woensdag 9 mei 2012

Daar ben ik weer! Lekker lange blog ....

Mijn blog is voor velen blijkbaar een vast punt van de dag en als je dan eens niet goed in je vel zit en dan een paar dagen niet op je blog schrijft, dan worden er een aantal mensen bezorgd! En dat doet een mens goed!!! Lieve mensen ik ben blij dat jullie zo goed op me passen!

Het afgelopen weekeinde was ik ziek en ik heb mezelf zoveel mogelijk rust gegeven, met een winkel is dat niet simpel, maar de zaterdagavond en zondag heb ik heel erg rustig doorgebracht. Helaas ging hierdoor mijn plan om naar Veldhoven te gaan op zondag helemaal niet door, maar gelukkig heb ik via de blogs op het internet ook een beetje mee kunnen genieten.

Afgelopen maandagochtend was er de laatste les van de eerste helft van de basiscursus en de dames maakten de levensboom, kijk maar eens mee naar de variatie:


Een rode boom met een hartjes achtergrond...


Oranje met mooi warm geel als achtergrond ...


Een kerstboom met muziekinstrumenten ....


En een hollandse boom met een rood 'appeltje'. En de bodem donkerblauw.
Ik vind het altijd leuk om te zien hoe verschillend de blokken zijn en hoe strakjes ook de quilts zo verschillend zijn!


Maandagavond was er weer bee en Marianne had deze beauty mee, al geregen dus ze kan gaan quilten, maar de vraag was HOE?? De quilt is zo groot dat 2 dames de quilt bijna niet vast kunnen houden voor de foto.


Een detail, gemaakt met de engelse methode, met de hexagons van 1/2 inch van Sue Daley, mooi he? En wat een doorzetster, zo'n quilt helemaal met de hand naaien! Maar ik moet toegeven, die hexagons zijn wel een verslaving!


Vanochtend was het weer haak- en breiochtend en we zaten helemaal vol! Onze jongste deelneemster is 5 en kwam met haar mama mee en ze is zo lief geweest!En onze vaste postbezorgster Wil komt altijd onze post binnen brengen en kijkt even mee wat er nu allemaal weer wordt gemaakt! De dames kennen elkaar, want Rika woont in de nieuwe wijk achter de winkel en krijgt ook haar post van Wil. Het mag even gezegd worden, als de post overal in NL zo bezorgd wordt als in den Dolder door 'onze' Wil, dan zouden er echt geen problemen zijn met de postbezorging, ze is nog een echte POSTBODE!


Mijn nieuwe sokken van de maand mei, de wol kreeg ik voor mijn verjaardag van Alie en ik heb weer schone sokken morgen :-))


Al bladerend in mijn boeken en tijdschriften kwam ik deze quilt tegen, staat in een boek van Kaffe Fassett. Een wimmetje (wim= wil ik maken). Die kleuren zijn echt iets voor mij, ik ben gek op Kaffe Fassett stoffen en rood is mijn favoriete kleur! Dus ja.... Zou ik beginnen aan weer een nieuwe quilt? Bow-tie blokken vind ik ook wel leuk om te maken....maar er ligt nog zoveel wat nog af moet. Had ik nog niet ergens een blauwe bow-tie quilt in de maak liggen? Toch eens even zoeken...


Nou dit is de quilt in de maak dus .... allemaal bow-tie blokken van 10 cm in blauwe tinten, op de punt verwerkt.


Hier zie je beter hoe ver ik al ben. Moet ik dus eerst deze maar eens afmaken toch??? De tafel is 160 cm breed, zo kan je een beetje zien hoe groot die wordt, eenpersoons dus. Ben over de helft, dus aan het aftellen. Met de hand aan het naaien, lekker bij de tv toch? Heb nog blokken voor de volgende rij die 17 bow-ties lang is en daarna worden het er elke rij 2 blokken minder, dus het gaat steeds sneller. Er zijn al 3 hoeken van de quilt klaar (die rechtsonder is net buiten beeld). Moet nog wel heel veel blokken bijmaken dus, maar ik ben destijds gestopt omdat ik geen andere blauwe stofjes meer had en ik ben dan wel zo dwars dat ik elk strikje van een ander blauw stofje wil maken, dat heb ik nu altijd he? De achtergrond stofjes worden wel vaker in de quilt gebruikt hoor. Het voordeel van wachten met verder gaan zoals nu is dat ik inmiddels wel weer nieuwe blauwe stofjes heb verzameld. Dus ik kan verder .... wordt dus vervolgd.Close up, beetje kreukelig, want ja al een heel tijdje in een plastic box gezeten ;-)
Ik kwam natuurlijk nog veel meer tegen bij mijn zoektocht, daarover morgen meer......
Maar die andere bow-tie quilt gaat er ook wel komen hoor!
Groetjes
Marina.

3 opmerkingen:

 1. Leuk die blauwe strikjes.
  Die andere met rood, komt totaal anders over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal om verliefd op te worden!
  Ik vroeg me inderdaad af of je ziek was, maar kenelijk gaat het nu weer wat beter. Gelukkig maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marina,
  ook ik miste je blog......
  Fijn dat je weer opgeknapt bent.
  De strikjes zijn echt leuk!Wat zijn er toch veel leuke patronen om te maken... en moeilijk om wat af te maken, aan iets nieuws beginnen is zo verleidelijk.....
  groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen