtje te pronken. Het naaien gaat eigenlijk enorm snel, veel sneller dan ik had gedacht. Als ik dan eens een avondje op de bank hang, dan maak ik het ene huis na het andere! Heerlijk om al die lapjes verwerkt te zien in een nieuw huisje. Voor de raampjes heb ik al een hele stapel vierkantjes getekend liggen en regelmatig maak ik er dan een raampartij van, dus raam + die 4 strookjes eromheen. Zo liggen er hier 2 stapeltjes, eentje met de raampartijen en eentje met deuren met strookjes eromheen ( kunnen jullie het volgen?).
Zo naai ik lekker door en komt het ene huis na het andere uit mijn handen. Ik sta bekend van de snelle methodes met de machine, maar het handnaaien gaat me nog steeds goed af en ik vind het nog leuk ook ;)
Maar goed huisje nummer 6 alweer:


met een beertje, hieraan kan je zien dat ik al lang lapjes verzamel, want er zitten veel beertjes in de verzameling, die zag je 15-20 jaar geleden heel veel, maar tegenwoordig steeds minder! Nu mijn dorpje groeit aan de wand in de winkel ( en veel bekijks trekt!) merk ik dat ik mijn keuze voor de tussenstroken steeds leuker vind worden, het wordt een warm geheel.
Morgen huisje 7 en ook gelijk het eerste straatje dat aan elkaar zit.
En dit weekeinde weer een straatje maken, misschien wel met de eerste bomen erin? Wie weet ..
Morgen Eureka cursus, de laatste keer voor deze groep en Ineke Vaillant komt dan ook weer als 'juf' , beter bekend hier als mijn quiltmoeder! Op Texel staat ze weer heel anders bekend door haar huis dat Pluisje heet en natuurlijk ook door de winkel Quiltershome die zij er jaren had.
Voor mij dus weer een dag om naar uit te kijken in de winkel, volle bak in het leslokaal en gezellige drukte!
Tot morgen,
Marina.