donderdag 27 december 2012

En nog wat huizen

Vandaag weer wat huizen genaaid, dit zijn de huisjes tot en met Kerstavond, 1e en 2e Kerstdag heb ik al welgemaakt, maar die zitten al aan de quilt (echt waar!) en ik heb ze nog niet op de foto staan.


Een groene beer in een groen huisje...


En gekke kat of zou die gewoon een feestje hebben?


Een vrolijk pompoentje....


En een gezellige kikker (zeg ik die helemaal niet van kikkers hou!).


Een schattig poesje in een gezellig bloemenhuisje...


En zet een kaars voor je raam vannacht.... het speciale Kerstavond huisje!
Morgen maak ik wel weer foto's en misschien vrijdag wel weer een overzicht, alhoewel ik nu een stuk heb van 11 rijen van 19, een rijtje van 5 (daar moeten nog wat inhaalhuizen aan gezet worden en die moet ik nog maken ;-(( ) en een stuk van 7 rijen van 9 huizen, zwaar is het nu al en dan moet er nog een vullng tussen en een achterkant tegenaan! En dan quilten....

Ik moet nu nog de 5 laatste huizen maken die onderaan komen (een incomplete rij dus, want ik had ergens dit jaar een denkfoutje gemaakt....) en dan nog die 14 inhaalhuizen. Maar alles tot en met de Kerst heb ik nu aan elkaar genaaid en de rijen zitten dus ook al aan de quilttop. Alleen nog die 2 delen aan elkaar als de inhaalhuizen klaar zij. Zoals jullie kunnen zien heb ik dus hard gewerkt! Er gaat veel tijd zitten in al die huisjes aan elkaar zetten als straten en dan die straten weer aan je lap, ben blij dat ik daar geregeld mee bezig ben geweest, moet e niet aan denken dat ik nu 366 huisjes nog aan elkaar zou moeten zetten!

Om op de vraag van de hartjes quilt voor 2013 terug te komen die ik geregeld krijg: ik ga 365 hartjes maken, met de hand appliceren en ik ga met wit/creme, rood en roze werken, dat wil ik al heel lang. Dus mijn lapjes die ik al gespaard heb kunnen nu mooi een stukje missen ;-)

En ik heb dit jaar gemerkt dat met meer mensen aan een zelfde projekt werken echt helpt, want ik weet zeker dat ik ALLEEN niet zover gekomen zou zijn, maar alle leuke reakties, de speciale huisjes die ik kreeg voor mijn verjaardag en iedereen die elke keer weer ernaar vraagt in de winkel en op mijn blog, dat heeft me heel veel geholpen. De laatste loodjes.... en die voelen gek genoeg niet zo zwaar aan ;-)

Morgen alvast de eerste dingen gaan tellen in de winkel, dan zijn we nog dicht, want het is donderdag... Maar vrijdag en zaterdag ben ik open en zijn de laatste 2 WINTEROPRUIMINGSDAGEN en zal ik ook mijn top meenemen naar de winkel tot zover ik nu ben. Als je wilt kan je dan in het echie kijken!

Hopenlijk nog tot ziens in de winkel,
Marina.

3 opmerkingen:

  1. Je Huisjes zijn leuk!, ik vond het een leuk project maar verschrikkelijk om te maken, de hartjes vind ik wel leuk om te maken, heb ze even weg gelegt want ga veel te hard, maak ze ook met hand, heerlijk werkje om sávonds te doen zelfs als ik moe ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je leuke huisje gemaakt zeg! Heel veel succes met de inhaalhuisjes! Zelf heb deze week de top van de huisjes quilt afgemaakt. En ook ik vond het een enorm project. Maar wel heel erg leuk. Kom gauw weer op je blog kijken hoe het met je huisjes (en hartjes) gaat. Ga ook rode en roze hartje maken. Groetjes, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je toch weer veel werk verricht zeg.De huisjes quilt word schitterend. groetjes judith

    BeantwoordenVerwijderen