woensdag 20 april 2011

Baby Stars en weer een Dolly Quilt avond

Hallo allemaal, daar ben ik weer!
Even weggeweest.... eerst een zondag naar de vakbeurs in Keulen, de zondag daarna moest ik echt gaan strijken (mijn GROTE hobby, niet dus!) en nu even achter de computer om jullie weer op de hoogte te brengen van het wel en wee in Den Dolder.
Jullie hebben nog te goed... een workshop van Ineke Vaillant met een leuke simpele quilt voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben op de machine, of  gewoon helemaal nog niet veel ervaring. Maar toch... ook voor de ervaren quiltsters onder ons is het ook een leuke quilt om te maken!
Dit was het voorbeeld voor de workshop van Ineke:
Echt een quilt in Ineke kleurtjes... wat zachter van kleur dan de meeste van mijn quilts, maar prachtig van kleur en zoveel variatie in de stofjes omdat er gewerkt wordt met de 5" charmpakketjes van Moda (meestal tussen de 35-45 lapjes van 5" uit 1 serie van Moda.. dus altijd stofjes die bij elkaar passen!).
Daarbij werd een achtergrond voor de sterren gekozen en een kleurtje voor de sterpuntjes... en evt. kan er dan later een rand omheen gekozen worden.
Maar waar komen dan onze cursisten mee? Niet met zachte kleurtjes... maar er werd gewerkt met heel uiteenlopende combinaties van stofjes en dat maakt een workshop zo leuk.. je ziet bij de andere cursisten wat er OOK nog mogelijk is :)
Ook onze eigen Shelley was er dit keer bij... hier is ze druk aan het werk met haar ster blok en daaronder het uiteindelijke resultaat van haar kleurige keuze! Op de achtergrond zie je Truus... op deze workshop denk ik de oudste cursist (en zo oud is zij echt niet hoor...)... en zij had  2 jonge dames meegenomen om gezellig samen op workshop te gaan, dus het was een gezellig familie dagje uit naar de quiltwinkel ....Truus had haar familie meegenomen, 2 enthousiaste jonge dames die nog niet zoveel ervaring met patchwork hadden, maar daar wist juf Ineke wel raad mee!
Er werd heel druk gewerkt door de dames, gesneden, genaaid en ook gestreken !!
 Hoe kan dit nog wat worden? Dat werd er vast gedacht...maar het was een leuke manier om altijd sterren te kunnen maken MET punten.... dus niet met een puntje waar een stukje aan ontbreekt. Maar het was toch echt goed hoor!En een beetje puzzelen....wordt het al een ster???? Ja hoor.. kijk maar wat er voor leuks gemaakt werd:
En de juf? Die was heel trots op alle leuke resultaten aan het einde van de dag! Helaas heb ik daar geen foto's meer van kunnen maken, want er viel onverwacht een hele groep quiltsters de winkel binnen die een quiltweekeinde hadden en even een uitje wilde naar een quiltwinkel.... gelukkig die van mij :)
Maar ik denk dat ik binnenkort wel wat quiltjes te zien krijg van deze dames... want ze waren enthousiast genoeg... ik zal Shelley wel in de gaten houden, die is druk bezig met haar quilt en Truus? Die zal haar familie leden vast wel begeleiden met de rest van de quiltjes..... ik ben zo benieuwd!

Inmiddels hebben we weer een Dolly Quilt avond gehad... de dames waren weer heel erg druk geweest en hadden bijna allemaal een heel quiltje af..... Monique.... kom op he... we willen een AFFO van je zien de volgende keer :)

 De dames zijn onherkenbaar....maar links zie je het quilt topje van Monique, dan de groene versie van Carla, de romantische versie van Rina en de gepimpte originele kleur quiltje van Alice!
Anjo was helaas ziek, dus die hebben we nog te goed!
Maar ik ben trots om mijn dames hoor, want elke maand een quiltje helemaal AFMAKEN dat is toch een hele toer.... want er moet natuurlijk ook nog gewoon gewerkt worden en het huishouden is er ook nog... en natuurlijk niet te vergeten de man en evt. de kids.... die willen ook aandacht he.... en dan toch weer een AFFO! Super dames!

Van dichtbij het quiltje van Alice... zij heeft de originele kleuren aangehouden, maar haar quiltje heeft een lief vogeltje.... en vleermuizen die over haar quiltje vliegen!
De versie van Carla, haar quiltje van vorige maand was lila met paars... dus ze wou wel een ander kleurtje.. je hebt dan dus ook gelijk een heel ander quiltje!

De romantische versie in blauw met roze rozen... van Rina.
Rina had haar eigen show-and-tell meegenomen op speciaal verzoek van de andere dames. Zij is erg druk geweest met babyquiltjes de laatste tijd, waaronder deze met beertje Paddington naar een voorbeeld uit onze winkel die wij met rubbereendjes hadden hangen (inmiddels is die weer mee met Alie, want de eendjes stof is helaas uitverkocht!).
Ook had zij nog een leuk quiltje gemaakt met een paneltje wat wij verkopen in de winkel, een leuke snelle methode om een heel leuk resultaat te krijgen! Ik vond dat zij er zelf ook wel op mocht staan hoor, want ze had er heel hard aan gewerkt....en inmiddels in haar dochter ook zwanger... dus moet er weer een leuk quiltje gemaakt worden... de stofjes zijn al gekocht en wij van de Dolly Quilt groep wachten op het resultaat!
Rina ga zo door!
De volgende Dolly Quilt wordt een 'ballen' quiltje... bruin met teal (blauwgroene kleur), ik ben benieuwd wat er daar voor resultaten van komen. Er moet worden genaaid EN geappliceerd.. dus weer eens heel iets anders! Dit is mijn exemplaar, inmiddels is het ook al gequilt met de hand (dank je Else voor het afmaken!) en volgende week komt het afwerkrandje eromheen.
Komende zaterdag hebben we de laatste Strip Club van dit seizoen, het quilt topje is bijna klaar, dus ik moet ook nog even hard doorwerken, maar daarover de volgende keer meer!
Ik wens jullie allemaal een fijn Paasweekeinde, ga lekker naar buiten met je werkje en geniet een beetje van de zon,
Marina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten