woensdag 8 april 2015

WIP

Niet iedereen weet wat WIP betekent, maar dat is de afkorting van Work In Progress! Het zijn UFO'S (UnFinished Objects) die dus uit de kast zijn gehaald en waar ik dan nu regelmatig aan werk.

Een van de UFO'S die nu een WIP is geworden heeft een lange historie. Minstens 10 jaar geleden ben ik aan een Log-cabin quilt begonnen voor Lennart. Toen sliep hij nog in een hoogslaper bed, dus zijn quilts waren 100x180 cm of iets in die richting. Een quilt hangt nu eenmaal niet over in zo'n bed ;-)
Met de restanten van een blauwe Courthouse Step quilt voor hem ben ik ijverig begonnen aan een Log-cabin quilt in zijn (toen) favoriete kleuren geel en blauw.Met een leuk middenblokje ben ik lekker aan het naaien gegaan. Zoals het zo vaak gaat met een winkel, konen er dan nieuwe voorbeelden tussendoor voor workshops e.d. en kwamen de quiltblokken in een vergeten hoekje te liggen.
Een paar jaar geleden kwam ik ze weer tegen. Maar ja ... inmiddels slaapt hij niet meer in een hoogslaper en denkt hij aan de toekomst, dus dit moest maar een 2 - persoons quilt worden!
Zoals zo vaak gaat als je plannen wijzigt, heb je dan stof tekort! Niet voor de stroken, maar de middenstukjes. Achter de computer is toen een variatie bedacht, waar ik alle blokken geel/blauw in kan gebruiken met een heel aantal blauwe blokken. Het is even vreemd om een heel blauw log-cabin blok te maken, maar dat went snel!

De quilt wordt nu volgens planning 200x240 cm en dat lijkt me een aardige 2-persoons maat.
Mocht ik nog ergens een stukje van het middenstuk tegenkomen, dan kan ik er nog een 240x240 cm quilt van maken, maar voorlopig werk ik volgens planning.

Mijn blokken hangen nu op de grote huisjesquilt in de lesruimte en dat is heerlijk, want ik kan precies zien wat voor blauw blok ik moet maken.
En met zo nu en dan wat nieuwe blokken groeit de quilt nu gestaag

Zou de WIP nu een AFFO worden?
AFFO is een eigen bedenksel :-) het is vast wel duidelijk wat ik daar mee bedoel?

Wordt vervolgd ....

Groetjes
Marina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten