dinsdag 20 december 2011

Bee en lapjes voor lucht

Gisteravond was onze laatste bee van het jaar en Marga nam vanwege haar verjaardag taart mee en WAT voor taart!
Kijk zelf maar eensEen echte QUILT taart! Door iemand gemaakt in opdracht van haar, maar wat een prachtige taart en LEKKER .....
Gisteravond ook het verhaal van de huisjes verteld en mijn huisjes laten zien. De meningen waren verdeeld..... 7,5 cm of toch 10 cm? Ook waren een paar dames voor 15 cm, het kan allemaal! Tenslotte werkt iedereen aan haar eigen huisjes quilt! Ik ben erg benieuwd wie er op de volgende bee op 2 januari een of meer huisjes af heeft. Grappig is ook dat de een gelijk voor paperpiecing gaat en de ander daar niets van moet hebben. Ook div. klanten heb ik vandaag een patroontje op maat meegegeven, pp of normaal blok, wat is het toch handig met dat programma EQ!!
We hebben even zitten rekenen en de huisjesquilt met 10 cm blokken en een sashing van 2 cm ertussen wordt iets van 2 meter bij 2,65 meter dus lekker groot voor in het leslokaal (dat is toch 3,60 m hoog). Er werd al geopperd om mee te werken door mij een huisje te geven voor mijn verjaardag, gelukkig hebben ze nog even, wat pas op 11 maart word ik 50!! Maar die verjaardags huisjes daar kijk ik naar uit. ( dat 50 worden ook hoor, ik zit niet met een jaartje meer of minder).

Gisteravond was ik wel gelijk door mijn 'lucht' stof scrapzakjes, dus vandaag nieuwe gesneden en net zitten vouwen en verpakken. Ik kan weer even vooruit in de winkel, we hebben weer 'lucht' zakjes genoeg!


Nu nog even de rode zakjes vouwen en dan kan ik weer lekker aan mijn restjes sokken breien en mijn huisje afnaaien!
Die restjes sokken zijn van donkergroen effen garen met een streepje van het garen van deze sokken die ik maakte voor een lieve meid!Hopenlijk vindt zij ze leuk, ze draagt graag 2 verschillende sokken en met deze wol ( gekocht in de USA deze zomer) kan je nooit 2 dezelfde sokken maken. En vrolijk zijn ze zeker!
Ik ga verder met de scrapzakjes, anders komen die restjes sokken en het huisje nooit af!
Groetjes
Marina

1 opmerking:

  1. ho ho ho ,
    nou bedankt hoor daar gaat alvast een goede voornemen[eerst alles afmaken voordat ik aan iets nieuws begin.]Na de bee ben ik gelijk gaan spitten in mijn restjesbak.Debesmettelijke huisjes viris komt langzaam op gang.fijne dagen en tot volgend jaar

    BeantwoordenVerwijderen