woensdag 30 november 2011

Turning 20 en hard werken .....

Even terug hadden we in de winkel de workshop Turning 20, een van mijn favoriete quilts om te naaien op de naaimachine, lekker snel en altijd een heel mooi resultaat , wat je ook voor kleuren en stofjes kiest!
Zo ook op deze donderdagen, de eerste keer een half dagje om te leren hoe je de stukjes voor de quilt moet snijden. In inches ... Veel mensen vinden dat best eng, maar zijn er al snel achter dat er niets engs aan is ....
Dan naar huis en het huiswerk maken, alle 20 lapjes moeten op dezelfde manier worden gesneden voor de tweede les. Maar dan ... mag er genaaid worden. Met de naaimachine en een 1/4 inch voetje, even wennen, maar dan .... heerlijk hoe die stukjes echt passen na het naaien, het blok in elkaar zetten is dan net een goede puzzel.
En dan nog 19 blokken, maar o wat wordt het mooi en wat werken ze hard!
Een speciale gast van heel ver .. Zuid Afrika en op les met haar (ook Zuid Afrikaanse schoondochter), de dames Dawson werkten heel hard en na een weekje hadden ze allebei de top al af! Oma is een quilt aan het maken voor haar kleindochter, die zelf mee kwam naar de winkel om de lapjes mee te helpen uitzoeken en o wat kon ze dat goed!Haar quilt wordt nu doorgestikt op de machine , oma werkt hard, want de quilt moet af voordat ze weer terug gaat naar huis!
Hier een paar plaatjes van de quilts in wording en ook de tops van de dames Dawson (roze is van oma/schoonmoeder en de paars/groene van haar schoondochter).

Zien jullie wel hoe trots de dames Dawson zijn? De tops zijn ongeveer 160x200 cm, dus echte bedquilts.

Wil je ook eens een leuke, snelle quilt maken? We hebben in het voorjaar 2012 weer een workshop Turning 20!

Groetjes
Marina

- Posted using BlogPress from my iPad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten