zondag 7 april 2013

Drukke dag in den Dolder

Lang heb ik lopen twijfelen, zou ik op de beurs in Rijswijk gaan staan of niet? Maar de beurs viel samen met de al geplande Marti Michell club op de eerste zaterdag van de maand, dus hoe moest ik dan dat klaarspelen? Ik kan niet tegelijk in Rijswijk EN in den Dolder de MM Club doen.
Achteraf gelukkig voor het thuisblijven gekozen, want de bronchitis sloeg weer toe en ik hoest weer de longen uit mijn lijf. Maar gelukkig ben ik toch een beetje vertegenwoordigd in Rijswijk, nl. met deze quilt:


Gefotografeerd door Sandra Verhoog van de Stitch Cottage die er wel staat en mij de foto heeft toegestuurd via Facebook. Lief he???


Maar het was in den Dolder vandaag druk en gezellig, want de MM dames waren er weer! Ik heb uitgelegd hoe de Seven Sisters op een simpele manier gemaakt kan worden, zonder ook maar 1 inzetzoompje! Foto's volgen nog, maar op Ria's Homepage (zie de link rechts in de zijkant) staan al wel foto's.
Deze prachtige Bali Breeze quilt top is gemaakt door Janny, die net als ik niet van kleine quiltjes houdt! Prachtige kleuren en wat is het toch een super patroon.


Er was druk gewerkt, want Dorine had haar koffie quiltje al helemaal af, naar het patroon Lazy Afternoon van Marti, gemaakt met set A en een stoffenclub rol van maart (koffie met koekjes en chocolades). We hebben er nog een paar van op voorraad van deze stoffenclub rollen.


En dit is Dorine met de super achterkant van haar quiltje. Een koffie panel (ook bij ons te koop). Mooi he? Je zou de quilt zelfs met de achterkant omhoog kunnen leggen!


Ook Ria heeft de Lazy Afternoon gemaakt met prachtige Moda stofjes. Wat een andere uitstraling geeft dit toch als je de stoffen veranderd!


En Anne-Marie maakt met 1 blok uit de Lazy Afternoon quilt een dekentje voor een poppenmoeder. Met aapjes aan de voorkant en de achterkant vol prinsesjes! Dat zal vast in de smaak vallen.


En Karin gebruikte haar set B om blokken te maken voor haar sampler, die met de hand wordt genaaid. Met blokken uit de boekjes Volume 1 en 2 van Marti. En het zijn mijn lievelingskleuren!!!!


Vandaag dus de Seven Sisters!


Maar ook dat je met 1 rolletje van onze stoffenclub een leuk quiltje kunt maken met de 60 graden lineaal van Marti!


En de dames zijn weer naar huis gegaan met het patroon van de Seven Sisters Simplified, waar een aantal quilts en een leuke loper in staan. En de meeste dames namen ook gelijk set H en de 60 graden lineaal mee, zodat ze gelijk kunnen beginnen. Ik ben ontzettend benieuwd naar wat er deze maand weer wordt gemaakt en naar de show-en-tell van volgende maand (en blogjes).

Tot morgen voor een verslag van de rest van de dag (want dit was alleen het eerste uurtje!!!!!).

Groetjes
Marina.

4 opmerkingen:

 1. Leuk verslag Marina en weer bedankt voor de gezellige ochtend, elke maand verricht je weer een huzarenstukje. Respect want het is heel hard werken.

  Lieve groetjes van Ria. ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marina,
  ik was zaterdag in Rijswijk en heb jouw huisjesquilt kunnen bewonderen.
  In het echt is het véeeeeeeeel mooier dan op de foto's op je blog.
  Leuk hoor.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Marina,

  Ik heb je quilt vanmiddag gezien. Zo mooi! Al die verschillende ramen. Indrukwekkend mooi.
  groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marina, heb zaterdag weer een hoop kennis opgedaan. Dank voor je goede voorbereiding en uitleg.
  groet Tracey

  BeantwoordenVerwijderen