zondag 29 juli 2012

Van Portsmouth (New Hampshire) naar Bar Harbor (Maine)

Gisteravond (vrijdag dus) lekker aan het water gegeten in Portsmouth en dan heb je zo'n uitzicht, een echt vakantie gevoel krijg je daar van!


De brug van New Hampshire naar Maine waar we morgen heen gaan.


Mooie huizen aan de overkant, 'bootje' voor de deur.....En je weet heel zeker dat je in de USA bent als je als volwassen persoon je Cola MET een rietje krijgt in een PLASTIC 'glas'. Dat is hier normaal, net als de helft van je 'glas' vol ijsblokjes ..... alles is hier LIGHT :-) Bier krijg je gelukkig wel in een echt glas, maar ja dat drink ik niet EN ik ben tenslotte ook de BOB!


Vanochtend (zaterdag) op weg van Portsmouth naar Bar Harbor, onderweg gingen we naar een bekende quiltshop, nl. Knight's, een van de quiltshops die in. Het tijdschrift QUILT SAMPLER heeft gestaan (in 2009) en daar mag je als quiltshop best trots op zijn en dat zijn ze dus ook!


Dit is hun behuizing, ziet er leuk uit he? Alleen de buitenkant is al leuk!!!


Maar de binnenkant mag er ook zijn hoor, kijk maar eens.


Thema hoekje met MAINE als thema, Lobster/vuurtorens etc.


Doorkijkje


Fat quarter bakken....
En ja dan heb je nog een hele tocht voor de boeg, want vandaag was echt een heel langs stuk rijden (iets van bijna 400 km, maar veel 2- baans wegen). En dan val je soms bijna in slaap....en dan zie je ineens dit langs de weg staan:


Dan ben je toch gelijk wakker???????


Dit stond ook op hun terrein....


Loop je de trap op en doe je een deur open en dan zie je dit aan het plafond! Is ook een manier om je quilts kwijt te raken en ze verschieten ook niet zoveel op deze manier.


Foto boven het hoofd genomen van de quilt, simpel maar o zo leuk met die Kaffe Fassett stoffen!


Verder veel gezellige kleurtjes en weer heel veel batikstoffen! Zijn hier echt heel populair, ook wordt er veel mee geappliceerd...


Mooi toch? En dan die Lobster ertussen rechts om het echt MAINE te maken!


Ze verkochten ook naaimachines en naaipatronen, hier wat voorbeelden van jurkjes...


Kinderstofjes hadden ook hier hun eigen hoekje! De jonge dame van de winkel was heel aardig en behulpzaam en vond het enorm leuk om bezoek te krijgen van zo ver weg!


En dan ga je weer een stuk frisser op pad en dan krijg je zoiets voor je rijden! Bij ons hebben ze marokkanen die op vakantie gaan met hele pakken erop, hier hebben ze gewoon een boot in wording en een kano erin op de auto liggen! En stevig doorrijden ermee ook nog.... Lijkt me niet lekker op de weg liggen zoiets!


Vlak voor ons slaapadres voor 2 nachten kregen we nog het plaatsje Trenton, waar Sewing by the Sea ligt als quiltwinkel, winkel ging op zaterdag om 5 uur dicht en ik stond er om kwart voor 5 voor de deur. Ik geloof niet dat de dame in de winkel dat heel erg leuk vond, maar ja.... ze was wel open tot 5 uur?


Binnen was het erg rommelig en. Iet groot, voor de internet foto's hadden ze duidelijk opgeruimd! Maar ik vond er natuurlijk wel weer iets van mijn gading, o.a. een leuk stofje voor Alie (die ik dus NIET laat zien.....).


Maine stoffen, o.a.met de Lobster links. Trouwens niet gekocht die stof, want tot nu toe nog geen Lobster gegeten :-) en dat is best knap hier! En om klokslag 5 uur zat ik weer in de auto. Dus dat was een snel bezoekje toch?


En nu zijn we hier de komende 2 nachten: Bar Harbor (Maine) voor het Nationale Park Arcadia en er is hier (in B H ) ook nog een winkel die ik ga bezoeken, geloof morgen. Morgen daarover meer....
Groetjes
Marina.

3 opmerkingen:

 1. Weer een leuk verhaal, Marina! Geen wonder dat je al die quiltwinkels langs gaat: met jou achter het stuur en een magneet áán het stuur gaat dat gewoon vanzelf!
  Geniet maar lekker verder!

  Groeten van Digna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben weer helemaal "bijgelezen".
  En vond het weer prachtige verslagen met heel mooie foto's.
  Nog veel plezier daar.
  Groetjes, Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was zelf een weekje weg en op de telefoon is dit allemaal lezen een beetje lastig. Wat zet je er leuke foto`s op en weer fantastische verhalen Marina. Dat je daar nog zin in hebt na een lange dag. Maar ik geniet er wel van . Gr Marga M

  BeantwoordenVerwijderen