woensdag 20 maart 2013

Gezellig dagje

Woensdag is brei- en haakbee dag in den Dolder en Ton was heel erg druk bezig mer het breien van


Beatrix!!!
Dit wordt het eerste lid van het koninklijk huis die Ton aan het breien is (toevallig ben ik ook met Beatrix begonnen). Janny begon met Maxima, dus we hebben strakjes al een paar leden van de koninklijke familie klaar!
De breipatronen komen uit het boek:
De Oranjes, een uitgebreide familie!

Dit boek hebben wij in de winkel te koop voor €14,95 en het is een heel leuk boek met de patronen (in het NL) van de complete familie, incl. prins Bernhard, Juliana en Prins Claus! Ook de 3 prinsesjes zijn present en natuurlijke onze toekomstige koning!
Dat wordt dus breien en knutselen de komende weken.


Vandaag zijn de mutsjes op de post gegaan naar Save the Children, ons groepje had er 145 gemaakt met hulp van een paar dames via internet. Niet gek he?


Een grote doos vol dus die heel wat koppies warm zullen houden.


Dit petje blijft in NL, dit is het Drukwerk petje van Annie, Yvonne had er eentje voor haar man gemaakt en nu heeft Annie er ook eentje. Staat haar prima toch?


Om in koninklijke sferen te blijven, de stoffenclub voor april ligt al klaar. Janny is er volgende week woensdag niet, dus moesten ze vandaag gesneden worden ;-) we hebben dit keer gekozen voor rood-wit-blauw-oranje! We hebben vorige week een aantal basisstofjes binnen gekregen uit Denemarken, niet toevallig rood, wit en blauw. De oranje kwam vorige maand binnen, hier is vast wel iets leuks mee te maken toch?


Deze wil ik ook nog even laten zien, Hermien heeft hard gewerkt aan haar Lentequiltje! Die is ze begonnen op een workshop van Ineke een paar weekjes terug, wat een schatje wordt dit he? Ineke wat vind je ervan????


En om af te sluiten, nog even een aandenken aan afgelopen zondag.... Vuurtoren op Texel! Lekker uitwaaien was dat. Iets om zeer zeker nog een keertje te doen, maar dan als de bollen boven de grond staan ;-))


Ik ga weer aan mijn huisjes verder werken... Uithalen en opnieuw in elkaar zetten van het deel wat ik niet goed vind, het is niet het leukste werk. Maar als ik het niet doe, krijg ik er zeer zeker spijt van.

Groetjes,
Marina.

2 opmerkingen:

 1. Wat een schattig lente quiltje!! Hermien gefeliciteerd hoor. Ik ben trots op je!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi lieve Marina,
  Als ik die vuurtoren zie krijg ik gewoon texel-kriebels! Ik vind dat je écht helemaal weg bent als je naar Texel gaat. Al ga je maar 1 nachtje -- je hebt helemaal een vakantie-gevoel. Héérlijk voor jullie!!
  En dan daarna weer hard aan de slag!! Dat hebben we weer kunnen lezen.
  Mooi resultaat van je kippetjes, Hermine!!
  Groetjes,
  Lenie

  BeantwoordenVerwijderen