zaterdag 22 maart 2014

Het is niet te geloven !!!!!

Het is niet te geloven ! Maar na een hele tijd problemen met deze blog, doet die het weer!
Het kwam zo......

Zoals jullie weten is Randy onze computer expert. Ook met telefoons is hij heel handig en ik op mijn leeftijd ben er een stuk minder handig in :)
Maar ik dacht van de week... met al die App-jes van tegenwoordig, moet het toch ook mogelijk zijn om mijn blog te schrijven met de telefoon? Tenslotte zitten al mijn foto's zo ongeveer in die telefoon, dus dat werkt een stuk handiger dan de computer EN je hebt het altijd bij je....

Zo gedacht.... zo gedaan! Randy kwam zoals meestal een kopje koffie drinken bij zijn moeder op zaterdag en ik heb het gelijk maar eens gevraagd. Hij had het natuurlijk zo voor elkaar, iets waar ik dus uren op zit te puzzelen! App-je geinstalleerd..... en uitproberen maar.
Wat schetst mijn verbazing? Ik heb mijn oude blog weer terug!!!!
Al die tijd sinds Vancouver afgelopen zomer was dat ding nergens meer terug te zien op internet, ik kon er ook niet inkomen via Blogger... en nu ZOMAAR weer terug!
Even een testje gemaakt.... en ja hoor alles staat er nog op voorzover ik het kan zien....

Ik ga nu dus weer gewoon bloggen op mijn oude vertrouwde www.marinasquiltcorner.blogspot.nl !
We zullen zien hoe het loopt allemaal.

Even vertellen waar ik mee bezig ben dan maar he?
Op dit moment ben ik met een derde Oud en Nieuw quilt bezig. Ik maakte een blok als demo op de workshop van deze techniek een paar weken terug en gebruikte daarvoor mijn verzameling Vlisco stoffen. Dat zijn echte nederlandse batikstoffen, die voor de afrikaanse markt worden gemaakt.
Ik maakte daar al eens een quilt mee, maar alleen met de blauw/witte variant.

Dit is de eerste Oud en Nieuw quilt die ik maakte, allemaal oranje en paars/blauwe batikstoffen.
Toen kwam nummertje 2 met allemaal oude en nieuwe stofjes uit de kasten van mijn moeder en mij, aangevuld met nieuwe stofjes uit mijn winkel en een paar uit de winkel van Trijntje van der Horst!
Dit is mijn eerste blok voor de Vlisco quilt...... het is weer een andere manier van de blokken verwerken en ik maak nu 4 blokken tegelijk! Daar wordt dan 1 blok van gemaakt. Elke keer weer spannend hoe het gaat worden.... want die Vlisco stoffen zijn natuurlijk erg bont en vaak ook grotere motieven, dus het blijft spannend!
En handig zo'n quilt die hangt in het leslokaal, want daar kan ik even mijn blokken opspelden! Inmiddels heb ik er alweer 12 gemaakt, de quilt wordt van 25 blokken gemaakt denk ik. De quilt wordt dan iets kleiner dan mijn eerste Oud en Nieuw quilt (10x11 blokken, deze wordt dus 10x10 blokken). Waarom? Dat heeft te maken met de achterkant stof die ik wil gebruiken voor deze unieke verzamelquilt..... een batiklap die mijn man uit Tanzania meebracht toen hij de Kilimanjaro ging beklimmen. Hij bracht toen 4 lappen mee.... de een een stuk mooier dan de ander, maar wel origineel uit Tanzania! En dat is heel leuk toch? Maar dit soort lappen zijn gewoon 4 yard, dus 3.60 m lang en iets breder dan 1 meter, dus het wordt even goochelen! Maar met een quilt van 25 blokken gaat het NET lukken.....
Wordt vervolgd.....

Groetjes
Marina.

4 opmerkingen:

 1. wat fijn dat het bloggen weer lukt. Persoonlijk vind ik dat leuker dan facebook.... Dus, welkom terug. groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, Marina.....fijn dat je er weer bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maak je dan wel meteen een back-up van je blog! Dan kan altijd bij je bestand als er weer iets mis is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Marina, wat ben ik blij dat je er weer bent.
  Heb dikwijls gedacht ...wat kan daar gebeurd zijn.
  Gelukkig is het allemaal goed...vele groetjes en fijne zondag,nanske

  BeantwoordenVerwijderen