maandag 18 juli 2011

De bewoonde wereld ...

In Moab zijn we door de prachtige Canyonlands gereden, prachtige open stukken prairie en dan van die mooie rotsen en bergen en kloven. En dat alles in dat heftige oranje steen en roze steen, soms een heel klein laagje licht steen. Een genot om tussendoor te rijden. Warm ja, maar gelukkig zit je het grootste deel van de rit in de auto.

Canyonlands

Ook het Nationale Park Arches weer bezocht, net als een paar jaar geleden prachtig en heel warm. Mooie natuurlijk gevormde bruggen van oranje steen en kloven en andere mooie gevormde stukken, een genot om door te rijden.

Daarna zijn we naar plaatsje Mexican Hat gereden, een plaatsje in het helemaal niets en net nog in Utah. Heet, klein en een plek waar je dus echte hamburgers kan eten ! :))

de Mexican Hat rotsformatie, tja... je moet er een beetje fantasie voor hebben.

Tegen de avond zijn we naar Monument Valley gereden, land wat van de Navajo indianen is en wat zij dus ook beheren. Monument Valley is wel bekend van de John Wayne films met die prachtige rotspartijen in dat aparte oranje. Alles is oranje, ook de weg is van dat soort stof gemaakt, onze auto had een hele laag oranje stof over zich gekregen dat vandaag na een buitje weer grotendeels weg was, alleen een laag oranje modder om onze auto heen :) MV was prachtig is de ondergaande zon, menige foto gemaakt door ons drietjes.



Voor de John Wayne fans en fans van cowboyfilms ziet dit er vast bekend uit!

 Daarna weer terug door het niets in het donker naar ons hotelletje in Mexican Hat en na een nachtje zweten en slapen vandaag naar Arizona gekomen. We zitten nu in Page en gaan morgen eerst naar Antylope Canyon en dan door naar Prescott Valley via Flagstaff en de nodige quiltwinkels op de weg daarheen. Morgen een drukke en warme dag neem ik aan.
Inmiddels leven we hier ook weer een uurtje vroeger, het tijdverschil is nu 9 uur met Nederland, we leven hier dus 9 uur vroeger dan thuis, het blijft apart.
Hopenlijk morgen meer als we WIFI hebben in het hotel, je weet maar nooit.
Groetjes
Marina

1 opmerking:

  1. Zo jij legt wat een miles af, jammer dat je geen foto's kan plaatsen! Tis hier nog steeds regen wat de klok slaat, wordt er moedeloos van. Groetjes, Else

    BeantwoordenVerwijderen