vrijdag 4 november 2011

Nieuwe stoffen en garens. En een originele quilt!

Soms krijg je in de winkel wel eens een klant die je blij verrast! Dit keer was het met een enorm leuke en originele quilt gemaakt van stropdasjes! Gekocht en gekregen via Marktplaats, zo had ze er snel een hele stapel bij elkaar en toen kon ze aan de slag. Vinden jullie ook niet dat het een enorm leuke quilt is geworden?
Ik zie natuurlijk wel vaker quilts gemaakt van stropdassen in de winkel, maar deze vond ik echt heel erg origineel!

De laatste weken zijn er heel wat dozen met wol binnen gekomen in de winkel, o.a. sjaaltjesgaren, maar nu ook met fijnere mazen. Het resultaat daarvan is weer een leuke sjaal, maar dan wat warmer dan de soorten die we al hadden met de grotere mazen.
We hebben inmiddels een hele kollektie bij elkaar voor het breien van die leuke gedraaide sjaaltjes, kijk maar eens ....
Janny en ik zijn druk aan het breien geweest en we hebben heel wat kleurtjes als voorbeeld in de winkel hangen, het is een heel vrolijk gezicht al die sjaaltjes bij elkaar!


Inmiddels hebben we ook nog een aantal kleurtjes binnen gekregen van de sokken wol met de kashmir erin, we hebben nu donkerblauw, blauwgroen (teal), paars, rood en donkergrijs. De paarse sokken zijn al klaar, ik ben nu een derde sok aan het maken voor in de winkel als voorbeeld, want deze sokken zijn zo heerlijk zacht, die wil ik gewoon lekker aantrekken i.p.v. in de winkel hangen :)
Van de rode wol ben ik nu een handschoen aan het maken uit het nieuwe boekje Handschoenen en wanten breien! Een heel duidelijk boekje, de handschoen schiet al lekker op en past precies.
Wat we ook binnen kregen? Organic garens! Het zijn ecologische garens, d.w.z. dat er niets aan toe is gevoegd, dus 100% wol en de verwerking van woldraad tot kant en klare bol is onder strikt milieuvriendeljke condities! Puur natuur dus. Ook de ruwe wol wordt volgens de voorschriften voor de gecontroleerde ecologische dierverzorging geproduceerd, alleen gewassen en niet geverfd! De kleuren zijn dan ook natuurlijke kleuren zoals wolwit, beige, bruin, lichtgrijs en middelgrijs. Ook zijn er een aantal gemixte kleuren, waarmee ook heel mooi te breien of te haken is. Er kan ook evt. mee gevilt worden, omdat er niets aan toe is gevoegd!
Er is ook een speciaal boekje met patronen die voor dit garen geschreven zijn.

En wat dacht je van deze schattige stofjes van het japanse merk Lecien? Dit is ook onze keuze voor de stoffenclub van november, lekker vrolijk!
En deze prachtige stoffen van Judie Rothermel voor Marcus Brothers? Prachtig voor een quilt met Civil War stofjes, zoals een Dear Jane, Farmerswife en die andere prachtige ontwerpen. Deze serie is binnen in roze met bruin/beige, maar komt ook nog in het blauw.
En wij.... wij hebben uren tekort in een dag, want je wilt eigenlijk met de meeste nieuwe stoffen wel aan de gang voor een voorbeeld of een nieuwe workshop, maar er moet natuurlijk gekozen worden en dat is niet altijd gemakkelijk!
Verder kwamen er ook weer nieuwe 'effen' batiks binnen van Timeless Treasures en van Kaufman, mooie blauwe en lila/paarse kleurtjes. We hadden ze weer hard nodig, want de kast werd een beetje leeg....

De nieuwe workshops voor het voorjaar, daar wordt ook heel hard aan gewerkt. De planning is bijna rond. Ineke en Cuny (en ik zelf natuurlijk ook) hebben weer leuke dingen bedacht om les in te geven, de cursussen van het najaar zijn natuurlijk nog druk aan de gang, maar we moeten constant vooruit kijken en werken, dus wij zijn alweer met het voorjaar bezig :)

Groetjes,
Marina.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten