donderdag 14 maart 2013

Heerlijk dagje uit

Vandaag gingen Alie en ik samen met Anjo als gids naar de grote stad! Met de trein (en echt waar die ging op tijd!!!!) naar Amsterdam vanaf den Dolder.
Eerst even naar Birdblocks, want Merel heeft de vrolijke kleurtjes waar Alie gek op is (en ik ook niet vies van ben...) en daar even een paar lapjes gekocht.
Toen naar de koffie!
En dan naar Dutch Quilts waar Elsbeth ons enthousiast ontving....
Wat kan dat toch veel uitmaken als een je zo lief en enthousiast wordt ontvangen. Anjo gaat binnenkort een midweek Texel doen bij Ineke Vaillant en zij was op zoek naar een mooie randstof. Nou die hebben ze bij Dutch Quilts (of den Haan en Wagemakers, net wat je wilt...) genoeg. Het was even dubben en denken, maar uiteindelijk is Anjo met een mooi tas vol met stofjes voor de nieuwe quilt naar huis gegaan. Zo benieuwd hoe die quilt gaat worden!Zelf het boek Millefiori gekocht en een paar grijze lapjes. Later bij het 2e bezoek ;-))) nog een set met 60 graden diamonds gekocht voor een te maken uilenquilt. Dat moet mijn meemeem projekt worden voor de komende tijd, dus mee op vakantie etc. En het idee is dit:


Maar dan met herfstkleuren, bladeren en uilenstofjes die ik al jaren geleden heb verzameld en nu toch echt eens een quilt van wil maken.
Vorig jaat ben ik gestart met veel snijden en met kartonnetjes de blokjes maken, maar eerlijk gezegd is die sterretjes met papiertjes maken niet echt mijn ding, andere vormen vind ik leuk, maar deze vind ik gewoon niet zo leuk om te maken met kartonnetjes. Nu weet ik dat ze daar bij Elsbeth van die mallen verkopen met meerdere maten in een setje, dus die liggen nu hier naast me om strakjes mee te beginnen! Mij benieuwd of dit me wel bevalt!

Nog heerlijk gegeten en even door Amsterdam gelopen, je voelt je echt een toeristje... En nu dus weer lekker thuis met voetjes omhoog en nieuwe lapjes, mallen en een leuk boek. Wat wil je nog meer????

Ik ga nu weer verder met mijn huisjes projekt....
groetjes,
Marina.

3 opmerkingen:

  1. Dat is zo te lezen weer een gezellig dagje geweest, mooie aankopen, en die kartonnetjes kunnen mij ook niet bekoren.

    Sterkte met je huisjes en hij komt heus op tijd af.

    Lieve groeten van Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben heel benieuwd naar de uiteindelijke quilt - leuk dat jullie zo'n fijne dag hebben gehad! Altijd leuk om te horen :-)! Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen