woensdag 20 juli 2011

Zandstorm?

Vanuit Page 's ochtends eerst met een open terreinwagen van de indianen naar de Antylope Canyon,dat was heel erg bijzonder en prachtig. De Canyon is een zgn. Slot-Canyon, d.w.z. dat het heel erg smal is. De hoogte van de Canyon is ongeveer 30 meter en het is hier en daar zo smal dat je nog net langs elkaar kan lopen door het losse oranje zand. De rotsen zelf zijn oranje en er schijnt regelmatig de zon door naar beneden. Voordeel .... het was niet zo heel erg warm daar. Prachtige foto's gemaakt van allerlei rotsen die volgens onze indiaanse gids lijken op allerlei dieren en zelfs eentje op een chief (opperhoofd dus). Ik moet zeggen dat die wel heel erg leekmop zo'n chief ;))En een onvervalste zand waterval gezien, alleen dus geen water, maar heel dun en los zand wat van bovenaf net zo over de rotsen stroomt en valt als een echte waterval.

 Hoe hoog de Antylope Canyon is dat kan je goed zien op deze foto's, de mensen zijn heel erg klein!
Vanuit onze pickup gefotografeerd, een andere pickup waarmee mensen naar de Canyon werden vervoerd. Een 4x4 is absoluut nodig, het is gewoon los zand waar je overheen rijdt!

Na de Antylope Canyon naar Prescott Valley, eerst over de saaie weg (schiet wel lekker op als je een lang stuk moet rijden) airco op hoog, want buiten was het iets van 35+ graden. Toen we de berg over moesten naar Prescott Valley was het weer noodweer, onderweg nog even gestopt, want je moet wel een beetje kunnen zien waar je rijdt op die bergweggetjes. Na een tussenstop in een prachtige quiltwinkel aangekomen in PV. Toen we eenmaal over de top van de berg waren, werd het ook beter weer.
En die zandstorm dan? 's Avondspits op het nieuws zagen we enorme zandstormen in Phoenix, waar we dus vandaag heen moesten. Gelukkig was het gisteravond van dat noodweer in Phoenix, vandaag was het in die woestijnstad alleen maar 42 graden en dat is enorm warm. Het is hier ook een heel droge warmte, dus het is echt heel heet. Heel veel drinken dus.
Na de nodige quiltstops en een hamburger stop :) in omgeving Phoenix naar het hotel hier. Kwam in na ons avondeten bij de Applebees (een favoriet van ons) zag ik nog een Michaels achter ons hotel zo ongeveer. Dus even naar binnen voor cadeautje voor een heel speciaal iemand die mij veel helpt en een echte kaarten maakster is, ik hoop dat ik het goed heb uitgekozen W.
Dat is altijd moeilijk hè, iets uitzoeken voor iemand haar hobby en wat niet jouw hobby is. En dan vraag je, waar moet ik naar kijken? Tja, en dat hebben ze hier dus hier niet en ik vind heel veel van die dingen prachtig, maar of het handig is watik koop? Daar heb ik dus geen idee van, net als er mensen in mijn winkel komen die een cadeautje willen voor een bekende of familielid die quilt ....
Morgen vroeg op, het is een lang eind (veel snelle wegen dat wel) naar Las Vegas, dus weer een nieuwe staat, nl. Nevada! Op het programma in Las Vegas staan 2 shows, voor het eerst gaan we naar 2 shows kjken. Morgenavond naar Cirque dus Soleil overmorgen de Blue Men Group, al een tijdje staat die op mijn lijstje.
Nu is het 's avonds half 10 in Phloenix en nog 38 graden en de verwachting voor Las Vegas morgen is 42,5 graad Celsius. Een warm dagje dus morgen, gelukkig hebben ze airco!
Nu nog een paar zeshoekjes maken en straks naar bed, in Las Vegas heb ik denk ik geen WiFi,dus het wordt weer een paar dagen voordat ik van me laat horen. Zaterdag gaan we door naar onze eindbesteming hier, nl. Venice Beach, of eigenlijk Marina del Rey, maar die 2 plaatsjes lopen in elkaar over zo ongeveer, het is het zogezegde strand van Los Angeles. Het einde van de vakantie is alweer in zicht, nog een weekje zon en uitrusten ( en niet te hoeven koken, ook zoiets lekkers van een vakantie).
Groetjes uit de woestijnstad Phoenix (waar de mensen juist met hun lapjes bezig gaan als het superheet is, dan blijven ze nl. binnen bij de airco volgens een quiltshop eigenaar hier in Phoenix, tja ik kan me er iets bij voorstellen.... airco hoog en lekker met je lapjes aan de gang!).
Marina.

2 opmerkingen:

 1. Kan je niet wat van die warmte deze kant op sturen! Lijkt me wel wat voor zaterdag, kan de visite naar buiten (lol) Goeie reis, veel plezier in VEGAS!! Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marina,

  Inderdaad het weer is hier maar niks.
  En zo te lezen ben je lekker van al die Quiltwinkeltjes aan het genieten, geweldig.
  Ik volg je avonturen en na mijn vakantie kom ik zeker weer even langs. Je hebt nog wat van mij tegoed en je weet zelf wel wat ik bedoel.
  Groetjes,
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen