donderdag 24 juli 2014

Bijna vakantie!

Dit jaar ga ik met zeer gemengde gevoelens op vakantie, natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar onze vakantie bestemming Alaska!
Bang om in de vliegtuigen te stappen ben ik niet,  maar sinds mijn vader er niet meer is en mijn moeder in een verzorgingstehuis zit, zie ik wel tegen 3 weken aan de andere kant van de wereld op.
Gelukkig begint zij het een beetje naar haar zin te krijgen daar in Heerewegen voor zover als dat nog gaat in haar stadium van die vreselijke ziekte Alzheimer, maar ik ben zo ongeveer de enige die haar regelmatig bezoekt.

Bijna iedere avond na het eten nog een tijdje bij haar op bezoek en we hebben regelmatig het erg gezellig.  De DVD van Andre Rieu uit 2000 die daar ligt ken ik onderhand uit mijn hoofd :-) maar het is leuk om te zien dat ik als bezoek ook bezoek krijg van de andere bewoners die dan ook even komen meekijken of meekletsen :-)

Het idee om mijn sokkenwol dekentje weer op te pakken om een warm dekentje voor mijn moeder te maken werd dan ook met veel enthousiasme door de dames en heer ontvangen.  Als ik zou willen dan kon ik er wel een stuk of 6 maken, want liefhebbers genoeg op de afdeling!  Vooral die kleurtjes vindt men erg mooi.

Ik kreeg deze week van 2 lieve dames hun restjes sokkenwol en zoals altijd .... de restjes van iemand anders zijn altijd leuker! Bedankt Willy en Carla voor jullie bijdrage in mijn moeders dekentje.  Het breiwerk gaat met een aantal bolletjes mee naar Alaska om daar ook te groeien!

Wat gaat er nog meer mee in de koffer? Sokken breiwerkje,  huisjes om te naaien en de hartjes van 2013 die ook nog niet af zijn... en een paar Dear Jane blokjes om de Dear Jane Club voor te bereiden die in het najaar gaat starten.  Heb er zin in!

Gelukkig heeft onze Willy (bekend van de koffie op de Open Dagen) mij toegezegd om een aantal keer bij mijn moeder langs te gaan. En op de afdeling zullen ze haar extra verwennen,  zodat ook voor haar die 3 weken snel om zullen gaan.

5 opmerkingen:

 1. Probeer van je vakantie te genieten. Even alles van je afzetten. Je moeder is in goede handen en Cindy denk ik ook. Een heel goede vakantie gewenst!!!!! Groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondanks de gematigde zin heel veel plezier en probeer zoveel mogenlijk te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marina,
  een hele fijne vakantie! Wie past er op het hondje, daar maak ik me een beetje zorgen om... echt dus he.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marga Maijoor Kesimaat25 juli 2014 om 13:39

  Hallo Marina, Allereerst heel veel respect voor jou hoe jij omgaat met je moeder. Het is toch niet zo dat je de hele dag niets om handen hebt. Jouw moeder gaat het zeker volhouden daar. Als ze me zou kennen zou ik er elke dag voor je naar toe gaan. Het is voor jezelf voor later een hele fijne herinnering dat je dit voor haar doet. Maar je eigen ontspanning moet je natuurlijk ook niet vergeten. Ik hoop dat je een onvergetelijke reis hebt daar in Alaska. Mocht er hier onverwachts toch iets gebeuren met je moeder dan kan je toch terug kijken op een fijne tijd met haar. Velen van ons hebben een goede herinnering aan haar, aan de tijd dat ze altijd met de hexagonnetjes bezig was. Zij is voor mij en Emmy de reden geweest dat wij er ook aan begonnen zijn. Nu Marina dikke kus en hou je taai en tot weer in de winkel. Marga

  BeantwoordenVerwijderen