vrijdag 15 maart 2013

Eerste quilt!

Op 7 maart had ik de workshop Windmills met de mal van Marti Michell. Het was eek leuke workshop met een klein groepje enthousiaste dames en voor Anne- Marie was het haar eerste quilt!
En die is helemaal af....


Super toch? Een leuk boxkleed voor de kleindochter die vorig weekeinde geboren werd! Ook al helemaal doorgequilt en voorzien van de afwerkbies! De laatste na een snel lesje afbiezen deze week. Ik ben ontzettend trots op het resultaat van haar en dat het een leuke techniek is, blijkt wel uit het feit dat ze nu voor een bankquilt stofjes heeft gekocht.
Het is een verslavende techniek, zelf heb ik er al 2 tops voor de winkel mee gemaakt en ook 2 boxkleden (eentje moet ik nog quilten).


Dit is mijn meisjes variant. Dezelfde stoffen als Anne- Marie gebruikte, maar een iets andere lay-out! Maar moet nog wel gequilt worden.


Maar deze is wel gequilt! De jongens variant met graafmachines en tractors.... Ook wel bekend als FOUTJE BEDANKT!!!


En je kunt het ook met de hand naaien, dit is die van Alie! Deze heb ik deze week doorgestikt voor haar en moet hier nog tegen genaaid worden ;-)


De achterkant heeft leuke auto's, helikopters, brandweerauto's, etc. en een eindeloze weg erover heen gequilt om te volgen met speelgoedauto's ;-)

Mijn volgende Windmill projekt wordt een quilt voor mijn eigen bed, met al mijn (in jaren) verzamelde Vlisco blauw/witte batikstoffen en een paar van de Ivoorkust die er hetzelfde uit zien. Maar door de versnelde afmaak van de huisjes, moet die dus nog maar even wachten op voortgang....

Een produktief weekje dus weer en nu ga ik weer verder met het uithalen van een stukje huisjesquilt!!!

Morgen ga ik naar Texel voor een nachtje eiland gevoel :-) en dan ga ik op zondag met Alie naar de quilt tentoonstelling daar die Ineke heeft georganiseerd. Mijn eerste bezoek aan Texel, ja ik weet het .... het is schande, ik heb meer van de USA gezien dan van Nederland!!!!

Over dat bezoekje zullen jullie vast zondagavond wel meer horen, misschien tot morgenavond, want de Pelikaan waar ik overnacht schijnt wel WiFi te hebben, dus wie weet???

Groetjes
Marina.

7 opmerkingen:

 1. Was weer gezellig vanmiddag!!!
  Veel plezier morgen met de workshop en dan op naar Texel.
  Zie je berichtje tegemoet morgenavond!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier op Texel, het zal je daar vast wel goed bevallen. En de Pelikaan is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier op Texel en doe de groeten aan Ineke! Waar líjkt het op, dat je nog nooit op Texel bent geweest! ;) De Pelikaan is prima, ja, hoor, Cuny en ik spreken uit ervaring! Ik ben benieuwd naar je foto's van de tentoonstelling!

  Groeten van Digna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel plezier op Texel,het is hetzelfde als quilten, als je er eenmaal bent geweest wil je weer terug. Geniet van de tentoonstelling. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel plezier op Texel, Marina als je er eenmaal bent geweest wil je steeds weer terug. Wat was het weer gezellig vandaag.
  Ik ben erg benieuwd naar je windmill van batikstoffen die je zat te snijden!
  H.G.Sytske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het zijn weer mooie quilts geworden, leuke kleurtjes.
  Heel veel plezier op Texel en de tentoonstelling, ik hoop het ook ooit eens te bezoeken.

  Lieve groeten van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen