woensdag 13 maart 2013

Even druk met mijn huisjes....

Nu zullen jullie wel denken, maar die huisjesquilt is toch klaar???? Nou nee hoor, de top was klaar, ja was... Want er zat een fout in die ik niet wil laten zitten (en die ik hier ook niet helemaal ga uitleggen) en in de planning zat dus dat ik een heel eind zou gaan loshalen en opnieuw zou naaien.
Ja dat is een hele klus, maar ik wil geen quilt in mijn winkel hebben hangen waar ik ruim een jaar aan heb gewerkt en die niet zit zoals ik wil! Dus dat is uithalen...


Dit zei ik dus gisteren ook al, maar nu is het zeker waar!


Deze quilt moet dus een stuk uit elkaar, weer goed in elkaar en dan quilten. Daar had ik nog wel even tijd voor, dacht ik... Totdat Jeanneke (ja die van de huisjes...) mij vandaag opbelde en zei dat ze heel graag mijn quilt op de huisjes tentoonstelling wil hebben in Rijswijk.... begin april.....dat is dus snel aan het werk, ik zit nu dus ook de eerste rij die niet goed is uit te halen (lekker warm zo'n enorme top op je schoot!) zodat ik dan morgenavond (hoop ik) de eerste stukken weer aan elkaar kan gaan naaien. En dan weer een volgend stuk uit kan halen..... en in elkaar naaien.
En die enorme top (iets van 230x240 geloof ik) moet ook nog gequilt worden in die tijd! Dus... als jullie niet zoveel van me horen de komende dagen... ik ben aan het tornen, naaien.... strijken en dan hopenlijk kan ik ook snel starten met quilten ;-)
Gelukkig presteer ik het beste met een beetje druk achter me, dus die huisjesquilt... die kunnen jullie strakjes in het echt bekijken in Rijswijk! En dan ga ik zelf op zondag ook maar even kijken hoe die hangt ;-)))

Maar morgen heb ik een dagje uit, met Alie en Anjo. De 3 ladies gaan naar de grote stad, naar Amsterdam. Dus als er morgen iets is met de trein..... dat is altijd als ik met de trein ga, dan heb je stakingen, uitval, etc. Maar nooit alles normaal op tijd, maar misschien is dit de eerste keer dat ik dat mee ga maken met de NS??We gaan naar Birdblocks en naar de buren van Merel .... dus 2 quiltwinkels in 1 klap (beide dames hebben deze winkels nog nooit bezocht, dus dat wordt leuk voor ons alle 3!). Anjo is bekend in de grote stad ;-) dus we hebben ook nog een goede gids bij ons!

Morgenavond dus waarschijnlijk een verslagje van 3 quiltsters die naar de grote stad gingen ...

Tot morgen, ik ga weer verder tornen!
Marina.

4 opmerkingen:

 1. Pff lekker groot, flinke klus. Succes.
  En veel plezier met het bezoeken vd winkels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat ik vandaag niet werk, anders hadden we elkaar ontmoet bij DH&W.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Annelies, maar misschien de vogende keer? Want Anjo, mijn buurvrouw, is PRIMA geslaagd bij Dutch Quilts voor haar quilt die ze gaat maken op Texel binnenkort. Elsbeth heeft het prima gedaan hoor en ons met engelen geduld heel goed geholpen!!!!!

   Verwijderen
 3. Zo herkenbaar, perfectionisme, maar mijn moeder zei altijd dat echt handwerk zichtbaar moet zijn door een foutje ;)Van het pimpelmeesje was de 3e pas goed genoeg om aan mijn zus te geven. Sterkte met het tornen en opnieuw in elkaar zetten.

  BeantwoordenVerwijderen