donderdag 30 april 2015

Grote schoonmaak!

In de winkel  wordt er op het moment  het een en ander veranderd.
Er wordt geschoven, versneden en ook druk genaaid aan nieuwe voorbeelden!

Nieuwe hoekjes worden gemaakt,  binnenkort laat ik daar wat van zien.

Maar die grote  schoonmaak  dan? Dat is vooral IN  de kasten!
Ik  ben druk met nieuwe aanbiedingsstoffen snijden die een overzichtelijk  plekje krijgen  op de middenkasten. Dus zeker de moeite waard om daar even naar te kijken als je toch in de winkel bent. Mooie merkstoffen voor de leuke prijs van 5 euro per halve meter. 
Van een aantal stoffen hebben  wij ook op de rol gelaten, die komen op www.quiltcorner.nl  onder de Aanbiedingsstoffen  te staan.

Er komen de maand mei steeds nieuwe bij, dus het  blijft in de gaten houden of er iets voor je bij zit!

Ook hebben  wij  in de winkel een nieuwe aktie : koop je meer dan 3 meter  van  1 stof dan krijg je van  ons 10% korting op die stof. Helpt toch ook weer als je op zoek bent  naar  een  leuke achterkant  bijvoorbeeld. 

Een andere aktie is: maak je de rol leeg dan krijg je 10% korting op de stof. Dan  help je ons ook een beetje  met opruimen! En het is soms handig om net dat beetje  extra te hebben  als je plannen  veranderen tijdens het  werken  aan  je quilt. Daar weet ik alles van nu ik van een quilt in wording van  100x180  cm er eentje aan het maken  ben van 240x240  cm.

En voor ik het vergeet: dinsdag 5 mei aanstaande zijn wij gewoon  geopend  van 10-17 uur.

Graag tot ziens in de winkel,
Marina.

dinsdag 14 april 2015

Weer in de winkel en Dear Jane Club 2

Vorige week vrijdag is de winkel een dag dicht geweest helaas. Dit kwam doordat ik door een val een gekneusde rib had opgelopen en toen ook nog door mijn rug gegaan was. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden! 
Het is niet prettig om thuis te moeten blijven omdat je geen voet meer kan verzetten en ook nog weet dat er dan ook mensen voor een gesloten deur komen te staan. In al mijn winkel jaren is me dat nog 1 keer eerder overkomen.

Gelukkig was oudste zoon Randy zaterdag samen met een hele lieve schat uit Julianadorp bereid om de winkel open te houden.

En dan na een heel zwaar weekend en de maandag met heel veel pijnstillers begint er weer een nieuwe werkweek!
Gelukkig kwam er via de telefoon een heel lief berichtje: als ik je ergens mee kan helpen,  zeg het dan gerust! Zo lief .... en vandaag en morgen heb ik dus hulp in de winkel.  Maar goed ook, want veel staan of lopen kan ik nog niet helaas.

Maar vandaag was er ook weer de tweede Dear Jane Club en er waren ook weer mooie blokjes te bekijken.  En waren er weer gesprekken over hoe die Jane dat ooit toch voor elkaar kreeg zo zonder al die fijne hulpmiddelen die wij hebben!
En ik heb weer een paar mooie blokjes kunnen fotograferen!

En ook kreeg ik prachtige Civil War stoffen binnen vorige week,  hierbij alvast de rode. Perfect voor Dear Jane en allerlei andere quilts .... wij maken er ook allemaal leuke pakketjes mee, zodat je niet overal grote stukken van hoeft te kopen voor al die mooie quilts.

Morgen ga ik verder met scannen van de andere prachtige stoffen die we binnen kregen , want deze stofjes kwamen niet alleen.

Groetjes
Marina

zaterdag 11 april 2015

Nog een WIP en ook een tegenvaller

Vertelde ik deze week al over mijn Log Cabin quilt in geel en blauw, vandaag laat ik nog een WIP zien :)

Inmiddels heb ik daarvan ook de blokken opgehangen in het leslokaal (wat is een grote quilt toch handig als prikbord).

Een restjes quilt in roze/rood/paars met allerlei zwarte stofjes in de vorm van een Pineapple quilt. Naaien op een geprinte ondergrond van het speciale Paperpiecing papier wat we in de winkel verkopen. Naait een stuk lekkerder dan gewoon printpapier en geeft ook minder herrie bij het naaien. Handig is dan ook dat het papier er wat gemakkelijker af gaat. En met de hulp van de Add-A-Quarter liniaal ziet ook de achterkant er keurig netjes uit!

Op dit moment kan ik er helaas niet aan werken, omdat ik nu geveld ben door een gekneusde rib en mijn rug. Rustig afwachten tot maandag en hopelijk komt dan de dokter langs, want naar de dokter toe gaan  zit er op het moment zeker niet in.
Sorry voor wie vrijdag voor niets bij de winkel is geweest, maar het was voor mij onmogelijk om te komen. 
Gelukkig had ik vandaag een goede vervanging gevonden in Randy en Bep. En wat  is een mobiele telefoon dan handig,  even een App-je sturen en ze krijgen antwoord.

Hopelijk heb ik volgende week beter nieuws :-)
Fijn weekend!
Marina.

woensdag 8 april 2015

WIP

Niet iedereen weet wat WIP betekent, maar dat is de afkorting van Work In Progress! Het zijn UFO'S (UnFinished Objects) die dus uit de kast zijn gehaald en waar ik dan nu regelmatig aan werk.

Een van de UFO'S die nu een WIP is geworden heeft een lange historie. Minstens 10 jaar geleden ben ik aan een Log-cabin quilt begonnen voor Lennart. Toen sliep hij nog in een hoogslaper bed, dus zijn quilts waren 100x180 cm of iets in die richting. Een quilt hangt nu eenmaal niet over in zo'n bed ;-)
Met de restanten van een blauwe Courthouse Step quilt voor hem ben ik ijverig begonnen aan een Log-cabin quilt in zijn (toen) favoriete kleuren geel en blauw.Met een leuk middenblokje ben ik lekker aan het naaien gegaan. Zoals het zo vaak gaat met een winkel, konen er dan nieuwe voorbeelden tussendoor voor workshops e.d. en kwamen de quiltblokken in een vergeten hoekje te liggen.
Een paar jaar geleden kwam ik ze weer tegen. Maar ja ... inmiddels slaapt hij niet meer in een hoogslaper en denkt hij aan de toekomst, dus dit moest maar een 2 - persoons quilt worden!
Zoals zo vaak gaat als je plannen wijzigt, heb je dan stof tekort! Niet voor de stroken, maar de middenstukjes. Achter de computer is toen een variatie bedacht, waar ik alle blokken geel/blauw in kan gebruiken met een heel aantal blauwe blokken. Het is even vreemd om een heel blauw log-cabin blok te maken, maar dat went snel!

De quilt wordt nu volgens planning 200x240 cm en dat lijkt me een aardige 2-persoons maat.
Mocht ik nog ergens een stukje van het middenstuk tegenkomen, dan kan ik er nog een 240x240 cm quilt van maken, maar voorlopig werk ik volgens planning.

Mijn blokken hangen nu op de grote huisjesquilt in de lesruimte en dat is heerlijk, want ik kan precies zien wat voor blauw blok ik moet maken.
En met zo nu en dan wat nieuwe blokken groeit de quilt nu gestaag

Zou de WIP nu een AFFO worden?
AFFO is een eigen bedenksel :-) het is vast wel duidelijk wat ik daar mee bedoel?

Wordt vervolgd ....

Groetjes
Marina

dinsdag 7 april 2015

Dear Jane in allerlei soorten :-)

Het leuke van de Dear Jane groepen is dat iedereen andere kleuren gebruikt en dat geeft veel variatie. En dat geeft weer veel stof tot nadenken!

Zo maakt Gill haar Dear Jane quilt met een mooie donkergrijze stof als achtergrond en wat fellere tinten groen en turquoise, dat geeft Jane een leuke moderne uitstraling.

Natuurlijk zijn er een.paar mensen die de 'normale' Civil War stofjes gebruiken voor hun quilt, maar ook die worden allemaal anders.

Zelf maak ik alleen maar groene blokjes met een Bella Solid van Moda in een creme/gele tint als achtergrond. Dit als nagedachtenis aan mijn vader die de slogan 'Groen is Leven'  altijd gebruikte. Als hovenier was dit erg toepasselijk. En ik werk eigenlijk nooit met groen (waarom niet? Geen idee!).

Retha maakt een heel kleurige Jane met echte wit op witte achtergrond en stofjes van Kaffe Fassett en Amy Butler achtige stofjes. Ook dat geeft Jane een hele vrolijke en frisse uitstraling!

En dan hebben we het alleen nog maar over de eerste groep en we hebben er volgende week weer eentje.

Soms kom je bijna in de verleiding om een extra Jane te beginnen, maar gezien het gebrek aan tijd zullen we het maar bij eentje houden. Al moeilijk genoeg om alle blokjes op tIjd af te krijgen :-)

Groetjes
Marina