zaterdag 14 april 2012

Harde werkers!

Vandaag werd er hard gewerkt in den Dolder, vanochtend was er het Quiltcafe met Ineke Vaillant en er zou een blokkenrol gemaakt worden. Een blokkenrol is heel handig om je quiltblokken die je in de maak hebt in op te bergen. De binnenkant is van flanel en daar blijven je blokken op 'plakken'. Rol de rol op en bindt het vast en je kunt alles gemakkelijk meenemen naar cursus of bee of gewoon even opruimen.


Dit is de buitenkant van de rol van Ineke, hier laat ze zien hoe het werkt en waar je op moet letten.


Hier wordt de rol van Anjo geplakt, de buitenkant is een van mijn favorieten: blaadjes met 'enge' ogen ertussenin.


Flink lijmen met kartonnagelijm! Het moet wel goed vastzitten allemaal!


Nog een voorbeeld van een tas van de workshop van een paar weken terug. Hoe leuk is deze van Lenie? Het grappige is dat de blokken op de foto een soort sterren/bloemen vormen en dit helemaal niet opviel toen ik de foto maakte.


Een tijdje terug maakten ze op het Quiltcafe een mapomslag. Dit is die van Lenie, keurig netjes gemaakt en heel erg handig in gebruik.


En toen was het weer middag en wat had de Sashiko groep hard gewerkt! Dit zijn de blokken van Truus, die aan beide kanten zwart met een klein werkje zijn en daartussen worden zwart/wit/beige japanse lapjes gebruikt. Het wordt zeer zeker een hele originele quilt.


Hier zie je de blokken nog beter.


Aan de overkant zitten 3 dames die alledrie aan de ene kant blauw en de andere kant rood gebruikt hebben. Voor mij hebben ze er een paar omgedraaid, het leuke is dat ze ook samen een quilt kunnen maken, hun blokken lijken wat op elkaar, maar als je dichtbij komt zie je wel dat ze echt verschillende stoffen hebben gebruikt.


En wat dacht je van een serie rode blokken? Ook blauw aan de onderkant, maar wel aan de overkant van de tafel!


En wat dacht je van paars en groen?


Trots met de blokken op tafel, speciaal nog even voor mij om jullie te laten meegenieten!


Druk overleg en vandaag hebben de dames geleerd hoe ze de blokken aan elkaar kunnen zetten.
Dames, het mag gezegd worden .... Ineke en ik hebben genoten van jullie prachtige blokken en wat hebben jullie ontzettend hard gewerkt.

Ik zit nog even na te genieten, lekker even haken aan mijn voorbeelden voor de winkel: pannelappen van gemeleerde katoen. Hopenlijk kan ik jullie die morgen laten zien.
Groetjes en tot morgen,
Marina.

3 opmerkingen:

 1. hoi Marina, dat ziet er weer gezellig uit. Mijn tas is ook klaar ik moet hem alleen nog even fotograferen.
  Ik post mijn blokjes nu via de iPad met bloggpress. Gaat heel handig.
  ben al op Texel en zal volgende week hard werken . Je ziet het wel allemaal.
  Groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mieke van Minnen-Kanis15 april 2012 om 08:04

  Hallo Marina en Ineke,
  Wat een heerlijke inspirerende middag weer in Den Dolder. De laatste uitleg van Ineke vwb de sashiko-quilt. Heel belangrijk, hoe we van alle losse blokken een quilt maken, was wel even heel goed opletten om te begrijpen hoe we hem in elkaar kunnen/moeten zetten. En wat leuk om alle blokken van ons naast elkaar te zien en vooral ook dat we allemaal zo enthousiast bezig waren geweest, heel aanstekelijk! Natuurlijk ook nog even rondneuzen in de winkel....is altijd wel wat moois te vinden... Daarnaast had ik de eer/geluk om de winnaar te zijn van de loterij van vorige week en kreeg van Marina een schattig doosje met garen en een bijpassend schaartje. Nogmaals hartelijk bedankt, ben er erg blij mee. Zomaar een cadeautje, alleen maar omdat je volger bent van de blog... dat is boffen toch.
  Heb ontzettend genoten!
  met vriendelijke groeten Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marina, er is zeker hard gewerkt wat een mooie dingen zijn er gemaakt. Je huisjes worden ook leuk, ik heb er nu 74 en dat moeten er 100 worden, hij kan niet groter want dan kan ik hem nergens ophangen.
  Clara zal wel blij zijn met zo'n mooie gequilte quilt.

  Groetjes van Ria ;0)

  BeantwoordenVerwijderen