donderdag 7 maart 2013

Windmill workshop vandaag..

Vandaag was er de Windmill workshop en het was een gezellig klein groepje. Er is hard gewerkt en de resultaten mogen er ook wel zijn.
Helaas had ik mijn fototoestel vergeten, maar gelukkig had Anne-Marie een telefoon met fototoestel bij zich die ook foto's kon versturen, dank je wel Anne-Marie voor de foto's, want het is zo jammer als we er geen plaatjes bij hebben!


Bedenken hoe je de blokken wil leggen, hier de mooie Cracker van Hoffman die Louise had uitgezocht, de donkerroze kleur komt er omheen.


Al snel had Anne-Marie haar eerste rijtjes al in elkaar zitten. Ze had alvast wat snijwerk gedaan thuis en maakt net als ik een boxkleed maatje van 100x100 cm met prinsessenstof, kroontjes en sterretjes. Een leuke meidenquilt toch? Op de achtergrond de gesneden blokken van Louise die even wat meee moest snijden, omdat haar quilt een stuk groter moest worden.


Mieke kwam helemaal uit Apeldoorn en had een leuke verzameling stippen meegenomen. Lekker snijden en uitleggen en dit wordt haar quilt, ook hier 2 rijen klaar!


En ook de eerste rij van Louise is klaar! Wow dit worden allemaal leuke quilts en ik verwacht eigenlijk ook dat ik over niet al te lange tijd leuke tops kan laten zien.
Die van mij schiet ook al lekker op, morgen misschien nog een beetje tijd om die verder in elkaar te naaien. Maar niet meegenomen naar huis, anders zal ik vanavond niet ver komen met de administratie, want dan wil ik verder met de Prinsessen Quilt ;-)
Alle 3 de dames begrepen nu dat ik het een verslavende methode vind en ik denk dat ook zij hun laatste quilt niet hebben gemaakt met deze methode!


Afgelopen zaterdag hadden we de MM Club en hoe leuk is het dan om op internet in een keer dit tegen te komen? Een verslagje van Ria die ook in mijn blog lijstje staat.


En ook Dorine ( van dorinesquilts.blogspot.com) is al begonnen met haar set A! Met de stoffenclub stofjes van deze maand, Koffie Compleet stofjes (koffieboontjes, koekjes, chocolade en bijpassende stofjes...).


Een prachtig blok Dorine!


En deze komen ook in het quiltje...


En zo zie je alle 3 de blokken bij elkaar, deze kleuren kloppen ook aardig! Van de onderste 2 blokken moeten er 4 gemaakt worden, de bovenste is het middenblok en dan komen er nog 4 blokken tussen......
Hoe leuk is internet dan???

Morgen weer verder....
Marina.

4 opmerkingen:

 1. Hallo Marina, Heb genoten van de quilt/cursus dag en dan zo snel al zoveel resultaat! En naast het snijden, uitleggen en naaien, was ook het rondsnuffelen in de winkel en lapjes scoren weer een feestje.... Ook erg leuk dat de foto's zo snel al op je blog staan. Als het lukt ga ik ga zo weer verder. groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo Marina ik wil ook wel mee doen heb noch een kans hoop ik groetjes JvD

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maandag mijn blog in de gaten houden Janny!!
   Prettig weekeinde,
   Marina

   Verwijderen
 3. En je foto staat er nu ook weer op Mieke! Soms ben ik echt snel.... (alleen soms hoor!)
  Bedankt voor je foto!
  Groetjes
  Marina.

  BeantwoordenVerwijderen