zaterdag 6 augustus 2011

Weer thuis !

Inmiddels zijn we weer thuis en alweer een week aan het werk. Het nederlandse weer is even iets anders, maar gelukkig gingen we eerst nog van Las Vegas naar het strand van Los Angeles, Venice Beach. Een oude hippie kolonie en eigenlijk zou ik er het liefst op een bankje langs de zee gaan zitten in de schaduw (die er NIET is) en dan mensen kijken. Je ziet er echt van alles langskomen. Er wonen nog steeds een heel stel oude hippies (en dan bedoel ik wel 70 of 80+) die dan met een skateboard langskomen, helemaal bruingelooid door de zon, lange grijze haren. Je weet niet wat je ziet. Een mens is zo oud als hij/zij zich voelt, maar dit is toch (voor mij) wel een beetje te gek. Maar ook veel mensen in de meest aparte creaties. En de winkeltjes langs de zee zijn alleen maar op het gebied van tatoƫeren (geen idee of je het zo schrijft), t-shirts en medicinale marihuana :))
Maar goed is Venice Beach was het een graadje of 25, dus we konden alweer even rustig wennen aan het NL temperaturen.
Gelukkig is het hier niet zo warm, want de NL warmte kan ik slecht tegen en inmiddels tellen de jaren ook mee, dus ook regelmatig last van opvliegers en dat heb je het zowieso al warm toch?
Ik ga proberen nog wat foto's op mijn blog te zetten van de vakantie, zodat jullie kunnen zien hoe het er uit zag allemaal, dus bij de oude blogjes komen foto's te staan.

Trouwens als je veel bekijks wilt hebben op Schiphol... moet je een rechthoekige koffer meenemen met een gitaar erin! Lennart had een nieuwe basgitaar gekocht en die moest natuurlijk in een bijpassende koffer mee naar huis. Dan heb je dus een koffer van ongeveer 1.20 m hoog en rechthoekig... en die draag je naast je mee... het is net alsof je er een jachtgeweer in hebt zitten en volgens mij denken de meeste mensen dat ook, want de opmerkingen zijn verrassend. Van mensen die achter je lopen door de douane en hardop opmerken (zo hard mogelijk dus) dat het gek is dat je met zoiets zomaar het land in kan komen zonder gecontroleerd te worden :) Nou mensen, als het bedrag van de gitaar onder de toegestane invoer is, dan mag dat gewoon hoor! In de USA was er alleen de vraag bij de Security of er een GUN inzat of een gitaar... want anders moesten de kogels er wel uit zijn en dat wilden ze dan graag even checken. Maar na het antwoord dat er een basgitaar inzat, ging die gewoon door de scan! En de basgitaar is business class meegereist met de KLM, want de hebben er een prima plekje voor gezocht in het vliegtuig, want in het ruim mag zo'n ding niet mee, want dan gaat er van alles mis mee, het is er te koud en dan kan het hout gaan werken en kromtrekken en dat wil je toch niet met je nieuwe aanwinst!

Zoals ik al zei.... ben alweer helemaal gewend aan NL en in de winkel staan. Gisteren kwamen en dozen vol stof binnen uit Denemarken van Princess Mirah... en ze zijn zo mooi :) Je vingers kriebelen gewoon om er iets mee te doen. Eerst maar eens prijzen en scannen en op het internet zetten en dan nog een plekje zoeken in de winkel. Dat zal vast wel lukken. Toen kwamen er ook nog 6 grote dozen wol binnen van Online..... tjonge van die dozen waar ik zelfs in kan gaan zitten! Er kwamen hele mooie bollen breiwol uit, ook de speciale garens voor de sjaaltjes zijn weer binnen! Twee verschillende soorten en in allerlei kleuren. Janny is al een voorbeeld aan het breien van een wat bredere sjaal waar je 2 bolletjes voor nodig hebt en ik maak er eentje met 1 bolletje, gewoon lekker om als leuk sjaaltje om te hangen dit najaar. Ook hebben we grote bollen breiwol waar je een sjaal uit kan breien of een muts. Heb er inmiddels eentje gemaakt, dus die kan bekeken worden in de winkel. Lekker een avondje breien en de sjaal was al af! Als er dan ook nog leuke tv is.... dan gaat het breien enorm snel en voor je het weet is de sjaal alweer klaar!
Nieuwe kleurtjes sokkenwol zaten er ook bij en zelfs wol die je moet breien met pennen 20! Die moet ik dus snel laten komen, want de bestelde naalden zijn nog niet binnen en we komen nu niet hoger dan 15, wat op zich al enorme dikker pennen zijn.
Maar deze winter wordt de mode luchtig en lekker warm/dik! Dus we kunnen weer aan de slag, het bijpassende breiboek van Online is er ook, dus het wordt bladeren dit weekeinde....
Groetjes,
Marina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten