zaterdag 10 november 2012

Lekker werken bij de Voice

Vanavond lekker gewerkt bij de Voice, aan mijn eerste workshop quilt voor volgend jaar, daar is de top nu bijna van klaar. Alle blokken zit in en aan elkaar, morgen hopenlijk (of juist niet?) tijd om het te strijken en dan nog een rand eromheen. Dan is de top klaar, het is een leuke quilt om te maken voor iedereen. Foto komt zodra de top klaar is en ik vrijwilligers kan vinden om het vast te houden, want het is een lekkere grote eenpersoons quilt aan het worden.

Op Facebook vertelde ik er al over, maar ik heb vers uit Houston een leuke mal meegenomen, de Flip Flop mal. Dit kan je er onder andere mee maken:


Lekker voor je restjes, deze quilt staat voor mij op nummer 1 om te gaan maken met mijn resten als ik de huisjestop klaar heb!


Dit kan ook, iets meer gecontroleerd in kleur, maar kleinere restjes kunnen erin verwerkt worden...


Maar ook deze klassiekere quilt kan je ermee maken, hier zit zowel de grote als de kleine maat in verwerkt...

En nu nog een andere foto uit Houston:


Hoezo groot? Dit is maar een klein hoekje van de beurs, aan de lampen van het plafond kan je al een beetje zien hoe groot het er is!


En in sommige booths was het zelfs al Kerstmis .... Hier hadden ze niet alleen een kerstboom, maar ook een echte Kerstman rondlopen! Je moet wat doen om op te vallen toch?


Dit waren rij 18 en 19 op het hoekje... Maar er waren geloof ik 26 rijen.... Enorm!


Een klein hoekje van een stand met moderne quilts....


En dit quiltje wordt een workshop van mij het komende voorjaar... 60 graden gelijkzijdige driehoeken snijden met je gewone lineaal van 6x12 inch! Dat had ik nog nooit gedaan en ik begreep van Ineke ook dat zij het ook nog nooit had geprobeerd, maar als je eenmaal weet hoe het moet... dan heb je de driehoeken voor dit quiltje vrij snel gesneden. Ben nu alle driehoeken aan elkaar aan het naaien, dan moet ik er nog eentje maken met stofjes uit mijn eigen toko, want deze Moda stofjes heb ik niet, maar zaten dus in het pakketje dat ik kreeg bij de workshop. Het is werken met Layer Cake vierkanten, dus altijd leuk om te doen. Binnenkort dus op de workshop lijst terug te vinden....

Groetjes
Marina.


1 opmerking:

  1. Ik zie het al weer, nog maar net bekomen van je reis en al weer druk bezig om alle iedeeën uit te werken. Het was inderdaad een inmense ruimt in Houston en denk er ook nog vaak aan terug.

    Groetjes van Ria ;0)

    BeantwoordenVerwijderen