zondag 21 april 2013

Quilten quilten quilten

Ben deze week druk geweest met quiltwerk! Eerst de grote quilt voor Anjo.


Deze dus.... 240x240 cm dus best een grote quilt.
Toen was Anne-Marie aan de beurt, ietsje minder groot maar ook een joekel.. (ik geloof ruim 2x2 meter).


Resultaat van de workshop Windmill met de mal van Marti Michel. Dit is de tweede quilt op die manier die ze maakte ( eerst de prinsessenquilt).


Deze is een heel stukje groter en om lekker mee op de bank te liggen denk ik. Lekker met wol ertussen, dus heerlijk zacht. De kleuren zijn in het echt warmer en het past ook heel mooi bij mijn mosterd kleurige leren bank (vooral de achterkant!).
Weer een klus plat en toen vond ik dat ikzelf maar eens aan de beurt was, heb
een hele stapel quilttops liggen die gequilt moeten worden en er komen er alleen maar bij. Het doorquilten van quilts voor klanten gaat wel voor (behalve dan mijn huisjesquilt die ging even tussendoor!).
Met Willy een aantal tops bekeken en een keuze gemaakt, ook gelijk eentje apart gelegd omda ik vind dat daar nog een rand om moet en die gelijk uitgezocht en gesneden, dus daar kan ik dan ook weer aan werken (ik zou tenslotte eens niets meer te doen hebben toch?).
Dit is mijn keuze geworden:


Een Jellyroll quilt waar ik dit najaar een workshop voor wil gaan geven. Je hebt er 20 Jellyroll stroken voor nodig, groen voor de blaadjes en een achtergrond. Dan nog 2 randen en je hebt deze quilt van 140x 170 cm (uit mijn hoofd gezegd hoor, weet het niet precies). En je kunt het natuurlijk altijd uitbreiden voor een grotere quilt.
Moet vanavond nog de ophangstrook erachter naaien en dan kan ik ook de 4e bies tegennaaien, maar op de foto is niet te zien dat ik nog een rand moet tegennaaien.


Een detail van het quiltwerk, heb voor het eerst met Rainbow garen gewerkt van Superior Threads, dat is een 100% polyester garen met een mooie glans erover. Het is me prima bevallen en de vulling is mijn nieuwe groene polyester vulling van Quilters Dream, die ook quilt als een Quilters Dream ;-) en in deze vulling worden PET flessen verwerkt, dus het is ook nog eens goed voor het milieu!
Het is een oefenquilt voor dit quiltpatroon geworden en in het begin van de quilt zag het quiltwerk er ook iets minder mooi uit (lees onregelmatig), maar dat mag de pret niet drukken. Daar is een proefquilt toch voor? Het scheelt ook dat ik deze zaterdag heb gequilt terwijl de winkel open was en Lennart voor een oogje in het zeil hield voor me. Dan moet je er wel regelmatig af en dat helpt niet bij toot een regelmatig resultaat.


Maar ik ben blij weer een quilttop minder te hebben liggen, tenslotte is mijn blauwe Windmill quilt met de Vlisco stoffen ook bijna klaar (op de foto was het nog maar 2 blokken breed....). Als ik vanavond achter de naaimachine ga om de Jellyroll bloemenquilt van een ophangstrook te voorzien dan kan ik mooi het laatste stukje van de laatste rij vastnaaien. Helaas was mijn spoeltje vrijdagavond iets te snel leeg en had ik het niet in de gaten.. Dus dat wordt even opnieuw spelden en vastnaaien. Heb ik weer een quilttop te strijken! En die Vlisco quilt wordt echt voor mij en mij alleen ;-))) Dan kan ik me buigen over het achterkant probleem, ik wil er een lap voor gebruiken die mijn man meenam toen hij in Tanzania de Kilimanjaro beklom (en mij gelukkig thuis liet!). Ik kreeg 3 lappen van hem van een meter of 3 en 2,5 bij 1 meter. Eentje ga ik er nu eindelijk gebruiken (liggen ook alweer een jaar of 4). Dus het wordt Tanzania meets Vlisco in deze quilt.... wordt vervolgd!

Groetjes
Marina.

2 opmerkingen:

 1. De windmills zijn echt leuk om te maken.
  Succes met al het doorquilt werk.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt je tijd weer lekker benut, mooie molentjes en ben benieuwd nar de hele vlisco top. Dat jellyrol patroontje is ook lekker fris.
  Mijn zusjes blokken zijn klaar en nu kan het in elkaar zetten beginnen, heb al een aantal driehoeken voor ertussen gesneden. Dinsdag kan ik er weer een paar steekjes aan doen.

  Lieve groeten van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen