zaterdag 19 maart 2011

Strippen!

Donderdag was er de workshop Jellyroll quilt maken, de cursisten zijn begonnen met een Jellyroll quilt die we op de Stripclub van December hebben laten zien, nl. de stripquilt Happy! Waarom Happy? De stof die we er voor gebruikte is de Jellyroll van de serie Happy van Me and My Sister voor Moda. Het zijn leuke frisse kleuren met een grappige naam dus ... Happy.

De cursisten Anjo, Arja en Henny gingen dus druk aan de slag met hun keuze uit de Jellyrolls/Balipops en onze eigen gesneden rollen. Het waren 3 heel verschillende keuzes en dat is juist het leuke vind ik zelf bij een cursus, je ziet hoe de quilt wordt in een hele andere kleurcombinatie en dat geeft ook een hele andere quilt!
Anjo ging aan het werk met een hele blauwe rol strips die wij zelf hebben gesneden in de winkel, Arja met een Balipop en Henny met de Jellyroll Happy!

Hieronder zie je de stroken van Henny, de serie Happy van Moda. Zoals je ziet zijn het ook kleurtjes om Happy van te worden. En daarnaast de eerste 4 blokken die zij ermee maakte.

Hieronder zie je de stroken van Anjo, een speciaal door ons gesneden strokenrol... helemaal blauw!
En daarnaast het eerste blok! Dit zijn de stroken van Arja, een Balipop met de prachtige naam 'Strawberry Daiquiri'. Mooie warme kleuren batikstoffen. Zoals je ziet is ze hier druk bezig met het aan elkaar naaien van de stroken :) Daarnaast haar eerste blok!

Het leuke van zo'n workshop is dat als de cursisten allemaal andere combinaties kiezen, dat je ook hele andere quilts gaat krijgen! Hoe verschillend dat kan zien, dat laten deze foto's wel zien!
Er is druk gewerkt op donderdag, zelf het ik ook nog het een en ander genaaid... voor de Stripclub van 2 april a.s. maar dat blijft nog even onder ons.... alleen Anjo, Arja en Henny hebben een voorproefje gehad.. maar mogen ook niets verklappen!
Ik mag totaal 80 blokken maken voor mijn quilt, deze dames maken er 48 voor hun quilt. Te zijner tijd zal ik de Affe exemplaren aan jullie laten zien... dus dames..... doornaaien hoor!

Groetjes
Marina.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten