dinsdag 7 april 2015

Dear Jane in allerlei soorten :-)

Het leuke van de Dear Jane groepen is dat iedereen andere kleuren gebruikt en dat geeft veel variatie. En dat geeft weer veel stof tot nadenken!

Zo maakt Gill haar Dear Jane quilt met een mooie donkergrijze stof als achtergrond en wat fellere tinten groen en turquoise, dat geeft Jane een leuke moderne uitstraling.

Natuurlijk zijn er een.paar mensen die de 'normale' Civil War stofjes gebruiken voor hun quilt, maar ook die worden allemaal anders.

Zelf maak ik alleen maar groene blokjes met een Bella Solid van Moda in een creme/gele tint als achtergrond. Dit als nagedachtenis aan mijn vader die de slogan 'Groen is Leven'  altijd gebruikte. Als hovenier was dit erg toepasselijk. En ik werk eigenlijk nooit met groen (waarom niet? Geen idee!).

Retha maakt een heel kleurige Jane met echte wit op witte achtergrond en stofjes van Kaffe Fassett en Amy Butler achtige stofjes. Ook dat geeft Jane een hele vrolijke en frisse uitstraling!

En dan hebben we het alleen nog maar over de eerste groep en we hebben er volgende week weer eentje.

Soms kom je bijna in de verleiding om een extra Jane te beginnen, maar gezien het gebrek aan tijd zullen we het maar bij eentje houden. Al moeilijk genoeg om alle blokjes op tIjd af te krijgen :-)

Groetjes
Marina

2 opmerkingen:

  1. Het blijft leuk om de dear-jane blokken te maken. En ik blijf me verbazen hoe verschillend ze allemaal worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en dan moeten jullie volgende week nog komen he Judith :-)

    BeantwoordenVerwijderen