zaterdag 22 oktober 2011

Bloemetjes

Ondanks dat ik op het moment druk bezig ben met het haken van een sprei en breien van sokken (deze week met speciaal sokkengaren waar ook kashmir wol inzit.....je wilt niet weten hoe lekker het gaat met breien en hoe zacht het eindresultaat wordt!) ben ik natuurlijk ook steeds bezig met patchwork. Nog steeds ben ik niet genezen van het hexagonnen virus (in onze winkel zijn we eigenlijk al meer dan 10 jaar bezig met die kartonnetjes .... In Zeist zat mijn moeder nog in de winkel en die was heel vaak met zeshoekjes bezig, want zoveel verschillende papiertjes als tegenwoordig dat had je toen nog niet en lijmpennen had nog niemand van gehoord! Het leven is nu dus een stuk gemakkelijker als quiltster op de engelse papiermethode nu we kunnen kiezen uit allerlei andere vormen en ook kunnen werken met lijmpennen!
 In de winkel zijn ook heel wat quilts te vinden die mijn moeder nog heeft gemaakt en die nog steeds veel quiltsters inspiratie geven.
Ikzelf ben bezig met kleine zeshoekjes (halve inch) en die maak ik met restjes, tenslotte heb je maar een stukje stof nodig van 4 cm breed en iets van 30 cm lang, dus er werd op de maandagavond bee heel wat stroken van 4 cm geruild onderling, de een voor een log- cabin quilt en de ander gebruikt het voor kleine hexjes. Bovenaan zie je een stapeltje bloemetjes die liggen te wachten tot ze worden aangenaaid. Ook heb ik een foto van hoever ik nu ben (nog niet zover dus...). Van de restjes maak ik dus bloemetjes en die naai ik weer gewoon aan elkaar. Zie maar eens hoe gezellig dat kan zijn.
Ik wens jullie allemaal een fijn weekeinde, ik ga dit weekeinde beginnen met een leuke nieuwe quilt voor een workshop in de in de winkel dit voorjaar, maar daarover binnenkort vast meer!
Groetjes,
Marina.

1 opmerking:

 1. Hoi Marina,

  Ik zie mijn bloemetje zitten, heel leuk.
  Ik ben op dit moment iedere dag met blommen bezig.
  Groetjes,
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen