maandag 22 juli 2013

Een nieuwe dag....

Zondag begon even relaxed, nou ja....ik was om 3 uur's ochtends al wakker;))
Maar het programma zou pas om 14 uur starten.
Samen met Brenda ( die Marti altijd helpt en ook veel clubs runt...) gingen de Kansas dames en ik naar een Soup and Salad restaurant. Daar kan je je eigen salade samenstellen en ook soep pakken en nog heel veel meer dingen ;-) dus we hadden een lekkere salde met soep tussen de middag. Dit was meteen de enige lunch die we zoef moesten verzorgen ;-)

De middag begon natuurlijk met een rondje voorstellen en daarna wat show en tell


Wat dacht je bijv. van deze prachtige quilt gemaakt door de lesgeefster bij Little Quilts uit Marietta Georgia? Om de hoek dus???? Brenda houdt hem vast. Het is een blok van de maand van de winkel, maar dan met een moderne (alternatieve) setting, leuk hè??? De winkel staat meer bekend om hun reproduktie stoffen, een hele leuke winkel om te bezoeken als je eens in de buurt bent ;-) www.littlequilts.com


Deze quilt was ook van haar, de eerste applicatie quilt die ze maakte, helemaal met de hand gequilt met steekjes waar je echt heel jaloers van zou worden....zo kleine en regelmatig. Ik heb dat alleen nog maar eerder gezien bij Joop Smits....

Toen gingen we aan de slag met het snijden van voorbeeld blokken met de sets A en B ( wat ik ook de vorige MM Club had laten zien, maar dan alle 3 de maten van elke set). Die hoef ik dus alleen nog maar te naaien als ik thuis kom!


Fantastisch toch wat je met 1 set kan maken??? En dan is dit nog maat 1 blok...@ links set B en rechts set A.


Nog even kwamen alle samplers die we ook hebben gezien in MM Club nr. 6 langs in het echt ;-) de grote...


Iets minder groot....


En een stukje kleiner....
Maar er is nu een nieuwe set die voor de 7- patchwork blokken gebruikt kan worden in een 12 inch blok en daar had Marti dus ook een sampler van gemaakt.. Speciaal voor Ria deze foto!


Hoe lief is dit??? Ik bestel deze mallenset hier, want die kunnen we strakjes bij de Farmers Wife ook goed gebruiken!


Hier gebeurt het allemaal, het is supergezellig. We hebben echt een paar hele leuke dames erbij zitten, die de lol er wel in houden. Niet allemaal winkel eigenaresses, maar ook leraressen en een paar aparte dames die of bij de staff horen of gewoon aan Marti verslaafd zijn ;-)

In de avonduren gingen we weer verder na een gezellige bijeenkomst in de suite van Marti.... Met een hapje en een drankje. Ik hou het nog steeds bij een watertje ;-)
Alleen jammer dat mijn ogen niet echt willen op het moment, ben met hele rode en dikke ogen uit het vliegtuig gestapt, heb al oogdruppels gekregen van een lieve schat uit Kansas en nu ook een mini flesje gekocht in de hotel winkel... Hoop dat het gaat helpen, want ze branden echt heel erg...

Na dat hapje en drankje kregen we een presentatie van de dochter van Marti, Stacy Michell, maar daarover later meer...

Groetjes
Marina,

6 opmerkingen:

 1. Wat mooi dat je de mallen voor zoveel maten kan gebruiken.
  geweldig om daar te zijn!!


  Groetjes
  Wilma van den Bergh

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi allemaal. Op eerste de quilt die je laat zien in je blog ben ik op slag verliefd, wat mooi, ook die kleuren. Hoop dat je ogen opknappen, want die heb je wel nodig, omaales goed te kunnen zien! Geniet van de workshops!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke dingen die ik Zie Marina, let maar goed op zodat je ons straks veel kunt leren. Je ogen spoelen met oude afgekoelde thee, 4 keer op een dag. Watje van buiten naar binnen wrijven. Het moet wel goed nat zijn en per ook maar 1 keer wrijven.

  Veel plezier nog en goed dat je alleen nog maar watertjes op hebt.

  Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een verhaal zeg, maar goed je bent er. En wat je laat zien is erg mooi, dus die kleine die ik maak kan nog kleiner??

  Geniet ervan en ik hoop dat de rest van de vluchten beter verlopen.
  Bedankt voor het mee laten genieten.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O ja Ria van Kasteel.... er zijn nog kleinere sets tegenwoordig, zal er een paar bestellen :) en ik heb nog heel veel meer leuke kleintjes gezien. Wat dacht je van een kaleidoskoop blok van 2 inch??? :) echt iets voor jou...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat maak je toch weer veel leuke dingen mee[behalve de reis dan!!]. Lekker genieten van de leuke workshops!! Ik ben jaloers hoor! We kunnen niet wachten tot je weer terug bent en al die ervaringen met ons wilt delen!! Veel plezier daar Marien en geniet er van. Liefs van Ineke.

  BeantwoordenVerwijderen