zaterdag 12 maart 2011

Jarig !

Gisteren was ik jarig, in de winkel kwamen er diverse vrienden/vriendinnen aan om een kopje koffie te drinken en om mij te feliciteren. Ook heb ik veel cadeautjes gekregen... moeilijk om voor mij iets te vinden hoor, want ja... als quiltster heb ik natuurlijk 'alles'. Als eerste kreeg ik een heerlijk mandje met kaasjes/noten/chocolade (geen wijn, want daar hou ik dus niet van...), echt om lekker van te genieten. Het eerste heerlijke kaasje is gisteravond al opgegaan, zoonlief en ik hebben die samen opgesnoept op een toastje. Ook werd ik verrast met leuke bakjes met bloembolletjes, die vind ik altijd leuk en een leuk nieuw formaat boekje... een Dwarsligger .... een heel boek in mini formaat, dus prima geschikt om mee te nemen in het vliegtuig of op vakantie. Het is een literaire thriller, dus ik kan lekker lezen als ik in mei in het vliegtuig naar de USA zit om daar de vakbeurs weer te bezoeken. Deze beurs is in Salt Lake City, helaas kan je daar niet rechtstreeks heen vliegen vanuit Nederland, dus het is een aardig tijdje onderweg zijn.... dus dat boek komt wel uit :) Een prachtig rood boeket bloemen van mijn dh, een kaasfondue set, een superleuk eigengemaakt vogel nestkastje, een mini naaimachientje gemaakt in de USSR (mijn leeftijdsgenoten weten nog wat dat was :) )  en een cadeaubon van de Etos (altijd goed!).
Ook kreeg ik diverse bolletjes wol voor mijn sokken breiverslaving en wel in kleurtjes/merken die wij niet in de winkel hebben. Heerlijk... weer een nieuw soort wol uitproberen en kijken wat er nu weer voor sok uit voort komt.
Natuurlijk ben ik deze week ook gelijk begonnen met het breien van voorbeelden van de nieuwe sokkenwol van Opal die wij in de winkel binnen kregen.... we hebben de serie Surprise van Opal binnen gekregen en ik heb gelijk een voorbeeld gemaakt van de combinatie oranje/roze/paars. Dat ziet er zo uit :


En dit is dus maar 1 van de 7 kleuren combinaties die er zijn. De wol krijgt strepen, maar niet zo hard, het loopt geleidelijk over in de  nieuwe kleur en dat is bij mij favoriet.
Maar wat dacht je van de Opal sokkenwol die naar werken van Hundertwasser zijn gemaakt? Ik ben nu beizg met het breien in de kleur Kuss im Regen... alleen de naam al, die ziet er zo uit:
Links een 'affe' sok, in het midden het werk waar het van is afgeleid en rechts de bol wol! Het is zo leuk om hiermee te breien, want je sok ziet er heel erg ingewikkeld uit, maar het enige wat je doet is gewoon doorbreien en de strepen/figuren komen er vanzelf in. En met zo'n naam..... we hebben ook nog de kleurencombinatie Blinde Venus ingekocht. Die ziet er zo uit:
tja... jullie snappen natuurlijk wel dat ik die ook nog 'MOET' maken. Een voorbeeld in de winkel is gewoon nodig, want als je de wol ziet dan zie je nog niet hoe de sok gaat worden. Gelukkig maak ik alle sokken voorbeelden in mijn eigen maat :) dus later hou ik er weer een lekker paar sokken aan over.....


Mijn 'schatten' bij elkaar op de tafel, ben je dan jarig of niet? Ik moest de hele week ook aan die reklame van de TPG denken die je iedere keer hoort..... als je nu eens 4 kaarten krijgt voor je verjaardag... dan ben je toch ECHT jarig? Nou die 4 heb ik gekregen hoor... dus ik was ECHT jarig! Het waren er zelfs 5, want Shelley had ook een hele leuke kaart zelfgemaakt met mijn toekomst beeld erop... een opa en een oma.... ik werd tenslotte 49 jaar gisteren, dus ik schiet nu echt op naar de 50!

Ik wens jullie allemaal een fijn weekeinde en hoop dat jullie vandaag hebben genoten van het zonnetje.
Marina.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Marina,

  Allereerst nog hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.
  Het cadeautje hou je ( zoals je van mij ondertussen wel gewend ben) tegoed. Heb je nog wat in het verschiet.
  Op dit moment is mijn leven heel hectisch.
  Afgelopen vrijdag heb ik mijn moeder naar een verpleeghuis gebracht, waar zij gaat revalideren en aansterken. Daarnaast moet mijn vader ook in de gaten gehouden worden, na zijn bestralingen. Maar zodra ik weer een mogelijkheid zie kom ik je een cadeautje brengen.

  Groetjes,
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo jij bent niet vergeten! leuke sokkenwolletjes heb je weer in de winkel, die namen SUPER. groetjse else

  BeantwoordenVerwijderen