donderdag 1 december 2011


Dolly Quilts goes Hawaii.

Vorige week hadden we weer een supergezellige Dolly Quilts bijeenkomst op woensdagavond. Het onderwerp van deze maand was een applicatieblok in hawaiiaanse stijl (hoe schrijf je dat eigenlijk?).

Na overleg hebben we gekozen voor de snelle methode met Vliesofix. Aan het einde van de avond hadden we dus allemaal een blok/quiltje klaar! Nu nog appliceren het de hand of de machine, vulling ertussen en doorquilten en afwerken met een leuke stof als rand. Dit keer dus een redelijk snelle Dolly Quilt!De keuze van Anjo was een mooie japanse donkerrode stof met een Moda achtergrond. Normaal gesproken is het Dolly Quiltje van iedereen gemaakt met dezelfde stofjes, maar dit keer mocht iedereen zelf uitkiezen een aangezien dat het maar over 3 stofjes gaat (de rand is ook een ander stofje) en de achterkant is dat best lastig, maar het is iedereen gelukt. Op het laatste moment werd er nog wel van achtergrond gewisseld nadat de applicatie geknipt was, maar dat is geen probleem als je in een winkel les hebt :))De keuze van Monique, lichte achtergrond met een rode applicatie met een klein goud/beige stipje, in het echt nog mooier dan op de foto!Rina ging op de afrikaanse tour..... stof met olifanten en de ondergrond is een effen stof in de kleur cayenne..... het is niet rood, niet orane en ook niet roze en in het echt beter dan op de foto, de achterkant ligt erboven, dat was het afrikaanse uitgangspunt.Mijn keuze, een groen met wit stofje uit een serie van Me and My Sister van Moda met een gemarmerde lekkere felle groene stof als achtergrond. Appliceren ga ik met de hand met een iets donkerdere groene kleur.

Zo zie je maar weer, 1 Dolly Quiltje en 4 mensen geeft 4 totaal verschillende keuzes van stofjes. Carla en Alice hadden hun stofjes al in de winkel uitgezocht, zij hadden andere verplichtingen op deze avond, hun quiltjes krijgen we vast nog wel te zien in de toekomst.
Jammer dat ik de 2 andere quiltjes van Carla niet op de foto had gezet, zij had 2 Dolly Quiltjes meegenomen naar de winkel en die mocht ik ook nog even aan de andere dames showen.

Volgende keer gaan we werken met stroken, hiervoor mag ook iedereen een eigen keuze maken, dus ook dat wordt spannend. Eerst moet ik daar nog een voorbeeld voor maken, dus nog werk genoeg.

Groetjes,
Marina.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten