dinsdag 13 december 2011

Sokken breien?

Sokken breien: vergeten kunst en nu de nieuwe trend!
Vorig jaar september begon ik in de winkel met de verkoop van wol en katoen, als enthousiaste breistsr/haakster was dat voor mij best moeilijk, want wat kies je? Niet alleen de klant in de winkel heeft dat probleem, als ik moet inkopen is dat hetzelfde probleem, alleen is het risico groter, want je praat niet over een paar euro, maar gelijk over ettelijke duizenden euro's ...
Voorzichtig begon ik dus met inkopen, gelukkig hebben onze groothandels een paar 'oude' rotten in het vak, die een beginneling op het wolgebied best willen helpen en raadgeven. Maar zoals met alles wat je voor de winkel koopt, het blijft toch ook een heel stuk een gok!

Maar goed, toen ik de eerste sokkenwol in de winkel kreeg, dacht ik dat ik dan ook maar een voorbeeld moest maken van een sok. Dat was het begin ..... wat ik toen nog niet wist .... Sokken breien is leuk en ook verslavend!
Tegenwoordig draag ik eigenlijk alleen nog maar eigengebreide sokken en ook om mij heen heb ik al heel wat mensen een plezier gedaan met een paar op maat!

Mijn laatste aanwinsten voor de winkel zijn deze sokken,ze zijn gebreid van onze nieuwe sokkenwol van Rico Design, we hebben 3 kleuren en ze lijken heel erg op handgeverfte wol, er zit niet echt een 'repeat' in, je krijgt dus altijd 2 originele sokken (lees dus 2 verschillende!). Ze dragen heerlijk, 75% wol en 25% synthetisch voor de sterkte, een ideale combi voor sokken.
De kleuren zijn deze:en ze heten


voor mij een favoriet!

Zo heb je ook in de winkel vaak prachtige garens en dan verkoop je het niet, omdat niemand weet wat je er nu precies mee kan. Zo ook met dit leuke garen:


Van 3 bolletjes en een set naalden nummer 7 brei je op de gewone manier een stel Comfort sokken, lekkere dikke sokken dus voor in huis om in weg te kruipen op de bank .... Ze gaan supersnel, want ik maakte deze 2 superdikke sokken in minder dan 3 uur! Niet te geloven zo snel. Nu ben ik met dezelfde wol een kussenovertrek aan het breien, gewoon lekker op de bank bij de buis ... Ik ga weer lekker verder met een voorbeeld sjaal, ook pen 7 met pailletjes in de draad verwerkt. Binnenkort meer ....
Groetjes,
Marina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten