zaterdag 17 december 2011

Huisjes, huisjes!! GIVE AWAY !!!!!

Tja die huisjes dat wil wat, gisteravond nr. 3 gemaakt en net nog 2 gesneden.
Mijn huisjes worden 10 cm, heb nog een paperpiecing patroon gemaakt, maar daar toch weer vanaf gezien. Ik vind het toch leuker om ze op de bank met de hand te maken en hoeveel? Weet het nog niet. In de winkel staat het huisje in EQ in de computer en wie in de winkel komt en een printje wil van een huisje, laat het even weten. Ik heb ze nu geprint liggen van 7,5 cm, 10 cm en 15 cm en paperpiecing patroon is ook geen probleem. Wat dat betreft heb ik altijd heel erg veel plezier met het programma EQ, heb het al jaren (weet niet vanaf welke versie, maar het was volgens mij nog dos.....). Gelukkig is het een heel handig programma en ik teken heel vaak een blokje voor een klant en print het dan uit zodat ze gelijk aan de slag kunnen.

Vandaag heb ik weer een hele stapel scrapzakjes gemaakt met daarin 10 lapjes van 15x25 cm op kleur, kijk maar eens wat er vandaag op mijn website is gezet, er is ook een zakje met lichte blauwe stofjes, speciaal voor de huisjes!
Er volgen nog meer kleuren en als je een speciale wens hebt, laat het ons weten en wij maken ze! Helaas kan ik nog geen huisje laten zien op het web (dat mag pas op 1 januari), maar als je in de winkel komt volgende week, dan kan ik ze natuurlijk wel showen :))

Volgende week..... De opruiming begint a.s. dinsdag, maar daarover morgen meer!

Voor alle huisjes fans ..... Als je een reactie achter laat hier op mijn blog bij dit bericht dan kan je een speciaal voor jou gemaakte scrapzak winnen! Laat me weten wat jij voor maat huisjes wilt gaan maken en wat voor kleuren of stijl je het liefste wilt ontvangen...
Eerste Kerstdag zal ik bekend maken wie de gelukkige winnaar is .....

Ik ben benieuwd,
Marina.29 opmerkingen:

 1. Leuke pakketjes heb je al gemaakt.
  Oké ik doe mee. Het lijkt me wel een uitdaging om met de kleinste maat huisjes te gaan prutsen. Gewoon, van de winter lekker bij de kachel met een huisje onderhanden. Maar in welke kleuren weet ik nog niet. Bloemetjeshuisjes of Hollands oranje is ook wel grappig. Wel weet ik dat het er geen 366 gaan worden, 1 per week vind ik al een loflijk streven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee! Mijn huisjes worden 8cm, dan kan ik een hoop stroken die ik voor een log cabin teveel heb gesneden alsnog gebruiken. Ik denk ook niet dat ik de 366 ga halen, elke dag een huisje lijkt me wel een heel groot karwei.
  Qua kleuren kan ik nog heel goed lichtblauw en geel gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een scrapzakje voor de huisjes, wat een geweldig idee. ik denk dat ik veel rood tot bruin voor mijn huisjes nodig heb. Ook ik denk dat 1 per week al een iets leuks oplevert.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zie dat ik de tweede trijnie ben die reageert, ik wil graag alle 366 huisjes bouwen, heb de grote zelf ontworpen en die is ook al genaaid, kleintjes zijn er nu 3 klaar en nog 7 geknipt, verder naai ik ze ook met de hand in 7,5 cm .
  mijn favoriete kleuren zijn warme kleuren vooral rood,oranje,okergeel maar ook veel cremekleurig.
  groetjes uit duitsland, Trijnie wildeboer www.patchworktutderseelegut.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe ook mee,maar heb nog geen idee waar mijn huisjes stranden . Ik hoop in ieder geval op 31 dec. Volgend jaar dan natuurlijk, ik zou mijn huisjes in donkerrood/bruin/ecru willen maken.Maar allemaal veel succes. Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hello Marina, I am making the houses also, but I am just using the larger template pattern and making 200 or so houses! I am using Japanese floral fabrics, red check, brown sampler from Blackbird designs and some other pieces. Good luck with your houses, it is going to be lots of fun to see what everyone makes. Kind regards, Ann ~ Australia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marina,

  Jeanneke heeft wél wat teweeggebracht, hè? Ik doe ook mee, vandaag ga ik een huisje maken om te zien hoelang ik erover doe; dat zal bepalen of het me zal lukken om er iedere dag een te maken ;). Ik heb het patroon een fractie vergroot (tot 105%), omdat al die naadjes het blok toch altijd wat kleiner maken (ik doe alles met de hand). Als ik stofjes tekort kom weet ik je te vinden, hoor! (En anders ook wel, hi hi). Het lijkt me leuk om op de verjaardagen van onze gezinsleden een stofje te gebruiken van hun kleding (zie je me al knippend rondgaan?).
  Veel plezier met de huisjes!
  Groeten van Digna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het huisje ook vergroot naar 10 cm,nog klein genoeg.Zal ze met de hand maken in al de restjes die ik kan vinden.En dat zijn er veel.Dus heel scrappy.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn huisjes worden 7,5 cm. Waarschijnlijk in de kleuren: paars, blauw en oranje. Ik ben nog niet begonnen, eerst moeten de kerstcadeautjes klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. piep, ik ga vandaag de malletjes maken en met de hand alles naaien, lekker op de bank, hoeveel.....we zien wel, ben nog met twee grote projecten bezig,
  fijne blog, ga je volgen,
  en je give away , tja wie zou die nie willen in huisjesvanrestjesland

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuk wat je hier doet hoor :)
  ben er nog niet uit in welke kleuren, rood-wit-ecru-blauw-geel stofjes, er zijn er zooveeeeeel
  maar die 10 cm lijkt me ook wel wat, patroontje? :))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga een hollands dorpje maken. Van stofjes in rood, wit en/of blauw. Hoe groot mijn dorp wordt weet ik nu nog niet. Maar de huisjes worden 7,5 bij 7,5. Als proefje heb ik er stiekem al eentje gemaakt, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ga blauwe huisjes maken, heb nog een leuke voorraad blauwe lapjes liggen, die komen nu goed van pas.
  Ik maak ze ook 7,5 cm. En dan volgens de paperpiecing methode, maar wel met de hand.
  Als ik hier zo de reacties lees, gebruikt men de paperpiecing voor de naaimachine. Ik vind het ideaal om met de hand te doen.
  Of het elke dag een huisje wordt betwijfel ik.
  Het lijkt mij ook wel leuk om meerdere kleine quilts te maken en dan elk in een andere kleur.
  Ik ga er nog maar even over nadenken, en beginnen met de blauwe.
  Groetjes, Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha Marina, ja die jeanneke heeft heel wat teweeg gebracht met de huisjes!
  Ook ik ga ze maken, in een echt scrappy geheel en met de kleinste maat! Ik wil het wel met PP gaan doen, evt. met de hand.
  Ik ben heel benieuwd wat er allemaal tevoorschijn komt over een paar weken/maanden!
  groetjes, Adrie Jansen

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Marina,

  Ook ik ben inmiddels in de ban van de huisjes. Het is ook zo'n gezellig patroontje. Ik wil proberen ze alle 366 te maken, lekker met de hand. Warme kleuren vind ik gezellig: rode/oranje daken, donkere deurtjes, gezellige gele (met printjes) raampjes en allerlei kleuren voor de muren. Ik ben nu al benieuwd wat iedereen er van zal maken. Het wordt vast veel huisjespret in quiltland.
  Groetjes van Clara Kagchelland

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Kijk, je krijgt reacties genoeg!
  In Tiel is het huisjesvirus ok toegeslapgen en ik ga er echt allerlei resten voor gebruiken. Ik voorzie nu al dat ik "luchten" tekort kom, dus zal ik toch van de week eens langs moet fietsen... errrruuugggg...
  Het grootste probleem zal wel worden welke kleur sashings er tussen moeten komen....
  Groetjes, Cuny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ook ik kon niet wachten en ben een miniquiltje van 12 huisjes aan het doorquilten Deze is bont zoals het voorbeeld van Jeanneke. Nu wil ik er nog een maken in het rood-wit-blaauw, liefst in ruitjes en streepjes, echt op zijn Hollands dus.
  Groetjes Dini

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk al die huisjes! Mijn huisjes worden gebouwd met Kaffe Fasset stoffen.
  Het zal er zeker bont uit zien.
  Ben ook heel benieuwd hoe de andere huizen eruit gaan zien
  Succes met je eigen huisjesquilt

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ook ik ben bezweken voor de huisjes. Het patroon is al geprint maar ik ben nog niet begonnen. Als het over een paar dagen kerstvakantie is ga ik kijken voor stofjes. Ik wil graag echte "Hollandse huisjes" maken met prachtig rode daken tegen een strak blauwe lucht!
  Groetjes
  Petra Huydts

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat leuk Marina, deze give away!
  daar doe ik graag aan mee.
  Mijn huisjes worden 7,5 cm en ik wil graag civil war stofjes : -).

  Groetjes en fijne feestdagen,
  Annie.

  jclambregts@home.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja ik denk dat het huisje virus bij ons op de BEE ook is toegeslagen.Ik zal me er eens in verdiepen.Lapjes zat in de kast. Daar hoef ik bij Marina niet voor te bietsen.Marga Maijoor

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Marina,
  na gisteravond kon ik natuurlijk niet achterblijven met een reactie op je blog! De eerste keer dat ik een reactie achterlaat op het www! Ik doe ook graag mee!
  Groetjes,
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo Marina, na het bezoek vanmiddag aan de winkel en de aanschaf van een zakje luchten, hebben we nog even na zitten praten over de huisjes. Ook ik zal op het logje van 1 Januari hopelijk wat exemplaren laten zien, ben ook gelijk aan het printen geslagen toen de dames richting Breukelen waren vertrokken.
  Sterkte met de balans en fijne feestdagen.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik was niet van plan aan de huisjes mee te gaan doen, maar ja toen ik die van jou zag in de winkel... Of ik er ook elke dag een ga maken weet ik niet maar er zullen er beslist een aantal gemaakt gaan worden. Kan ook niet anders met het zakje luchten wat ik meegenomen heb. Fijne Feestdagen. Groet, Clara

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een leuk idee! ik ga ze zeker ook maken, in de maat van 10 cm dan, mocht ik iets winnen dan graag in de kleur rood/blauw civil war stofjes, maar eigenlijk zijn alle stofjes leuk als je iets wint.

  Hartelijke groetjes, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik ga de grote van 15 cm maken in combinatie met andere hartblokken. Het worden 16 huisjesblokken.

  *Marianne*

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hallo Marina,

  Ik had me al bij Jeanneke aangemeld voor het maken van de huisjes. En heb van haar het patroon gekregen voor de maat 7,5 cm. Ik ben er nog niet helemaal uit of het deze maat wordt, of misschien toch wat groter. Ik heb nog geen proefhuisje gemaakt, komt wel na de Kerstdagen.

  Ik wil mijn huisjes maken van gerecyclede (is dit een Nederlands woord?) overhemden. Dus veel streepjes en ruitjes. Ik vind Jeanneke's idee van gele ramen erg leuk, maar gele overhemden heb ik niet. Dus mocht ik winnen, dan graag gele stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ondanks dat ik laat ben met reageren vindt ik het idee heel erg leuk. Of ik er zelf mee zal beginnen??? Je kan er wel iets aparts van maken elk huisje je eigen kenmerk geven gaaf idee toch!
  Marina veel succes met dit idee
  Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Carla en ik zijn afgelopen woensdag 28 december even naar marina geweest, gewoon even snuffelen en voor een kopje koffie.
  en ja hoor je raad het al, ook wij zijn besmet door het virus ( huisjes maken)
  Ik ( alice ) weet echt nog niet hoe ik moet beginnen om zo,n huisje te maken dus dat zoekt Carla al vast voor mij uit.
  Lief he.
  de stofjes heb ik allemaal al gepakt, van alles en nog wat, als het maar vrolijk is.
  allemaal een goede jaarwisseling en vooral een gezond en liefdevol 2012.
  groetjes alice

  BeantwoordenVerwijderen