zaterdag 5 maart 2011

Dolly Quiltjes

Afgelopen woensdag hebben we weer een Dolly Quiltjes avond gehad, iedere eerste woensdagavond van de maand komt er een groepje bij elkaar die heel ijverig aan het werk zijn met de Dolly Quiltjes die zijn ontworpen door Sarah Fielke uit Australi├ź. Dolly Quiltjes zijn eigenlijk mini quiltjes, vroeger waren het quiltjes voor de pop die gemaakt werden door de jonge poppenmoeders als oefening voor het echte 'grote' werk!


Elke maand dus weer een verrassing, want de deelneemsters krijgen een pakketje met stofjes en het nederlandstalig patroon van het quiltje van die maand. Ik maak zelf het quiltje als voorbeeld en volg dan het patroon netjes...maar in ons groepje hebben we ook Alice en Carla die nog niet zoveel patchwork ervaring hebben, maar wel heel veel ervaring met scrapbooking. Een quiltje maken ze dus klaar en dan begint het grote versieren!
Kijk maar eens wat we vorige maand te zien kregen met het Dolly Quiltje van januari!
Het voorbeeld volgens patroon (met mijn stofkeuze in overleg met de groep... ijzig voor januari!), maar heel eerlijk gezegd... dit quiltje is gemaakt door Rina (de mijne was nog niet af... ik schaam me diep!)


Maar wat hebben Carla en Alice er dan van gemaakt?
Links Carla en rechts Alice... met de versierde quiltjes van januari! (op de achtergrond de Sashi Ko quilt van de cursus van Ineke Vaillant).
Hier onder heb ik nog een close up foto van de versiering van Carla's quiltje. Heeft u trouwens ook ontdekt dat de quiltjes gegroeid zijn? In plaats van 5 sterren hebben ze er 9 gemaakt. Quiltje helemaal afgemaakt en versierd in 1 maand! Deze 2 dames leerden in een heel snel tempo hoe je een quiltje maakt... en tot nu toe hebben ze iedere maand een AFFO!


Is het niet schattig???? 3-D bloemen op je quiltje????
Bent u nu ook niet benieuwd waar ik afgelopen woensdag mee verrast werd?
Het origineel was het rood/witte quiltje met de muizentandjes rand (Prairie Point rand) van mij.(ik ben nog niet zo bedreven met deze blog... de foto wil niet gedraaid worden, de rode driehoeken horen naar boven te wijzen!).


Maar wat maakte Carla ervan? Alice is even op non-actief, want haar nieuwe naaimachine was al voor de tweede keer vastgelopen en weer terug naar de winkel gebracht. Jammer, want nu kon ze niet verder!
Maar dit is het quiltje van Carla, zoals je kunt zien, heeft ze niet de originele kleuren gebruikt, maar gekozen voor lila/paars en er een mini quiltje bijgemaakt met de Asperge Techniek (die te zien was in de quilts uit de Oekraïne op de Expo Haarlemmermeer). Zelf vind ik het net zo'n lintje die je ook ziet op quilttentoonstellingen op quilts die een prijs hebben gekregen!.
Ik hoop dat Alice haar machine probleem snel wordt opgelost (is het niet frustrerend... een nieuwe machine kopen en die al 2x terug moeten brengen in een paar maanden??) en dat zij ook weer heel creatief verder kan. 
Waarschijnlijk kunt u wel begrijpen dat ik alweer uitkijk naar de 1e woensdag van april? Want wat krijgen we dan weer te zien? 
Een fijn weekeinde toegewenst,
Marina.

3 opmerkingen:

 1. Else zei
  Oh wat zijn die ijzige quiltjes leuk geworden van Alice en Carla! De rode en paarse het paarse quiltje zijn ook weer erg grappig, ik hoop dat de machine problemen snel zijn opgelost en dat Alice weer snel km kan maken.

  groetjes, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marina, wat heb je dat leuk verteld en de bloem van de sterrenquilt perfect op de foto gezet.
  Ook ik ben benieuwd wat er uit onze vingers rolt voor de maand April. Alleen zie ik het resultaat wat eerder dan jij haha.
  Wil iemand wat leuks leren dan is de cursus voor ieder een echte aanrader.Of heb je zin in een gezellige avond meldt je dan bij Marina aan.
  groetjes en tot 6 April op de cursus.Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De woensdagavond is echt een aanrader.
  Wij hebben zoveel schik, we zijn ook druk bezig maar tussendoor kunnen wij heerlijk lachen met de dames uit onze groep.
  Marina wat heb je de foto,s leuk gemaakt, en onze quiltjes zijn goed te zien. Carla en ik kijken iedere keer weer uit naar de woensdagavond.
  Eerst de quilt maken, en dan gaan wij bedenken hoe wij de quilt kunnen opfleuren.
  het is voor ons ook iedere keer een verassing.
  groetjes alice

  BeantwoordenVerwijderen