zondag 16 december 2012

Heel wat afgebouwd!

Het jaar nadert zijn eind en het is wel de bedoeling dat ik dan (als het even kan) al mijn huisjes afheb, dus dat is nog even doorbouwen! (en die hartjes roepen me elke keer, dus ja.....)

Gelukkig vrijdagavond lekker bij de Voice kunnen bouwen en gisteravond ook nog wat gebouwd, kijk maar even mee!


Huis 335, met herfstblad.


Huis 336, lekker oranje met een eikeblad.


Huis 337, met paddestoel!


Huis 338, hier woont iemand van de RED HAT SOCIETY ;-)


Huis 339, met schattige lieveheersbeestjes en een vogel op het dak.


Huis 340, de hond des huizes is vast jarig, gezien de mooie strik om de nek?


En huis 341, lekker roze met een vogel op de dak en een insekt voor het raam.
Vanmiddag heb ik er weer 2 kunnen maken, die komen later wel weer.....


En ook de adventsjaal is weer gegroeid, ben nu bezig met dag 11. De foto is gisteren gemaakt, toen was ik nog met dag 10 bezig. Dag 15 begrijp ik nog niet, maar gelukkig ben ik daar nog niet aan toe, inmiddels wel al aan het derde bolletje wol!


Hier nog even dag 1-7, vind het heel mooi worden en enorm leuk om te breien! Maar mijn linker arm is er minder blij mee, die doet veel pijn als ik brei, dus iedere keer maar een klein stukje doen. Sokken breien is veel minder problematisch met mijn arm, maar het oer-hollandse breien met lange naalden blijft een probleem.

Gelukkig heb ik in 2013 een betere ziektekostenverzekering afgesloten wat betreft fysiotherapie ;-) die heb ik vast nodig! Met mijn armen over elkaar zitten kan ik toch niet, alhoewel ik dit weekeinde weer een dik boek verslonden heb....

Ik ga maar weer even naar boven en een nieuw huisje bouwen en wat bij elkaar zoeken voor morgenavond als er weer bee is. Alhoewel ik dan ook huisjes aan elkaar kan gaan naaien, heb er weer genoeg liggen die een plek willen in de quilt!

Groetjes
Marina.

3 opmerkingen:

 1. Continentaal breien op rondbreinaalden bleek voor mij echt DE oplossing voor mijn arm/schouderprobleem. Heb nergens last meer van tijdens het breien.
  Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zit ik ook aan te denken Trijnie, maar ik kan alleen recht breien op de continentale manier. En coor de adventssjaal is het te laat, want op die manier gaan breien geeft nu verschillen, maar als ik de sjaal van 2010 of 2011 nog wil gaan maken is het zeker een goed idee!
  Groetjes
  Marina.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marina, mooie zonnige huisjes, ik heb mijn col af maar een bolletje over, het was wel zwaar breien veel dik en dunne wol maar hij is leuk geworden. Ik was zaterdag zo moe dat ik vergat de foto van de prijs te plaatsen maar dat komt as. zaterdag wel.
  Lieve groeten van Ria

  BeantwoordenVerwijderen