dinsdag 11 december 2012

Huisjes, adventsjaal en hartjes...

Ik heb weer 3 huizen gemaakt, ben bijna aan de december huisjes toe!


Nog zo'n lief vogeltje...


Een paddestoel....


En een breiwerkje...

Over breiwerkjes gesproken, ik ben nog steeds bij dag 7 van de adventsjaal, heb deze al 6x overgedaan geloof ik, maar ben nu een heel eind en het gaat eindelijk naar mijn tevredenheid. Het nadeel is, dat als je 1 foutje maakt, je weer moet uithalen tot de tussenrand met ribbels. Maar hopenlijk kriig ik vanavond mijn dag 7 af en kan ik door! Hoe wordt het, kijk maar eens...


De eerste, tweede en derde dag.... Na het randje gaat het door de eerste dag gewoon golven, krijg je zo'n mooie rand van. Ik brei met sokkenwol van ONline met een beetje alpaca erin, kleur echt rood! Het is toch voor de Kerst? En tenslotte is mijn lievelingskleur toch ook rood....


Tot nu toe, halverwege dag 7 dus..... Het is iedere keer weer spannend hoe het gaat worden, want je krijgt geen plaatjes te zien op de adventsjaal site.


En van de andere kant af gezien, ziet het er heel anders uit, gek he?


En ik heb weer en paar sokken af, dit keer 6-draads sokkenwol van Regia van Coats, de nieuwe serie die we kochten voor de winkel heeft van die heerlijke frisse kleuren die je niet vaak ziet (ook rozetinten bijvoorbeeld) en het breit heerlijk! Deze sokken zijn voor de winkel-buurvrouw Anjo. Ze zal er vast veel plezier van hebben als ze deze sokken krijgt van de week als ze weer een bakkie komt doen ;-) ze leest mijn blog niet volgens mij, dus ik kan ze er gerust opzetten.

En ja, dan de hartjes. Ben aan het uitproberen geweest afgelopen zondag en gisteravond en heb toen besloten dat het de freezerpaper methode gaat worden en met de hand appliceren, met een beetje voorwerk kan je dat overal doen! En dat is natuurlijk ook wel nodig als je er 365 wilt gaan maken voor het volgende jaar..... Ik laat ze nog niet zien, maar kon het niet laten om te oefenen ;-)

Tot morgen
Marina.

2 opmerkingen:

  1. Mooie sjaal, maar nu effe geen tijd, mijn col schiet al lekker op.
    Als je toch gaat appliceren zou je ook de methode van Sue kunnen doen, veel minder gedoe.

    Lieve groeten van Ria ;0)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Marina, die sjaal ziet er erg leuk uit zie hem maandag in het echt hoop ik, wat je huisjes betreft ik zou willen dat ik zover was groetjes Marianne Bos.

    BeantwoordenVerwijderen