woensdag 11 april 2012

Planning en 3 nieuwe huisjes

Nou ik ben eruit, ik ga het eerste blok van 28 huisjes loshalen en dan er nieuwe tussenstroken voor maken.
Er was een vraag over hoe ik mijn quilt ga maken, nou ik maak 366 huizen (dat is wel de planning) en een heel aantal bomen, misschien nog iets anders ertussen, maar dat weet ik nog niet zeker.

De quilt wordt 21 blokken breed en 20 hoog..... Dan wordt dus een hele quilt, want 21x (10+2 cm) + 2 cm is dus 210+42+2=254 cm breed en 242 cm hoog, misschien dat ik een rand minder hoog maak, maar die breedte gaat wel kloppen. Dus 3 blokken van 28 huisjes (7x4) naast elkaar. Het zal vast heel erg zwaar worden, vandaar dat ik het quilt-as-you-go wil gaan maken. Quilten waarschijnlijk met een gewone kleine naaimachine in de naden.

Vandaag zijn er weer 3 huizen bijgekomen, eerlijk gekregen van Janny die gestopt is met huizen maken, ze had er 4 gemaakt, de 4e krijg ik ook nog. Ben ik een bofferd of niet?
Als ik mijn huizen tot nu toe aan elkaar heb zitten, ga ik weer verder met bouwen.
Dit zijn de 3 'nieuwe' huisjes voor mijn quilt. Een ballon, politieagent en een jaren 30 hondje achter het raam. Wat een schatjes he? Ik ben er blij mee en ik ga ze gelijk in de rijen verwerken.

En weer wat administratie doen, want een jaarafsluiting gaat niet vanzelf...... alles controleren en uitzoeken wat er niet klopt, want tenslotte ben ik een stuk goedkoper dan mijn accountant ;-)) per uur! Ik heb er ook geen hekel aan hoor, maar het kost wel veel tijd.
En morgen ga ik weer een quilt doorquilten, want de afspraak is dat die quilt zaterdag klaar zou zijn, dus ik heb nog een hele klus morgen. Eigenlijk zou een van onze wolleveranciers morgen komen voor de najaars kollektie, maar door een begrafenis in zijn familie is die verzet naar volgende week. Ga ik morgenochtend eerst maar eens een bakkie doen bij mijn vader en moeder voordat ik ga quilten.

Groetjes en tot de volgende keer!
Marina.

2 opmerkingen:

  1. Pppfff dat gaat een flinke lap worden.
    Succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoop dat het gaat lukken met die quilt, ha ha, en anders pech hoor! Groetjes en tot zaterdag!

    BeantwoordenVerwijderen