donderdag 17 mei 2012

Druk bezig

Ja druk bezig, dat zijn de dames van de brei- en haakgroep in den Dolder. Ze komen elke woensdagochtend bij elkaar en zijn erg enthousiast en leren elkaar allerlei patronen en trucjes!
Natuurlijk krijgen we ook onze post op de woensdagochtend, want onze postbezorgster is altijd op tijd en komt even om het hoekje kijken als ze de post bij mij aflevert.


Samen op de foto met Bep, die een enorm lief paartje sokken meenam die passen bij de grote sokken die ze ons de vorige keer liet zien. Ze zijn niet zo klein als die ukjes van de vorige keer, maar ze zijn wel heel klein en bedoelt voor op een kaart, maar volgens mij zal een Babyborn pop er ook heel blij mee zijn. Een klosje naaigaren ernaast voor de maat!


Lief he? Er zitten ook nog kraaltjes in de boord verwerkt!Twee oude bekenden uit den Dolder, ja hier kent iedereen elkaar wel, vooral als ze actief zijn in de verenigingen.
Ze is druk met haken, net als Rika (die achter ons in de 'nieuwe' wijk woont.


Schiet al lekker op he? De sjawl is af volgende week zei ze, dus dan zien jullie het resultaat! Want met al die nieuwe Catania katoen die binnen kwamen gisteren, zijn er al weer plannen voor een nieuw projekt.


Hoe haak je dt nou? Janny leert je het wel en Wil houdt het goed in de gaten, jammer dat ze werkt op de woensdagochtend, anders zouden we haar ook aan het werk zetten met een haaknaald ;-)


En hier is Janny nu mee bezig, lekker fris voor de zomer.De wool-eater sprei is af, wat is die mooi geworden! Die wil ik zelf ook nog gaan maken, want het is zo'n bijzonder patroon en het is echt een wool eater want de buitenste rand daar zitten 2,5 bol kaoen in! De spreiis 120x120 cm, lekker voor op je schoot. Een detail:


En van de achterkant:


Waar ik geen tijd meer voor had, was de gehaakte tas van Yvonne, maar ik hoop dat ze die de volgende keer weer meeneemt. De tas was erg populair op de ochtend, dus ik denk dat er nog wel een paar zullen komen en Yvonne is er nog eentje aan het haken!
Zelf heb ik maar 2 rondjes gebreid geloof ik aan mijn sok, dus niet echt iets om te showen... ben een sneaker sokje aan het uitproberen van een patroon van internet.
Wordt vast vervolgd .....
Groetjes
Marina.

P.s. O ja, morgen en overmorgen zijn we gewoon open hoor en we hebben dan ook 2 kasten vol met nieuwe aanbiedingsstoffen voor jullie uitgezocht, hele mooi stoffen van o.a. Moda, Mumm en vele andere prachtige merken.
10 euro per meter, met een minimum afname van een halve meter van een stof.
Hopenlijk tot ziens!

2 opmerkingen:

 1. Ziet er gezellig uit. En mooi, dat detail vd sprei. grtjs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marina,

  Volgens mij was het super gezellige ochtend.

  Ik heb je zojuist de liebster award toegekend, omdat ik erg geniet van je berichten. Je proeft echt de sfeer in de winkel.

  Op mijn blog kun je lezen wat de award precies inhoud.

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen