zaterdag 4 mei 2013

Drukke dag!

Vandaag was het een lekker drukke dag in de winkel, blijkbaar is niet iedereen in Veldhoven en gelukkig was den Dolder vandaag een goede bestemming ;-)

We begonnen met de Marti Michell Club, door ons meestal de MM Club genoemd ;-) er was heel hard gewerkt door de dames met het patroon van de Seven Sisters!


Ria had haar quilttop met 7 zusjes klaar, 7 blokken van Seven Sisters.... Dat is een hele familie! Gemaakt in Civil War kleurtjes, Ria hier mag je zeer zeker trots op zijn!


Dit is de 7 Sisters loper van Dorine, gequilt en wel! Daar kan ze nog een hele tijd van genieten op tafel! Een leuk detail is dat ze ook de speciale methode van Marti had uitgeprobeerd met het quilten en afwerken van de quilt. Dus een extra leermomentje, de methode staat in het 7 Sisters patroon duidelijk uitgelegd!


Ook een loper, maar een stukje korter, maakte Anne-Marie. Een hele andere kleurkeuze en een hele leuke zomerse loper geworden, ook deze was HELEMAAL klaar!


Deze loper van Hilda was van het eerste MM patroon en nu helemaal klaar. Heel leuk dat we die nog even af mochten zien, het is een prachtige loper geworden! Ik denk dat ook deze vaak gebruikt gaat worden.

Ook Janny had een stapel zusjes gemaakt, maar die heb ik helaas nog niet op de foto, maar ik denk dat ik die nog wel eens terug ga zien als een quilt. Ze heeft nog een paar zusjes blokken over, want ze had er meer gemaakt dan ze nodig had voor een quilt ;-)

Vandaag stond er de Drunkard's Path mallenset op het programma, door de drukte ben ik mijn eigen quilt vergeten te fotograferen, maar misschien dat een van de andere dames dat heeft gedaan? Anders maak ik er maandag wel foto's van in de winkel.


Deze kan ik wel laten zien, hier was de top nog niet helemaal af, nu ook nog niet, maar wel een stuk verder dan toen ;-) nog 2 hoekjes aannaaien en dan randen eromheen. Als je ook zo'n soort quilt wilt maken, wij hebben prachtige zakjes in de winkel met 10 verschillende lapjes van 6x6 inch, we hebben 5 verachillende en deze zijn alle 5 gebruikt in deze quilt. Totaal heb je 48 vierkanten nodig van 6x6 inch....

Het andere quiltje had ik wel af. Die was gemaakt van Pandastof, een foto volgt dus nog....


En dit is de Windmill top van Louise (zelf verstopt achter de top!). Gemaakt op de Windmill cursus met de speciale mal (deze workshop komt dit najaar nog een keertje n het programma, het is zo'n leuke quilt om te maken....). Gemaakt met een Cracker van Hoffman ( dat is de Hoffman variant van een Layer Cakes, 40 vierkanten prachtige batikstoffen van 10 inch). Prachtige combinatie zo met die donkerroze randen toch???


En nog even een close-up, mag best, want de top zit keurig netjes in elkaar hoor ;-) het is de eerste keer dat ik zo snel alle quilts als top af zie in zo'n korte tijd na een workshop! Er zijn er zelfs al 2 helemaal klaar (en weggegeven!).
Een verslavende quilt, dat is zeker...

Nu ga ik even een bakkie koffie maken voor mijn mannen en dan lekker rommelen met lapjes, ben moe en ben het zeker zat, maar heb een gezellige dag gehad in de winkel, dat is zeker!

Morgen de foto's van de andere workshops van vandaag....
Groetjes
Marina,

4 opmerkingen:

 1. Hallo Marina, alle werkstukken die ik vandaag heb gezien waren top. Hoe leuk is het om steeds andere kleurencombinaties te zien, want dan is de quilt ook meteen heel anders. Op naar de volgende MM clubdag!!
  Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marina, weer terug op aarde het was een lange lappendag. Het was weer gezellig vanmorgen en morgen ga ik aan de slag met de Bears Paw.
  Ik heb al een idee voor de kleuren.

  Lieve groeten van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Corrie van der Vaart Delft4 mei 2013 om 23:29

  Ziet er allemaal schitterend uit. Geweldig al die mooie kunstwerken in verschillende kleuren. Ik kan er uren van genieten om naar te kijken, maar doe zelf ook ook mee in de Randstad, bij Nel Boers. Erg gezellig en de lapjes kopen we op vakantie bij Marina!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan bijna niet wachten op het eerste resultaat Ria! Heb je Dorine haar topje al gezien????
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen