dinsdag 13 november 2012

Quiltcafe op zaterdag en waar ben ik zoal mee bezig?

Afgelopen zaterdag was Ineke weer terug uit de USA en ook weer in den Dolder voor het Quiltcafe. Het was weer een gezellige drukte in ons leslokaal!


Ook waren er prachtige tasjes mee van het vorige Quiltcafe, hoe vinden jullie dit vrolijke exemplaar?


En deze mooie van eigen geverfde stofjes? Niet door mij geverfd hoor ;-) maar door de ijverige quiltster die hem maakte.


Claraen Alie hadden elkaar echt 'gevonden' en kletsen heerlijk over Midweken op Texel (allebei zijn ze daar een fan van...) en haken. Clara haakte aan haar sjaal en zette ook voor Ineke er eentje op. En Alie keek even in het nieuwste haakboekje wat in de winkel binnen was gekomen.


Maar even later ging Alie aan het 'werk' onder de begeleiding van juf Ineke.


Ook Dorine en Martha waren ijverig bezig, Martha met de stokbrodenzak, die ook heel erg geschikt is om je linealen in te bewaren trouwens en Dorine werkte nog even verder aan haar werkje van de Midweek Texel.


Aan de overkant van de tafel werd hard gewerkt aan de stokbroden/linealen tas.


En ik mocht toezicht houden ;-) nee hoor, ik kwam even kijken en foto's nemen en Dorine maakte deze foto van mij! Met dank aan Dorine voor het gebruik van de foto's die zij op haar blog plaatste!


Dit zijn de huizen die ik afgelopen weekeinde maakte! Ben weer begonnen met bouwen, maar eerst moest de onderstaande quilttop af van mij.


Een stukje van de quilttop die echt lekker ruim is voor een eenpersoonsbed. Een heerlijk patroon op lekker weg te naaien met de machine, komt als workshop voor beginners, maar ook heel geschikt voor gevorderden (zoals ik) die een leuke quilt willen maken waar je stoffen mooi in uit komen.


Deze prachtige batikstoffen komen gedeeltelijk uit mijn winkel en de rest kreeg ik op een workshop in Houston, mooi he?


En dit wordt de volgende variant.... alleen zwart met witte stofjes, waar we er genoeg van hebben in de winkel om wel een 4-persoons quilt van te maken, maar zo groot wordt deze quilt niet hoor!


Dit zijn mijn 'vakantiesokken' , de wol kocht ik deze zomer in de USA als vakantieherinnering en daar ben ik er ook aan begonnen. Maar het duurde even voordat ze af waren...


En de wol voor deze sokken kreeg ik van een lief iemand, deze gingen een stuk sneller! Net voor Houston opgezet, maar daar er heel weinig aan gewerkt. Maar eenmaal thuis waren ze binnen een week af...

Nu er vandaag 9 grote dozen wol binnen zijn binnengekomen en afgelopen vrijdag ook nog nieuwe sokkenwol, hebben we ineens bijna 30 nieuwe soorten sokkenwol erbij om uit te kiezen, dus mijn handen jeuken alweer om een nieuw paar op te zetten!


En ik kon het niet laten, dit prachtige rode garen voor een sjaal MOEST mee naar huis, want ik heb nog geen sjaal voor bij mijn rode winterjas. Dit garen hebben we in heel veel kleuren binnen gekregen, maar deze met al die rode tinten is natuurlijk mijn favoriet.... Ben nu eenmaal gek op rode dingen!
Misschien wel omdat ik vroeger nooit iets roods aan kon trekken? Want dat vloekte toch bij mijn Pippi Langkous oranjerode haren die ik toen had? Jammer genoeg heb ik die kleur niet meer, maar tegenwoordig heb je dat probleem met kleuren lang niet meer zo als vroeger.... Rood met oranje vloekte vroeger toch? En rood met roze? Laat staan alle 3 de kleuren bij elkaar, daar moest je toch echt niet aan denken?
Gelukkig zijn die dingen verandert in de jaren, als je tegenwoordig rood haar hebt, kan je veel meer kleuren dragen dan vroeger. Voor mij een beetje te laat, want mijn haren zijn al jaren geen Pippi kleur meer ;-)

Groetjes en tot de volgende keer, ik ga nog even een paar zwart/witte blokken naaien!
Marina.

2 opmerkingen:

 1. Joh, wat is die blokkentop prachtig geworden. Perfecte kleurencombi zo.
  Mooie wol ook kennelijk, voor mij te hopen dat daar half december op de UFO dag nog wat van over is. Maar jij zult wel hopen dat het dan weer schoon op is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaja, ik vermis mijn rode haren ook.
  Wel leuk hé, dat ze tegenwoordig alle kleuren met rode haren kombineren? Overigens:
  MEISJES MET RODE HAREN DIE KUNNEN............
  (.....kussen en noch veel meer!)
  Groetjes van Lotte

  BeantwoordenVerwijderen