zaterdag 2 maart 2013

Schande!

Jullie zullen je wel verwaarloosd voelen! Een hele week geen blog geschreven, gelukkig zo nu en dan wel wat op Facebook, maar hier dus niet! Sorry..... maar het was even vechten met de tijd deze week.....
De mannetjes van de blauwe enveloppes moeten alles weer krijgen en ik wacht nog op dingen vand de ING.... En zo ploeter je verder! Maar stukje voor stukje komen alle onregelmatigheden weer uit de administratie en gelukkig heb ik er geen hekel aan, maar het kost alleen zoveel tijd. Die tijd zou ik dus toch wel liever aan quilts naaien en bloggen bijvoorbeeld besteden....

Vandaag was er weer de Marti and Me Club en mijn tweede quilttop was nog niet af.....
Deze hing al even in de winkel te wachten (wel verstopt) op showtime:


De kleuren zijn in het echt wel een stuk frisser dan op deze foto, maar het is aan het einde van de dag genomen, dus de foto mag maandag nog even over. Deze quilt heet bij Marti Michell de Lazy Afternoon, het verhaal erover staat in het Club boekje, maar het betekend dus NIET dat je het in een Lazy Afternoon maakt hoor.... Maar het is een hele leuke quilt om te maken en deze is ongeveer 135 of 140 cm in het vierkant en gemaakt met Set B van Marti. Deze set is een basis set en zoals bij een basis set gebruikelijk is kan je er ongelooflijk veel mee doen! Deze set is gebaseerd op een vierkant van 4 inch (+ naadtoeslag) en de vierkanten met de bloemen zijn dus 4 inch in het vierkant.
Deze quilt is bijvoorbeeld heel erg geschikt voor op de tuintafel...

Maar ik zou ik niet zijn als ik dan ook de Set A zou willen laten zien aan de Clubleden.... die bevat dezelfde 7 mallen, maar dan gebaseerd op een vierkant van 3 inch ;-)


En dat werd dus deze quilttop, die is 102 cm in het vierkant. Dat weet ik nog zo precies, omdat ik de randen er gisteravond nog aan heb genaaid (en de rijen blokken aan elkaar gezet, dus het was een druk avondje gisteren...). Deze quilt heeft de bootjes stof van Makower en een vlaggetjes stof als rand, leuk voor een kinderkamer, maar ook prima voor een box of speelkleed.
We hebben er pakketjes van gemaakt met alle stofjes voor de quilt + afwerkbies. Kosten € 49,95, daar komt nog het patronenboekje van de Marti and Me Club bij, die is voor niet-leden € 8,95.
Ik heb trouwens ook pakketjes van de bovenste quilt, die kosten € 69,95 + € 8,95 voor het boekje.

Tja en met zulke werkzaamheden heb je geen tijd meer over om te bloggen, helaas heb ik ook maar 24 uur in een dag zitten en tegenwoordig slaap ik daar ook nog een uurtje of 7 van ;-)

Maar ik beloof beterschap en zal ook weer rijen naaien met mijn (wel) gemaakte hartjes....

Morgen ga ik nog foto's laten zien van de hartjes applicatie cursus van Ineke die ook vandaag was, want ook daar zijn hele mooie dingen gemaakt.
En... wat een aantal Clubleden hadden gemaakt met de liniaal van vorige maand, want ook dat is zeker de moeite waard!

En..... jullie mogen weer reageren op deze blog voor de verloting, want we hebben alweer een nieuwe maand ;-)
Tot en met woensdag hebben jullie de tijd, dan ga ik weer iets leuks verloten!

Slaap lekker,
Marina.

22 opmerkingen:

 1. Inderdaad erg fijn om mee te werkend die sets van Marti. Sterkte met de mannetjes van de blauwe enveloppen, gelukkig maar een paar keer per jaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat was het weer gezellig en die MM club super wat je gemaakt had en de uitleg.
  Ga er zeker mee aan de slag.
  Natuurlijk loot ik graag weer mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De lazy afternoon is anders wel erg mooi. Weer iets op mijn verlanglijstje. (Als mijn tweede bolletje af is misschien? )
  Ik loot graag weer mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat mooi die lazy afternoon. Ik heb de set maar weet eigenlijk niet goed wat je er allemaal mee kunt.
  Maar eerst de mysterie van de jellyroll. daar ben ik nu mee bezig.
  en natuurlijk loot ik graag mee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marina bedankt voor de gezellig ochtend en uitleg van de mallen. Het is heel hard werken voor je maar wij zijn er erg blij mee, ik ga nu lekker verder met het snijden van mijn blokken.

  Lieve groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lazy afernoon, alleen de naam al maakt mij blij!
  En die quilt ziet er fantastisch uit. De stofjes vindt ik heel mooi. Het patroon van mal A is ook mooi (merk je het, de stofjes zijn niet zo naar mijn smaak?)
  Graag doe ik mee aan de give-away.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk hoor, zowel de quilts als weer een verloting, doe graag mee. en sterkte met die mannetjes van de blauwe enveloppen. geen lazy afternoon voor mij, maar het vaste voornemen 2 tops zover af te hebben, dat ik kan gaan quilten...
  groetjes Atie Trienen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Marina, ik maakte me inderdaad al zorgen omdat je al een hele week niets op je blog geschreven had. Maar ja die ambtenaren zijn de schuldige....
  Enfin je bent er weer en hoe, mooie quilts tonen en ook leuk van die pakketjes. Ik moet er eens over denken.
  Oh ja aan de verloting wil ik wel weer meedoen.
  Groeten en tot gauw. Henny D.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje je was zeker druk zeg, maar wel hele mooie quilts en wat een leuke stofjes. Succes deze week. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie quilts laat je zien en wat heb je het zeker druk gehad als ik het zo lees. Ja we kunnen helaas nu eenmaal niet alles tegelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi lieve Marina,
  Ondanks de blauwe mannetjes heb je toch weer prachtige dingen om te laten zien!! Je weet ons wel te motiveren hoor!! Ik ben nu voor de blauwe wereld bezig, maar hoop dat ik snel weer verder kan met alle UFO's die liggen te roepen. Eerst maar verder met de hartjes en daarna "de sok". Kheb er zin in, maar mag pas beginnen als de belastingspullen uitgezocht zijn. (Ik houd er niet zo erg van, en gelukkig hoef ik maar een deel te doen --- Leo de rest). Eerst zijn de UFO's aan de beurt, maar ik kan nu al genieten van alle mogelijke nieuwe projecten:)
  Groetjes,
  Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat was ik blij met je blog om te lezen, miste het erg. Mooi de lazy afternoon! Ik loot graag mee. Groet, Jose

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige quilts! Had graag mee willen doen, maar de tijd ontbrak, ik mis wel wat! Maar goed wie weet een volgende keer. Ik blijf in ieder geval je blog volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. weet niet waar je de tijd weg haald om al die mooie quilts te maken,schitterend

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik had er al naar uit gekeken het zijn inderdaad mooie quilts maar op dit moment even niet voor mij maar ik wil wel graag meedoen met de verloting gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Snap wel dat je geen tijd had om te bloggen, maar de quilts zijn wel weer mooi en de mistery vordert ook gestaag. Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoeveel kun je doen op 1 dag? Ik sta elke keer weer verbaasd als ik lees hoeveel dingen jij doet. Chapeau!
  groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Marina het was een super uurtje hoor!! Geweldige uitleg en 2 prachtige voorbeelden!! Complimenten!!! Deze keer probeer ik ook weer mee te loten. je weet maar nooit. Slaap ook lekker hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo, ik heb weer echt iets geleerd afgelopen zaterdag.
  dank je wel
  groet Tracey

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goedenavond,

  Ook deze maand ga ik weer een poging wagen voor de Verloting. De aanhouder wint (LOL).

  Groetjes
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi, ook ik wil graag weer meedoen voor de verloting. Heb nog stof nodig om de randen van een quilt te maken. Je hebt altijd meer stof nodig als je denkt.
  Groeten Dominique.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Marina,

  Het was zaterdagmiddag weer erg gezellig tijdens de les en we hebben heerlijk weer wat huiswerk gekregen!
  Ik doe graag weer mee met je verloting.

  Groetjes van Clara K.

  BeantwoordenVerwijderen