zondag 12 mei 2013

Mimi en wat tinten grijs...

Klinkt leuk he Mimi? Dat is de naam van een van de nieuwe Moda series die dit najaar uitkomt en waar wij Jellyrolls en Layer Cakes van gaan krijgen (ik geloof in augustus). Ik kreeg van de vertegenwoordigster van Moda een stalenset en ben daar gelijk mee aam de slag gegaan.
Nu is zo'n set meer stof dan een Jellyroll en heb ik nog een klein probleempje, maak ik de quilt groter zodat ik de stalen op maak of maak ik zoveel blokken als uit 1 Jellyroll past? Dilemma dus.....


De stand is nu 15 blokken aan elkaar, de blokken zijn 12 inch (ongeveer 30 cm) en de sashings zijn 2 inch. Dus mijn top is nu 110x170 cm. Tja, dat kan natuurlijk nog wel een eenpersoons quilt worden met rand eromheen, maar ik twijfel dus nog. Ik kan gemakkelijk nog een rij erbij maken, maar of dat nodig is? Liever maak ik er nog een rijtje naast van 5 blokken. Dan wordt de quilt groter dan je uit een Jellyroll kunt maken.....
Volgens het patroon kan je 18 blokken uit een Jellyroll halen (ga ik nog wel testen met een andere combinatie). Ik heb er dus 15. Heb ook zitten denken aan een creatieve rand met een groot deel van de rest vierkantjes.

Wat vinden jullie?
Ga ik voor een echte eenpersoonsquilt of hou ik me aan de hoeveelheid van 1 Jellyroll?


Dit is een blok om even de stofjes te kunnen bekijken, het geel is een Marbles van Moda die ik erbij uit heb gezocht (ik heb ook een bijpassende groene en lila).


Lieve stofjes he? En zeker voor mij weer eens heel iets anders. Het geel is hier trouwens anders van kleur op de foto, maar het is dezelfde stof ;-) ligt aan het daglicht in het leslokaal denk ik, want er is geen flits aan te pas gekomen bij het fotograferen.
Het wordt overigens een workshop naaimachine naaien deze quilt.
En had ik gisteren mijn eerste tint grijs klaar..


Nu heb ik er 5! En ook alvast een rode! De rode is echt een oud lapje uit de kast, zeker 22 jaar geleden gekocht voor de eerste grote quilt die ik voor Randy maakte, Lennart was toen nog niet eens geboren... Kan je nagaan, maar het lapje is nu wel bijna op hoor. Er kan nog een hartje uit (misschien 2) en dan is het echt op. Ik vind het wel leuk om zulke lapjes in een quilt te gebruiken, vooral door de herinneringen die het oproept.
De 50 tinten zijn nu dus 6 tinten (de stippels in de achtergrond zijn donkergrijs en tellen dus ook mee), dus nog 44 te gaan ;-)

Het werkt heerlijk op deze manier, lekker even stempelen en dan uitknippen (eerst nog even strijken voor het fixeren) en dan naaien! En alle stukjes zijn nu zeker gelijk. Het is even wennen voor een machine mens zoals ik, om de stukjes met de hand te naaien, maar het gaat weer steeds beter.

De eerste zakjes liggen al klaar voor de vakantie ;-) ik ga lekker stempelen en knippen, zodat ze kant-en-klaar liggen om mee te gaan naar de USA en Canada deze zomer. Grote kans dat de helft weer ongenaaid terug komt hoor, want na een dag achter het stuur daar, heb ik niet altijd zin en puf om zoiets te doen. Maar beter mee verlegen dan om verlegen toch? En genaaid worden ze wel, al is het hierin NL op de bee..

Groetjes
Marina.

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie stofjes, eigenlijk voorjaarskleuren..... Tsja, ik zou er denk ik een eenpersoonsquilt van maken. Een aantal extra stroken erbij kopen (bij de rol...) is dan de/een keus. Lijkt me mooier dan een brede rand. De huisjes uit een kleur zijn ook leuk zeg...zal ik er toch nog een keer aan beginnen? Is heerlijk om te doen bij de tv. Nu ja, ben ook met hexagonnen bezig, dat eerst maar eens afmaken. Vind ik het grootste probleem. Niet steeds aan iets beginnen Maar er zijn zoveel leuke stofjes en patronen.En dan even uitproberen.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een eenpersoonsquilt. Een lekkere ruime. Bij een jellyroll kies je er ook vaak voor om nog iets toe te voegen. Al is het maar voor de rand.
  Dus nog een rij in de lengte en breedte.
  Hij wordt vast erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk ga je voor een eenpersoons!!!! Niet over nadenken Marien, gewoon doen hoor!! Leuke stofjes trouwens!!!Ook wel wat voor mij denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je quilt die je aan het maken bent van de gekregen stofjes zou ik 1 persoons maken. Als wij een jelly rol gebruiken kunnen we toch ook altijd een stofje erbij kopen om een grotere quilt te maken.

  BeantwoordenVerwijderen