woensdag 25 april 2012

Volle bak!

Het is weer woensdag, dus brei- en haakochtend in den Dolder! Het was reuze gezellig en we hadden een aardige 'volle bak'.
Wat wordt er gemaakt door de dames, nou kijk even mee .....


Bep was vandaag voor het eerst en ging aan de slag met sjaaltjesgaren, dat was iets nieuws voor haar en ja hoe brei je dat dan? Nou breien kan ze wel hoor, want deze mini mini sokjes heeft zij gebreid. De foto is niet helemaal scherp, maar aan mijn vingers zie je wel hoe klein die sokjes zijn. En anders als je ze vergelijkt met mijn maatje 40 sokken waar ik mee bezig ben. Zie je ze liggen op mijn sok?


En na een stukje breien smaakt de koffie extra lekker! Dit is de maakster van die mini mini sokjes:


Onze Monique is inmiddels helemaal verslaafd aan sokken breien en ze moet nog wel even inslaan voor haar komende vakantie, deze sokken zijn ook alweer bijna klaar:


Leuk als je ziet dat je iemand zo snel zoiets kan aanleren en dat ze nu ook helemaal snapt hoe een sok gemaakt wordt en hoe je dat dan ook kunt aanpassen.


Hier wordt ook heel druk gebreid, deze kant van de tafel was vandaag de breikant!


Het uitproberen van een heel nieuw patroon is altijd spannend en dan moet je zo nu en dan wel even overleggen.


Aan de andere kant van de tafel wordt juist weer druk gehaakt, Rika en Ton hebben elkaar helemaal gevonden en zijn beiden met hele mooie katoen bezig in zachte vergrijsde tinten. Hetzelfde patroon, wel een ander tintje.


Mooi he? Dit wordt een driehoek sjaal. Het is prachtig en de kleuren zullen vast ook heel mooi staan als sjaal.


Rika haakt ze al aan elkaar, zij maakt nu een bloemenslinger, maar die moet natuurlijk ook groeien tot een grotere lap, het blijft geen slinger.


Yvonne was even van haar plekje, maar zij is een lap aan het breien naar het patroon van de sokkenwol deken die Janny en ik ook aan het breien zijn. Zoals zij de deken maakt, vind ik wel heel mooi... Iedere keer een kleur die terugkomt, dat mis ik nog wel in mijn deken, ik ben er nog steeds niet over eens met mijzelf of ik de mijne wel leuk vind worden of toch te druk, maar dat kan je van deze deken niet zeggen. Krijgen jullie ook zo'n jaren 70 gevoel van deze dekens? En van granny squares haken? Heerlijk, ik ben weer een nieuw granny projekt begonnen, heerlijk voor bij de tv strakjes als het voetbal weer begint!
Ook Jolanda maakt zo'n deken, maar dan van borduurwol. Die heb ik even niet op de foto kunnen zetten, maar die komt vast nog wel een keertje mee, want die 600 blokjes van die deken heeft ze nog lang niet af :-)
Groetjes
Marina.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Marina, het was gezellig vanmiddag en de stof is topper.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja We hebben weer heerlijk gebreid, koffie gedronken en de rest.......blablablabla!!!!!

    Het is altijd gezellig!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen