dinsdag 16 april 2013

Farmers Wife op de Marti manier

De Farmers Wife zal velen van jullie wel bekend in de oren klinken. Maar wisten jullie dat de meeste van de blokken uit het boek ook met de mallen van Marti Michell mallen gemaakt kunnen worden. En dan ook nog heel veel met de basis sets A en B?
De Farmers Wife stond al een tijdje op mijn WIM lijstje (Wil Ik Maken) en ja het is er eindelijk van gekomen. Eerst moest ik mijn boek bestellen vanuit de USA en toen bedenken met welke stofjes ik wou gaan werken..... Tja en dat is moeilijk als je behalve een kast ook nog een winkel vol lapjes hebt!
Maar de keuze is gevallen op een lief gebroken witte stof me rode hartjes van het merk Stof DK uit Denemarken en allerlei rode lapjes uit de winkel en uit mijn eigen verzameling en gekregen lapjes ;-) dan hoef ik niet alleen 2 hartjes uit een lapje te maken, maar kan ik dus ook blokjes ermee maken voor de Farmers Wife quilt.Dit is het eerste blokje wat ik maakte dit weekend, alleen lag mijn fototoestel nog op de zaak ;-) maar vanochtend was er cursus, dus heb ik de gemaakte blokjes lekker met daglicht gemaakt! Het is blokje no. 16 Calico Puzzle.


Toen kwam dit blokje, nr. 21 Contrary Wife.


En nummer 70 Prairie Queen!

Dat was dus de start, vanavond weer verder genaaid, die foto's maak ik morgen op de zaak bij mooi licht. Dus die blokjes komen vanzelf weer langs hier.

Bij voldoende belangstelling zouden we een Farmers Wife groepje op kunnen zetten die ook gaan werken met de mallen van Marti, want een ding is zeker, het werkt lekker snel en secuur op deze manier!

Ook even gestart met uitgezoeken van de hartjes quilt, welke stofjes moet ik nog knippen en welke heb ik al 2x geknipt? Het ligt een beetje door elkaar en weer rode vierkantjes gesneden, zodat ik ook de lichte hartjes kan gaan naaien, want die kwam ik tekort, heb vandaag ook weer 2 hartjes geappliceerd, dus daar begint ook weer schot in te komen ;-)

Lekker dus bezig met rood wit (en roze in de hartjes). Niet teveel hoeven nadenken, want mijn hoofd is nog steeds behoorlijk vol met allerlei rotzooi die er niet hoort ;-)

Tot morgen!
Marina.

5 opmerkingen:

 1. Ja het is heerlijk werken met de mallen van Marti, zeker als je weinig tijd hebt. Natuurlijk wordt jouw FW rood wit , hoe kan het anders.

  Lieve groeten van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook begonnen met de Farmers Wife Quilt zonder de mallen. Ik vind het erg leuk om te doen. De eerste paar blokken heb ik klaar, blok 13, 81, 103 en ben nu bezig aan 43.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het ziet er weer heel veel belovend leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er erg leuk en mooi uit ik wil wel meedoen met het maken vaneen farmes wife dus zet mij maar op de lijst.


  groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar zou ik graag aan mee doen, lijkt me erg leuk.

  Groetjes, Carla

  BeantwoordenVerwijderen