woensdag 27 maart 2013

Nog niet genoeg huisjes????

Vandaag de achterkant voor mijn huisjesquilt gestreken en dat is me een lap!!!!


En het zijn..... Huisjes! Een aandenken van mijn USA vakantie van 2012, gezien bij een collega aldaar op internet en wist toen.. dit moet het worden. Heb nog een paar fat quarters in de winkel volgende week.....


De voorkant gestreken en toen over de machine gehangen, dan kan die niet meer kreuken (anders blijf ik strijken!). De vulling hangt ook alvast klaar.... king size, anders is het te smal!


Het zijn er echt veel he???
En als je nou dacht dat ik nu genoeg van huisjes had? Nee hoor, ik ben begonnen met de nieuwe Layer Cake van Fig Tree die vorige week binnen kwam..... Een quilt met huizen!!! Maar dan wel een stukje groter dan die 366 van vorig jaar.


Dit patroon!


En al snel was mijn eerste huis klaar vanavond. Lekker even naaien en dan heb je al snel dit stapeltje liggen....


En weet je, het worden er 40!!! Dus ik mag morgenavond gewoon lekker verder prutsen, moet ik wel meer 'lucht' stof meenemen, want ik nam maar een half metertje mee om te proberen ;-))) en die schiet nu wel op..


En speciaal voor Anne-Marie een update van de Vlisco molentjes.... dit is natuurlijk mijn favoriet, de linker bovenhoek met UILEN!!!!!


Dit is rij 1 en 2, maar dan de bovenste helft... want de quilt wordt 240 cm lang en past dus niet op de foto!


Dus hier de onderste helft ;-)
Rij 1 en 2 zitten dus aan elkaar.
Morgenavond dus ook lekker weer verder met rij 3! Het papier met de stapels voorgesneden blokken voor rij 3 ligt al naast de naaimachine hier thuis...

Wat is dit toch een super quilt om te maken, eindelijk al mijn Vlisco stoffen die ik al jaren verzamelde, in een quilt! Voor mijn eigen bedje.... Wat zal dat lekker slapen.
En weet je? Ik kan amper zien in die verzameling dat ik al die blokken van bijna 25 cm in het vierkant heb gesneden, dus ik kan er nog een andere quilt mee maken (of 2 of 3, de stof is nog lang niet op). Of zal ik er pakketjes van snijden? Wat vinden jullie?????


Dit zijn toch prachtige stoffen? En die worden in NL gemaakt.... Al moet ik zeggen dat ik er ook een paar van de Ivoorkust tussen heb zitten in mijn verzameling, maar ze bijten elkaar niet hoor!

Slaap ze!!! Ik droom vast over Vlisco stoffen en huisjes ;-))

Marina.

2 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend mooi zeg, die Vlisco-stoffen. Zo krijgen de molens weer een heel ander "gezicht"
    groetjes Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja die molentjes,prachtige stofje een leuk patroon maar eerst het kleintje afmaken dan is mijn cracker aan de beurt.

    Groetjes van Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen