zondag 2 juni 2013

MM Club en een supergezellig Quiltcafe!

Gisterochtend begon weer vroeg met de MM Club, de Marti and Me Club zoals het officieel heet ;-)


Het was huisjesdag! Het onderwerp was set J of K van Marti, de huisjesmallen. Dat je er niet alleen huisjes mee kan maken, dat weten de dames nu ook ;-) ik had er wel een zomers huisjes topje mee gemaakt.


Zomers of niet? Ik gebruikte hiervoor 2 zakjes met lapjes van 15x 25 cm zoals wij die in de winkel verkopen, deze waren met gezellige bloemenstofjes. Daarbij 2 kleuren voor de lucht, smal randje en een brede rand en voila.... Een top!!
Het waren de snelste en gemakkelijkste huisjes tot nu toe voor mij om te maken, de mallen van Marti werken snel en precies en voor je het weet heb je een huisjes af.

Dat er vorige keer ook veel inspiratie kwam na de dronkemanspad mallen, dat bleek vanochtend wel, kijk maar even mee..


Mumm stofjes van Ria, heel anders dan mijn Panda top van de vorige maand....


Wat een verschil als je andere stofjes gebruikt he?


Deze prachtige top is ook van Ria!


En dit is de japanse van Dorine, weer een andere manier van de blokken gebruiken.


De top van Anne-Marie met Kaffe Fassett stofjes, heel gedurfd en super vrolijk. Er komt een gezellige rand met bloemen omheen...


En een van de blokken van Martha, er komen/zijn er nog meer, het wordt een bedsprei. Heerlijk werken zo en heel modern ook met wat grotere blokken!


En de top met de 7 zusjes van vorige maand van Jannie was nu in het quiltstadium, ze worden gequilt als 'echte' sterretjes, heel leuk idee!


En toen was het tijd voor Ineke's Quiltcafe!


Daar werd heel hard gewerkt...


En gemeten....


Zo nu en dan een bakkie gedronken ...


En daarna weer serieus gewerkt na dat bakkie..


Ook aan deze kant, Anne- Marie deed zelfs het naaiwerk voor 3 !! personen op de naaimachine...
Waaraan dan??


Aam een reisetui (dit is mijn lekkere etui dat ik van Ineke kreeg voor mijn verjaardag....), er kan zelfs een klein snijmatje in!


Dit zijn de etuis van Anjo (links) en Anne-Marie ( rechts dus...) die heel toevallig voor hetzelfde Kaffe Fassett stipje vielen en daar vandaag achter kwamen. Maar zeg nou zelf... Het stipje past bij allebei erg goed toch?????


Een leuk 'Texel' exemplaar..... Die later nog leuker werd door een knoopje van een zeemeeuw en een strandpaal!


En hier staan en nog meer op de trap! Er zijn er een paar bij die passen bij de werkeilanden van vorige week, kijk maar!


Zie je de Flower Fairies linksboven aan en de dahlia van Kaffe Fassetti. Het midden rechts? Daar zijn bijpassende etuis bijgemaakt gisteren, je ziet ze vanzelf terug op de foto.

Kortom het was een drukke en gezellige zaterdag daar achterin ons leslokaal! jammer dat we nu weer moeten wachten tot 6 juli voordat er weer een workshop is, de volgende MM Club meeting dus!

Fijn weekeinde allemaal,
Marina.
P.S. Bedankt Ria en Dorine voor de foto's die ik niet had ; -))

4 opmerkingen:

 1. Quilting is sharing toch, en ik heb weer genoten. Het is leuk om te zien hoe anderen stofjes gebruiken en ook heel leerzaam.Ik heb even pauze en een bakkie want de strandhuisjes zitten in elkaar nu de applicatie nog en de rest van de Amish huisjes is gesneden zo verslavend.
  Ook de etui's van de workshop zijn mooi geworden.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke ochtend gehad gisteren met een leuke club dames die allemaal dezelfde interesses hebben. Leuk om te zien hoe alle quiltjes anders worden als je andere stoffen gebruikt.

  Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Marina en Ineke,
  Tja, als je dan ineens zo vlug naar Frankrijk bent vertrokken en je leest dan weer jouw gezellige blog, dan weet je weer wat je mist!!!
  Wat ziet het er allemaal weer gezellig en mooi uit!!
  Heel veel lieve groeten vanuit la douce France,
  Lenie

  BeantwoordenVerwijderen