donderdag 14 februari 2013

En weer een stapje verder!

En we gaan weer een stapje verder met de Balipop quilt!


Nu nemen we strook B ( de andere van de 2 stroken dus waar je nog niets mee hebt gedaan) en daar gaan we 8 vierkantjes snijden van 2,5 inch.


Zo dus!


En dan mag je 2x een vierkantje A en B aan elkaar naaien.... Zoals boven.
De volgende keer gaan we verder naaien.
O ja.... naaien doen we natuurlijk met een exacte naadtoeslag van 1/4 inch, dus deze strookjes zijn na het naaien 2,5 x 4,5 inch groot! Even meten of dit ook bij jou zo is, anders je naadtoeslag aanpassen bij het naaien ( en dus eerst uithalen! en opnieuw naaien voordat we verder gaan....).Gisteren deed ik een oproep voor de bijeenkomst van a.s. Zaterdag, maar na overleg met de dames Janny en Yvonne is besloten om de tijd te veranderen naar van 10 tot 3 uur (i.p.v. tot 12 uur), u kunt dan ook iets later komen als u dat liever doet (of als je bedje nog lekker warm is!). De haakdames kunnen dan in ieder geval een mutsje af hebben ;-) en als je een beetje doorwerkt met breien moet dat toch ook lukken? Anders mag je het later bij ons inleveren en de dames zullen dan zorgen dat alles op de plek van inzameling komt. Morgen laat ik zien hoe druk de dames van de woensdagochtend bee al zijn geweest.
En als je zaterdag niet kan en toch wilt meedoen? Mag je natuurlijk ook een mutsje (of meer dan 1 mag natuurlijk ook, want ieder mutsje is er eentje en hoe meer hoe beter in dit geval!) bij ons inleveren. Tot het einde van de maand hebben we nog voordat ze ingeleverd moeten worden bij het verzamelpunt!

Hopenlijk tot zaterdag, wij zorgen dat de koffie bruin en lekker warm is en natuurlijk ook voor iets lekkers erbij!

Groetjes
Marina.

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat ik moet werken anders had ik zeker gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. van ieder dubbele strook 2 of in totaal maar 2 vierkantjes

    BeantwoordenVerwijderen