dinsdag 9 april 2013

50 Tinten Grijs!

Ik ben al een tijdje grijze stofjes aan het sparen voor een quilt, maar wist nog niet voor wat voor quilt, maar wel dat er 50 tinten grijs in verwerkt moesten worden. Afgelopen zondag kocht ik een australisch tijdschrit en daar stond weer zo'n WIM in (Wil Ik Maken!!!). Dan loop je erover te denken en toen dacht ik ... waarom niet met die 50 tinten grijs die ik wil verzamelen?? Tja... waarom niet?
En waarom 50 tinten grijs? Mijn mannen zouden zeggen: omdat het kan ;-)) en omdat mijn voorletters SM zijn??? (kan ik ook niets aan doen toch??) of gewoon omdat grijs een hele mooie kleur kan zijn???? Wie zal het zeggen??


En dit is mijn eerste blokje! Het moet een rij worden met 16 van die bloemen aan elkaar, de rand creme met grijs die ik eromheen aan het naaien ben, die verbindt dus die 16 bloemen, de eerste 3 tinten grijs zijn dus al verwerkt ;-)) de zeshoekjes zijn 1/2 inch groot (zijkant maat dus) en er komen er heel veel van in de quilt, maar niet alleen in bloemvorm. Kijk maar....


Dit moet het gaan worden, allemaal van die kleine zeshoekjes en verschillende soorten vormen ermee gemaakt. Maar dan dus in die 50 tinten... Amper op de foto is te zien dat de achtergrondkleur van het midden in 2 kleuren is gemaakt, hier een lichte blauwe en een zachtgele, dat wordt bij mij dus die creme met grijze en een lichte grijze, de buitenrand wordt een andere achtergrond, want er zit niet genoeg op die lichtgrijze rol voor de hele quilt ;-(( Ik kan dus voorlopig weer aan de zeshoekjes...


Over zeshoekjes gesproken! Dit is de quilttop van Alie met zeshoeken van 1 inch, lekkere felle kleurtjes met een kobaltblauwe tussenkleur. Lekker vrolijk he? Alie werd er ook vrolijk van dat die nu eindelijk af was.... Mag ik weer gaan quilten, heerlijk toch met al die vrolijke kleurtjes? Helaas voor Alie is die nog niet aan de beurt, maar ze is gelukkig heel erg geduldig ;-)


En deze sokken heb ik net af, de wol kreeg ik in december van Alice die ze voor mij had gekocht op eem tripje naar Duitsland. Mijn kleurtje he...... Heb er een reliefpatroontje ingebreid, sokken om vrolijk van te worden met allerlei roze/rode tinten met een vleugje oranje!
Weer een nieuw paar opgezet met spannende wol die ik afgelopen zaterdag kreeg van Jolanda: oranje met aubergine/paars en groen! Wordt ook heel apart... Heerlijk om een paar sokken op de pen te hebben liggen naast je op de bank, iedere keer pak je het weer op en voor je het weet heb je weer een paar sokken klaar! Deze zijn begonnen met de Paasdagen...

Ik ga weer even breien, want iets anders komt er niet uit dit duffe hoofd vanavond.... Bronchitis, keelontsteking en een leuke hooikoorts aanval lijkt het welm dus niet echt supergevoel ;-)

Groetjes
Marina.

4 opmerkingen:

 1. Helemaal hip 50 tinten grijs.
  Succes met je nieuwe uitdaging.
  Ik denk maarzo dat dit onwijs mooi gaat worden!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel benieuwd naar het resultaat, in mijn 7 zusjes zit ook wat grijs. Weer eens wat anders.

  Beterschap en lieve groeten van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi lieve Marina,
  Wat een prachtige "WIM" heb je weer!! Het is jammer dat ik nog zoveel UFO's heb. Die moeten eerst aan de beurt komen, maar als ik dat zo zie......:)
  Groetjes,
  Lenie

  BeantwoordenVerwijderen