maandag 11 juli 2011

Colorado ....

 Even een update, onze vlucht vertrok 1,5 uur te laat van Schiphol. Volgens de KLM omdat het vliegtuig een uur te laat aankwam en ze dus meer tijd nodig hadden om schoon te maken, mij een vraag waarom ze dan alsnog een half uur extra nodig hebben, maar goed...
Onze vlucht kwam dus 1 uur en 3 kwartier te laat aan op Detroit, gelukkig daar de kortste rij ooit gezien voor de Immigration, dus zelfs nog tijd voor een hapje Mac Donalds aldaar...altijd beter dan vliegtuig voer volgens Lennart.
Toen door naar Denver, in de USA kunnen ze dus wel een vliegtuig binnen 1 uur klaarmaken voor vertrek, een iets kleiner toestel, maar stukken sneller, gewoon een horde schoonmakers erin en klaar is je vliegtuig weer, een uur na landing zitten ze alweer onderweg hier!
In Denver nog net op tijd geland, daarna ging het vliegveld dicht vanwege nodweer... Tropische regenbuien met enorm veel onweer, niet te geloven hoeveel regen, daar is noodweer in NL niets bij! Toen we onze huurauto hadden opgehaald .. een lekkere grote Amerikaanse bak (Chevrolet Tahoe), daar kan ik wel 3 weken mee rond rijden hoor. Onderweg op de radio hoorde we van de regen en onweer, ondergelopen delen land (evacuatie naar hoger gelegen delen voor diverse stukken rond Denver), stukken snelweg afgesloten vanwege het enorme water. Zelf ook nog op een snelweg over de vluchtstrook gereden vanwege de enorme diepe waterplassen, heb wel een hoge auto (moet je een opstapje voor nemen om in te stappen!).
Maar goed ... aangekomen in ons hotel blij verrast, want het was een suite.. met keuken, eethoek, bankstel en natuurlijk 2 grote bedden.

Vrijdag een rondje gereden in het Rocky Mountain National Park, heerlijk weer en veel moois gezien. Lennart zag onderweg nog een quiltwinkel, dus weer even naar binnen, de eerste quiltwinkel in de USA waar ze geen creditcard accepteren.. Dus de aankoop was lekker laag dit keer. De quiltwinkel in het plaatsje Nederland stond eigenlijk op het schema ... maar die bestond niet meer, wel een enorm leuk plaatsje dat Nederland!
In het plaatsje Lyons nog een quiltwinkel bezocht van iemand die wel mijn zusje kon zijn, er stonden volgens mij meer rollen voor de kasten an erin, er was een enorme keuze,.Toen we weer terug gingen naar het hotel, weer enorm noodweer ondweg, je kon amper de strepen op de weg zien waar je tussen moest rijden, wat een water en wat een prachtig onweer heb je hier! Aan de andere kant van de snelweg een enorm ongeluk, gelukkig niet aan onze kant, dus we hebben veel geluk gehad.
Zaterdag was quiltshop dag, mijn eigen shophop! Heb geloof ik 10 winkels gezien in de buurt van Denver, nog een paar bekenden van de beurzen in de USA gezien in hun winkels, dat was enorm leuk. Er zaten ook een paar wol winkels bij, al met al een hele leuke dag voor mij. En toen we terug reden naar het hotel, je raadt het al ... regen en onweer.
Vandaag is het zondag (hier nu nog wel, bij jullie is het al maandag) van Denver naar Leadvile gereden, dit plaatsje ligt ruim 3 km hoog. Onderweg nog een rondje omgereden voor een quiltwinkel in Breckenridge (zo kom je nog eens ergens hè) een enorm leuk wintersport plaatsje op zijn Amerikaans, met historische pandjes, super leuk zo'n dorpje, zonnetje erbij. En handig hè dat in de USA de quiltwinkels bijna altijd ook op zondag open zijn, dat scheelt als je rondreist zoals wij, kan je toch nog een winkeltje scoren, zoals Lennart zou zeggen.
En nu dus in Leadville, morgen verder naar het zuiden.
Jullie horen wel weer van mij,
Marina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten