donderdag 27 maart 2014

Log Cabin op de Marti Michell manier.

Vandaag was de workshop van de Log Cabin op de Marti Michell manier.  Het is ev er n wennen, want we snijden met 4 fat quarters tegelijk en maken dan 4 blokken.
Na het snijwerk kon er uitgelegd worden, dat leverde hier en daar wat frustraties op, maar uiteindelijk snapte iedereen het systeem en kon er genaaid worden.
Een probleem kan het opleveren als je geen exacte naadtoeslag van 1/4 inch naait. Dit gebeurde natuurlijk ook hier wel een keertje,  maar gelukkig was mijn tornmesje dicht in de buurt :-)

Aan het einde van de workshop had toch iedereen wel minimaal een blok in elkaar genaaid en kon thuis aan de slag met de andere 2 of 3 blokken.

4 opmerkingen:

 1. Ziet er toch goed uit! Leuke combinaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was een leuke en weer leerzame dag Marina. Jammer dat ik daarna weg moest nu moeten de laatste 2 blokken wachten tot morgen.

  Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat daar ook al mallen voor zijn. Het klinkt allemaal erg ingewikkeld, dat snijden, maar dat zal wel komen doordat ik er niet bij was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je snijdt 4 blokken tegeljjk en kan ze dan heel simpel uitleggen voir het naaiwerk. En op de Marti Michell manier is het altijd secuur als je tenminste met een echte 1/4 inch naadtoeslag werkt!

   Verwijderen