vrijdag 6 april 2012

Straten en nieuwe verhaaltjes!

Ik kreeg een mailtje van de dochter van Ineke, Danielle van Schaik dat ze weer nieuwe korte verhalen op haar website had gezet. Ik schreef terug ... heerlijk dan heb ik met de Pasen weer iets om te lezen, maar ja .. ik kon niet wachten. Danielle schrijft over gewone dingen eigenlijk, maar zo leuk om te lezen. Nieuwsgierig? Er staat een link hier rechts in het rijtje van mijn favoriete websites : Danielle van Schaik. Echt een aanrader ....

Straten, vandaag geen huis gebouwd, maar wel straten aangelegd! Ik was niet tevreden met mijn eerste blok van 28 huizen die ik een tijdje terug al maakte. Nu heb ik mijn bijna affe 2e blok weer uitgehaald en maak ik de straten opnieuw. De tijd zal het uitwijzen of ik dit een vooruitgang vind of niet. En dan moet ik naruurlijk ook mijn eerste blok uithalen, maar alles beter dan iets waar ik niet tevreden over ben. Ik blijf een pietje precies in dat soort dingen en als die quilt dan in de winkel hangt over een jaar, dan moet ik er wel tevreden over zijn en niet ontevreden.

Vandaag was ik erg trots, want Lenie kwam haar top van de Ronde Vormen workshop laten zien, ronde vormen naaien met de naaimachine lijkt moeilijker dan het is, je moet het alleen durven (en doen natuurlijk!).Kijk eens hoe mooi! Iemand gaat hier echt gelukkig mee worden, nu nog quilten. Maar eerst sandwichen he Lenie! Toppie, ik ben echt trots op je!!Nog een bijna Affo! Speciaal voor Ineke op deze blog te zien. Op haar cursus kwamen 2 vriendinnen uit Driebergen: Sophia en Atie. En dit namen ze vandaag mee naar de bee, allebei al heel ver!


De een wat verder dan de ander. Maar dames, wat hebben jullie hard gewerkt. Sophia moet alleen nog een randje ertussen zetten en Atie moet nog iets meer, maar dat komt ook zeker goed. (dames heb ik het nu goed gedaan??? ik haal de namen altijd door elkaar, vandaar!).Dicky showt hier haar gehaakte tas, gemaakt van onze tulpentassen! Er moesten heel wat tasjes verzameld worden, maar het is een tas die heel sterk is en dus heel lang mee kan.


En de binnenkant is onze kafoenen tas, ook weer recycle!Geesje gebruikt haar restjes om deze superleuke tasjes te maken, wat lapjes op een ondergrondje naaien en leuke siersteekjes gebruiken. Biaisbandje eromheen en een rits erin!


Deze is nog in aanbouw, het zijn dus 2 stukken, dat kan je hier heel goed zien. Ze vertelde dat ze wel eens zo'n tasje meeneemt als ze ergens koffie gaat drinken of zo.... Nou Geesje de koffie staat klaar hoor :-))

De dames van de bee weten het al, ze hebben het gezien vandaag, wat ik ga verloten a.s. zondag onder mijn VOLGERS!
(Ben je nog geen volger, meld je dan rechtsboven aan.)
Morgen laat ik het jullie ook zien, vandaag is er genoeg te zien op dit blog.
Groetjes en tot morgen,
Marina.

5 opmerkingen:

 1. Mooie quilts en leuke tasjes hebben de mensen vd bee gemaakt.
  En een give-away in het vooruitzicht ? Spannend !
  Fijne paasdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo marina keurig gedaan hoor onze namen zijn goed gedaangroet atie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was weer super gezellig! groeten Sophia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marina,

  Wat een leuke blog heb je toch elke dag!!
  Ja ik ben trots op onze dochter hoor. Leuke verhaaltjes he!

  En wat zijn de sterren mooi! Prachtig hoor dames. Ga zo door!!
  Lieve groetjes van Ineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat laat je weer mooie dingen zien vooral de sterren zijn indrukwekkend, en ach morgen weer een huisje toch, bij mij ligt het een weekje stil. Even wat machinaal quilten onder de knie krijgen.
  Fijne Pasen en groetjes van Ria. ;0)

  BeantwoordenVerwijderen